Arkadaşlar y.lisans için ingiltere planım var , bildiğim kadarıyla ielts derecesi istiyorlar. Ülkemizde girebileceğimi biliyorum ama İngiltere'de girmek istiyorum. İngiltere'deki sınav ücreti ve prosedürü hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim...
ingilterede bir cok ielts merkezi vardir genelde dil okullarnda yapilir ve hemen hemen her 15 gunde 1 vardir hatta zaman listesine gore haftada 1 de vardir bu senin kendini ne zaman sinava hzir hissetmene baglidir ayrica sinava giricegin tarihten en az 1 hafta once kayit yaptirirsan daha iyi olur . sinav ucreti 110 pounddur basvuruya gitiginde bir from doluruyorsun cok basit parayi oduyorsun sinava girerken pasaportunu aliyorsun bu arada 1 resimde koyman lazim basvuru formuna. basarilar.
merhaba ben de benzer durumdayım 14 ağustosta ielts'e eastbourne de girmeyi düşünüyorum ama 19 temmuzda ingilterede olacağım bir ay önceden kayıt olmak gerekli mi yoksa dediğiniz gibi bir hafta yeterli mi
arkadaslar nasil bi sinavdir ielts . ne ise yarar. sinav kazanmalimidir yoksa derece belirlemelimi . gecerliligi nedir . ne isimize yarar. zormudur kolaymidir . toefl gibimidir . biraz bilgi verebilirmisiniz ????
İngiltere başta olmak üzere Amerika, Avustralya da ve bir çok yerde geçerli olan bir sınavdır, puanlar 9 üzerinden hesaplanır ve 0.5 hasssaslığında değerlendirilir değişik üniversiteler farklı puanlar isteyebilirler kayıt ya da ingilizceden muafiyet için aynı şekilde Türkiye'de de hazırlık atlamaya yarar. Toefl'a göre daha insancıldır özellikle konuşma bölümü, toefl daha çok test sistemidir