Çok ilginç bi anım yok ama enteresan bişey yaşamıştım vakti zamanında. Bir arkadaşımın evine gittim, genelin aksine bir apartman burası. Aşağıda bekliyorum arkadaşım kapıyı açsın diye. Yanımda da "homeless" bi amca beklemekte. sanırım eski bir "homeless" arkadaşına devlet bu apartmanda bi daire vermiş, o da onu ziyaret edecek. neyse, kapı açıldı, girerken nezaketen ben de "buyrun" dedim. adamcağız "sağol, bekleyeceğim" dedi. (ben de kendimi kibar zanediyorum. adam evsizim barksızım, dışarıda da yağmur yağıyor demeden "evine geldiğim kişi kapıyı açmadan içeri girmem saygısızlık olur" zihniyetini öyle bir sindirmiş ki edep adap dersi verdi resmen bana. siz siz olun saygı gösterin "homeless"lara..
Bournoment'ta okuyan bi arkadaş anlatmıştı. Adamın evi sahile yürüyerek 45 dakika. Evin etrafı da taşlık, toprak bi yer falan. Çim mim yok. Neyse efenim, eleman sabah 10'da falan camdan bi bakıyo, bikinili bi hatun evin önünde dolanmakta. Hala tartışıyoruz "niye?" diye, anlayan varsa beri gelsin
Malumunuz burası enteresan bi ülke. Misal 2001 yılında yapılan anket-nüfus sayımı karışımı olayda 390 bin İngiliz din kutucuğuna Jedi yazdı. Gerçi 10 bini aşarlarsa Jedi dininin resmi dinlerden biri olarak kabul edileceğini iddia eden bir email olayı biraz körüklemiş olsa da bu kadar insan evladının Jedi dininden olduğunu belirtmesi oldukça ilginç bir olay. bneim bildiğim kadarıyla Londra'da tanıpankları bile var. Yerini bilen varsa yazsın..
sokakta iki zenci yolumu kesti ve altin kolye yuzuk falan satmaya calistilar zorla (Londra)
kuzenim magic mushroom diye bir nevi hafif kivamli uyusturucu alinca, kiz bir hafta kendine gelemedi. (Londra)
Iki hayat kadini yoldan gecerkene onlarla para karsiligi yatip yatmiycagimi sordu (Londra) (buyuk bir olay degil ama kizlari gormeliydiniz cirilciplak sokakta kossalar kimse donup bakmaz)
30 kisilik sinifta ( universite ) bir ingiliz var. ( NOT: universite epeyi iyidir)
geldigim ilk hafta falandi..
neden bazi arabalarin plakalari sari bazilarinin beyaz diye sorucaktim,
kafamda ingilizceye cevirirken cumleleri zaman gecti tabi, hata yapmak da istemiyorum, biraz daha dikkatle inceledim baktim baktim, megersem on plaka beyaz arka plaka sariymis iyi ki sormamisim...
abii bi gece ispanyol arkaşlaa cluba gttık picadllıyde zoo clubb işte içtik takıldık falannn 3 gıbı cıktımızdaaa cuzdanlarımızn olmadığını farkettek para yok ewe gıdemıoruz falann oo geceee trafalgar da yatmıştık sabaha kadar sonrada sabah ta okulumuza gdp borç para almıştıkkkbu arada yanımızda colombiyalı kızlar wrdıı o gece onlar bızm paramızn calındıklarnı bıldıklerı halde para wermemışlerdıı