ıngılterede kullanılan tıcarı programlar - ve bazı konular hakkında bılgı?
Selam kidemli,ve deneyimli arkadaslar ingiltered ticari anlamda kullanilan programlar nelerdir bunlar hakkinda azda olsa bilgi verebilecek birileri varmi ?
buyuk kurum ve kuruluslarin kullandigi programlar-
orta olcekli ve kucuk isletmelerin kullandigi programlar ve egitimleri-
muhasebelerinde calisma sistemi-
turkiyedeki referanslarin gecerliligi- ve ingilizce olmali ?
diplomasiz deneyimli insanlarin calisma olanaklari?
herhangi bir firmadan alinacak bayiilik ? (ornegin - sturbucks,zara,casper,oxfam gibi veya benzeri firmalarin kucuk yada buyuk olcekli - francaise olayi ?)
oda veya ev kiralama sozlesme ornekleri -
is icin contrat ornekleri-
ingilterede hangi kurumlar / hangi belgeyi istiyorlar(bir kac ornek verebilirseniz cok iyyi olur) ingilizce yeterlilik konusunda veya daha farkli bir belge isteniyormu ingilizce disinda ?
Calisma konusunda ve is bulma konusunda sorun yasamamak icin hangi tur belgelere sahip olmak gerekir work permit disinda ?
Selam form için deki ankara anlaşması ile ilgili plan örneklerinde var bir kısım sorularının yanıtlarıi.Yani isim yapmış olan cafe emlakcı gibi zincirlerin ben kızımla incelemiştim. Ama ücretleri yüksek isimlerinden dolayı 100bin civarı başlangıç 100bin gibi de kazanca başlayana kadar bankada olması gerekiyordu. Tabi para birimi sterlin.Sitedeki örneklerhep 100ve 200 bin arası küçük ölçekliler için pek örnek yok. Tabii para büyük kazançta büyük ama riskte büyük tercih meselesi
Selam form için deki ankara anlaşması ile ilgili plan örneklerinde var bir kısım sorularının yanıtlarıi.Yani isim yapmış olan cafe emlakcı gibi zincirlerin ben kızımla incelemiştim. Ama ücretleri yüksek isimlerinden dolayı 100bin civarı başlangıç 100bin gibi de kazanca başlayana kadar bankada olması gerekiyordu. Tabi para birimi sterlin.Sitedeki örneklerhep 100ve 200 bin arası küçük ölçekliler için pek örnek yok. Tabii para büyük kazançta büyük ama riskte büyük tercih meselesi
abla haklisin .. buyuk para buyuk kazanc ve zarardir ! amam ben bir kac ornek istedim mesela turkiyede bu tazr firmalar 100000 ler istemiyor sadece belli bir miktar para hesapta gosteriyorsun ... yeri onlar belirliyor yada senin belirledigin yere fizibilite yapiyor - sen hicbirsey yapmiyorsun herseyi onlar hazirliyor sen sadece isletiyorsun hepsi bu abla bu tarz sormustum .. yani .. ornegin mcdonalds - yeri belirle basvurunu yap,ve hesapta istenilen parayi hesapta goster - ve fizbilte yapilsin .. masraflar belirlensin / dekor onlara ait yerin durmuna gorede ya siz kirayi odersiniz yada yer iyi ise kiranin tamamini onlar oder .. bu sistem boyle isler abla .. yani ornek verdim - mesela bir kozmetik firmasi ki .. ingiltere ogrenci memleketi ve kozmetik kullanmayan kiz hemen hemen yok sayilir .. ve ogrenci yogunluhgundan kaynaklanan bir potansiyelide goz onunde bulundurursak - yapilmayacak bir meslek degil .. kadin herzaman kadindir ve kendine bakar ! yani bence sen biraz daha umutsuz bakiyorsun bu ise .. bana sorarsan hicbirsey zor degil yeterki az bisey paran olsun ! ben sadece sundan korkuyorum ... ya yapamazsam ! ya bir terslik olurda gidemezsem ? ( neyse yaa icimden geleni yazdim umarim forum kurallarina aykirir degildir ..
Ev yada oda kiralarken dikkat edeceğin ayrıntılar. Örnek oda mı kiralıyorsun belediyeye ödenecek vergi içinde mi yoksa hariç mi/ elektrik su gaz paralarına katılacakmısın yoksa kiranın içinde mi/Onlarla yemek yiyecekmisin sabah kahvaltısı ve akşam yemeği gibi/çamaşırlarını yıkayacaklarmı yoksa makinayı kullanmana izin verecekler mi yoksa hiç birimi git çamaşır dükkanlarında yıka diyebilir./Oda ise arkadaşını getirmene izin var mı yok mu Odanda ki eşyaların özellikle elektrikliler sağlam mı değil mi (Hatta formda bir kişi önce tarihi bellirleyecek bir resim sonra kullanacağınız eşyaların resmini belirleyin diye açıklamıştı örneğin koltuğun yada komidinin bacağı kırık olabilir diye.) Ev kiralarsan arkadaş açısından rahat olursun ama pahalı gelir. Çok iyi aileler var. Ben hep gittiğimde aile yanı tercih ettim.Hiç de sorun yaşamadım. İlk gittiğim aile tamamen kuralcı idi yani yemek saatleri standart yetişemezsen kendin hazılarsın gibi bence haklı idi.Yemeğe katılmayacaksam sabahtan belirtiyordum.Bunun yanında evinde duvarlarda bir sürü yazı vrdı.PARANI ALIYORSAM HİZMET ETMEK ZORUNDAYIM vb. Sonrakilerde çok iyi idi yani tamamen iletişim ve iyiniyet.Hele ki dozunda kendini kullandırmadan yardımlara muhakkak teşekkür ediyorlar. Örn.Ben kaldığım diğer bir evde bazen 6 yaşındaki kılarını yürüyüşe giderken yanıma alıyordum anne dinlensin diye bazen parka götürüyordum. Ev çok büyüktü bir sürüde değişik ülkelerden öğrenci varı 12 kişi kadar. Bir akşam sadece beni tiyatroya götürdüler, ve bana yemek hazırlarken ayrıcalıkta yapıyorlardı. Sanaözel pişirdik diyorlardı. Önce evde kalanlara hemen birşeyler,sern bizle sonra diyorlardı.
Bildiklerim bu. Soruların güzel .Karamsarlıkla acıklamadım,sitede sadece bunlar var diye belirttim. Orta ölçeklilerlede ilgili bilgi gelirse bende yararlanırım.Gidince göreceksin büyük marketler var ve sen öncelikle gidip satın alma görevlileri ile tanışıp züccaziye işi de yapabilirsin,baştan koşuşturmak yorar belki ama tutunursan sonraki yıllarda internetten bile halledebilirsin..Baştan koşuştururken de ülkeyi görür tanırsın şimdilik hoşçakal.
Bildiklerim bu. Soruların güzel .Karamsarlıkla acıklamadım,sitede sadece bunlar var diye belirttim. Orta ölçeklilerlede ilgili bilgi gelirse bende yararlanırım.Gidince göreceksin büyük marketler var ve sen öncelikle gidip satın alma görevlileri ile tanışıp züccaziye işi de yapabilirsin,baştan koşuşturmak yorar belki ama tutunursan sonraki yıllarda internetten bile halledebilirsin..Baştan koşuştururken de ülkeyi görür tanırsın şimdilik hoşçakal.
merhabalar yeniden simdi kurcalarken bir site buldum bu sitede her turli dilekce ve conrat ornekleri var .. bilginize / sozlesmeler ,kredi formlari v.s