İngilterede ogrenci masrafi ve ev kiralari hakkında bilgi???
UK ye gelmeyi dusunuyorum ama masrafim ne olur bilmiyorum? bi ogrencini aylik masrafi kac paunt olur ortalama? ve ev kiralari hakkinda bilgi rica ediyorum.eger yuksekse gitmicem cunku gucum yetmez !!!
Merhaba
Dil egitimi icin benim gorusum en uygun ulke suanda ingiltere gerek sive gerkse maddi olarak.Gerci maddi olarak belki daha ucuz yerler olabilir ama buradaki imkanlari vermez. Ayrica ogrenci vizesiyle burda calisma imkaninda var.Burada ki harcamalarin sana bagli,bunda bir karar kilamayiz ama soyle bisey min. her ay 400 poundu gozden cikarmalisin.Bu en dusuk rakam.Ev kiralarina gelirse yerine ve evine gore degisiyo ama ortalama 350 pounddan basliyor.(2 bedroom-L.room-wc vs...)Mantikli olani 3 ogrenci bir evi paylasmak bence kisi basina 200 pounda guzel bir evde yasaya bilirsin.Tabi ev isine gelince 6 aylik pesini gozden cikaricaksinbuyuk bir ihtimalle.Ayrica hostel yada aile yani da dusunebilirsin.Dil okuluna gelince bunu kendi kararina gore halledicen cunku burada ucuz olan okulda var pahali olanda.Ama genllikle ucuz okulun vize problemi cikartmasi mumkun tabi gerekli yerlere kaydi yoksa iyi arastirman lazim ben ogrenci olmadigim icin kesin bisey soyleyemicem.Burasi sanildigi kadar pahali bir yer degil tabi bu senin alisveris yaptigin yerlere ve zamanlara bagli.Xmasdan evvel misal 20 pound olan bisey xmasdan sonra 5 pounda kadar dusebiliyor. Bunlara dikkat ediceksin. Dil acisindan kesinlikle Ingiltere diyorum.Tabi buna karar verirken sive olayini unutmayin (Londra farli manchester farkli liverpool ve newcastle cok farkli siveye sahip.Eger yanlis bisey yazdiysam bu konuda daha bilgili arkadaslar duzeltsinler.Malum ogrenci degiliz ama az cok bu konuda yardimci olduysam ne mutlu.Saygilar.
yani ben sunu demek istiyorum..ben oraya gittigimde ailemden para almak istemiyorum.calisma hakkim olurise orda caliscam.alacagim aylik bana yetermi? vede ev derken buyuk ev degil.ogrenciler icin olan yerler yokmu mesela? illa evde kalmam gerekmez.ben ingilizceyi UK de ogrenmek istiyorum ama para konusu kafami karistiriyor.Yani kesinlikle gittikten sonra ailemden para isteyemem.o yuzden nasil bi yol izlemeliyim? nerde kalmaliyim aile yani mi ev mi flatmi? yurt mu? hangisi benim icin en ekonomik olur??..bide calisirsam aylik 400 paunt alirmiyim..SAYGILARIMLA TSK EDERIM BANA CVP VERDIGINIZ ICIN İYİ CALISMALAR
seni anliyorum benim bildigim kadariyla haftada 20 saat calisma hakkin var ama burdaki ogrenciler bunu 40 saate kadar cikartiyor ama tabi bu senin egitimini etkiler.Buraya gelmeden herseyin en kotu ihtimalini dusunmelisin.
En az 1 ay calisamican diye dusun ve ona gore gel.Girisken olucan.Senin calisma iznin olucak 20 saate kadar haftada. Ve saatte en dusuk 5 pound alican.Hesaplamani ona gore yap.Buraya geldinmi daralip sklma sonra.
Ama gozun korkmasin burda is cok.Yeterki hersey LEGAL olsun.Bunu sakin unutma. Ailene yuk olmamak icin calisabilirsin burda bu sana yeter.Bazi seylerden fedakarlik ederek tabi(eglence gezip tozma vs.. bir sure)
Manisali abi cok tsk ederim cvplarin icin.rahatlattin beni..yani ben zaten oyle gezen tozan biri degilim.egitim icin gelcem cok istiyorum ingilizceyi ogrenmeyi simdiden kursa gidiyorum bile.on hazirlik icin..zaten 1 ay calismicagimi biliyorum.ona gore yanimda para getirrim.insallah hersey benim icin ve sizin icin hayirlisi olur..Oyle ogrenciler 40 saate felan cikariyorlarsa tamamdir..ben onu 100 saate cikarrim: eyvallah Allaha emanet olunuz.Sizi seviyorum arkadaslar
bide nerde kalmami onerirsin.haftalik ortalama 150 paunut alsam.ayda 600 paunut bu bana yetermi?yani oyle eglenceye alisverise para vermezsem..yemem icmem ve kalma yerini cikarirmi?
Merhaba kardesim
Sagolasin ama ben elimden geldigi kadar yardimci olayim istiyorum.600 az bir rakam degil burda calisan biri icin tabiki yeter. Ama oyle insan vardir 1000 yetmez her ay anliyosun sen. Bukadar cekinmene gerek yok buraya geldiginde illaki yapicaksin biseyler.Biliyosun dusunmek yapmanin yarisidir.
Ama dedigim gibi belki sen gittiginin ertesi gunu is bulcan ama oyle gelki buraya 1 ay calismicakmis gibi.Arti Legal olarak 20 saat hakkin var ama bunu 40 saate cikaranlar var bunun riski az olsada yine riskli dikkat et.Bunu yapan adamlar okulu 2. plana atiyolar cunku bukadar calismak senin oklunu etkiler.Sen bulucaksin kendi yolunu icini ferah tut.Herkese guvenme ve kendi aklina gore hareket et.Herkesin dedigini degerlendir. Dogru olani yap.Saygilar eyvallah.
Türkiye'den en temel farklardan biri de kiraya çıktığınız evin çok büyük ihtimalle mobilyalı olmasıdır. Bizdeki mobilyalı anlayışı bazen çamaşır makinesi, masa ve kanepeden ibaretken İngiltere'de mobilyalı ev çatalından bıçağına, yatağından,bulaşık makinesine kadar her şeyiyle tam bir ev anlamına gelir.