siteye yeni üye oldum, İngiltere'de Muhasebeci olarak çalışan bir arkadaş mevcutmu 3568 sayı SMMM ve YMM kanununun 8. maddesinde Yabancı Serbes Muhasebeci ve Mali müşavirlerin Türkiye'de bazı şarları yerine getirmeleri sonrasında müşavirlik yapabileceği belirtilmiş. Karşılık ilkesine göre İngiltere'de de muhasebeci olarak çalışmakta sorun olmaması lazım ancak İngiltere hükümeti bu konuda netür bilgi belge ve şartlar öne sürmekte bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
sanırım ,arkadaşın dediği mali müşavirlik
ingilterede sertifikalı kamu muhasebecisi deniyor
4 yıllık okuldan sonra 3 yıl stajı var Ayrıca tekrar sınava giriyorsunuz
ama denklik varmı bilmiyorum
galiba bir denklik sınavına girmeniz gerek ingilizce olan bu sınavda dersleri verirseniz ingiliz meslektaşınızla aynı haklara sahip oluyorsunuz
ingiltere de lisans ve yüksek lisans yapanlara ,
ya da bu konular hakkında
bilgi sahibi olanlara cevaplaması için birkaç soru;
ingilterede open üniversty devam eden var mı?
varsa
ingiltere de açıköğretim hukuk bölümünü bitiren biri
çalışma şartlarını yerine getirirse büro açabiliyor mu?
bir soru daha
açıköğretim hukuk diplomasını yök kabul ediyormu?
İngiltere de açıköğretim hukuk mezunu biri 3 yıl sonra Türkiyeye gelip 1 yıl staj yapıp büro açabilir mi?
yök kendi açıköğretimini kabul ettiğine göre ingiliz open üniversity de kabul etmeli
9-10 Ekim 2004 tarihinde gerçekleştirilen TÜRMOB Genel Kurulunda, TÜRMOB üyelerinin ACCA sınavlarına belirli derslerden muaf olarak katılmalarına imkan veren bir sözleşme imzalandı.
İki kuruluş arasında uzun bir süredir devam eden çalışmalar neticesinde, SMMM üyelerimiz dört dersten, YMM üyelerimiz ise beş dersten muaf olacaklar.
ACCA, İngiltere’de bulunan bir Ruhsatlı Muhasebeciler Kuruluşu. Bu yıl 100’üncü yılını kutlayan ACCA dünya üzerindeki en eski muhasebe kuruluşlarından birisi. 160 ülkeden yaklaşık 320.000 üye ve öğrencisi bulunuyor. ACCA sınavların dünyanın dört bir köşesinde yapılıyor.
ACCA sınavları 3 bölümden oluşuyor.
İlk bölümde;
1.1 Finansal Tabloların Hazırlanması,
1.2 Yönetim İçin Finansal Bilgi
1.3 Personel Yönetimi
Dersleri bulunuyor. İmzalanan sözleşmeye göre bu bölümden hem SMMM’ler hem de YMM’ler muaf tutuluyor.
İkinci bölümde;
2.1 Bilgi Sistemleri,
2.2. Ticaret ve Şirketler Hukuku, (SMMM ve YMM’ler muaf)
2.3 Kurumlar Vergisi, (YMM’ler muaf)
2.4 Finansal Yönetim ve Kontrol,
2.5 Finansal Raporlama
2.6 Denetim ve İç Denetim
olmak üzere 6 ders bulunuyor. Bu bölümden SMMM’ler Ticaret ve Şirketler Hukuku dersinden, YMM’ler ise Ticaret ve Şirketler Hukuku ile Kurumlar Vergisi derslerinden muaf tutulacaklar.
Üçüncü bölümde ise iki grup ders bulunuyor.
Birinci grupta bulunan dört dersten iki tanesi seçmeli bu dersler şöyle;
3.1 Denetim ve Güvence Hizmetleri,
3.2 İleri Vergileme,
3.3 Performans Yönetimi,
3.4 İşletme Bilgi Yönetimi.
İkinci grupta bulunan üç ders ise zorunlu, bunlar;
arkadaşlar ingiltere muhasebesi uygulamaları ile ilgili örnekler gönderebilirmisiniz yada bu konuyla ilgili bildiğiniz bir site var mı ?.şimdiden çok teşekkürler nrsl_ikti@hotmailcom
Konu nurselDS tarafından (05.11.2008 Saat 17:44 ) değiştirilmiştir.