yauv be anlamadım gitti herkes yok saati kac para dıye soruyor benım merak ettgim hangi meslek gruplari daha cok tercıh ediliyoor bir meslk sahibi ınsan iş bulablirmi meslgi ile alakali.bir insan ortalama bir hayat yasmasi icin nekadar kazan masi gerkli ortalma bi ailenin gelri nedir kionasil kazaniyor bu parayı meslegımle ilgili alanda calişmamim avantaji mali olurmu .....bu arada meslegı,im ahsap dekorasyon yani mobılyacinin daha ustasi
sunu unutma eger bir ingiliz degilsen ( ki degilsin) burda mesleginin ne oldugunun cok fazla bir onemi yok maalesef.
Oncelikle ingilizleri yada british leri tercih ediyorlar guzel kardesim. Bir is basvurusunda bulunursan sana cok iyi davranirlar formunu cv ni neyse iste verirsin seni arayacagiz derler ve cok kibarlardir. Ama asla aramazlar cok nadir durumlar disinda tabii.
maalesef durum bu.
kolay gelsin marangozlarin krali arkadasim
Elektronik haberleşme mühendisi delivery elemanı arıyormuş pizza hut bende başvurdum aldılar
Delivery işinde elektronik haberleş çok önemlidir isimsiz_kahraman07... malum servise gidersin geçiktiğin an ararlar seni... işte tam burada elektronik haberleşmeyi kullanıyorsun...
Bende endüstri mühendisi olupta burada telefon tamirciliği yapan bir abiyi tanıyorum... bilmiyorum buranın çekiciliği ne ama bir endüstri mühendisi türkiyede aylığına ortalama 2000 ytl gibi para alabileceği bir iş bulur...
Candy_shop Türkiye de iş bulmak o kadar kolay değil,
torpilin, süper ingilizcen, askerlık yoksa iş bulursun
((askere de okul bitince gitmek için 5 ay beklıyosun))
bende makine muhendısıyım bana da ingilterede iş bulun lütfen
her işi yaparım
Ahmet kardesim isinin onemini cok iyi biliyorum ve tr de herzaman isin cilesini ceken ustalardir ve kaymagi yiyen magzalardir.Gelgelelim burada isler azcik baska.Senin ustune belki adam yoktur tr de isciligin adina ama buraya geldinmi en onemli sey basta isin mektebini bitirmen.Burda ilk yapmaniz gereken sayet mobilya ustasi isen o isin okuluna gidiceksin ingilizce kursundan sonra .daha sonra butun yollar acilicak ve iscilik de iyi ise degme keyfine tabi burda ingiliz olmak yada olmamakta onemli.5 senedir ingilizlerin icin de olan biri olarak soylemek gerekirse oyle ingilizler varki bir ustayi aradigi zaman sayet sivesi degisik se hic konusmayip baska bir ustaya yoneliyolar.(pakistan yada hindistan vs)
Meslegin ne olursa olsun, sorunu cevaplamak gerekirse senin yasaman icin gereken en az para 600-700 arasi.Bu para ile sadece yasarsin.Hic bir sosyal aktiviten olmaz tabi bu yerine ve kisisine gorede degisir.Sayet ogrenci isen bu parayi legal olarak kazanman zor illaki cashhand yada illegal calisicaksin.
Sayet ilk once ingilizceyi halledip ve az cok para yapip meslegin ile ilgili kendin bir atilim yaparsan isler azcik degisir maddi anlamda.Buda senin yararina olur sonucta ustasin.Isallah butun yollar acik olur senin icin