İngiltere'ye gelen bir çok arkadaşın ilk sorduğu sorulardan biri hep yağmur yağıp yağmadığı. Hayır, yaygın inanışın aksine İngiltere'de her gün yağmur yağmıyor. Ancak yanınızda bir yağmurluk veya şemsiye almanızı tavsiye etmek zorundayız.
Britanya bir ada ülkesi olmasından dolayı farklı iklim yapılarına sahiptir. havanın nasıl olacağını kestirebilmek İngiltere'de oldukça güç bir iştir. Ama genelde ılıman geçen yazlar ve soğukça da bir kış gözlenir. Sıcaklıklar genelde yazın 32 C'den yukarı, 0 C'den aşağı olmaz. Temmuz ve Ağustos ayları en sıcak aylardır. Kıyı kesiminde Şubat en soğuk ayken iç kesimlerde Ocak en soğuk aydır denilebilir.
Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim ayları İngiltere'de bulunmak için en uygun zamanlardır diyebiliriz. Hava daha ılımandır ve daha az yağmur yağar. Temmuz ve Haziran en sıcak aylar olmakla beraber aynı zamanda en yağışlı aylardır.
İklimi etkileyen iki önemli faktör vardır: Atlantik Okyanusu ve Gulf Stream akıntısı. Adanın bu kadar kuzeyde olmasına karşın çok soğuk kışlar geçirmemesi de Gulf Stream'in ılıman etkisi sebebiyledir.
Bunların yanında İngiltere'nin çok güneşli bir yer olmadığı da malumunuz. Haziran, Temmuz Ağustos aylarında yaklaşık beş saat parlar güneş (bu diğer saatlerde karanlıktayız demek değil elbette, "güneşli" dediğimiz havadan bahsediyorum) Kasımi Aralık, Ocak'ta ise günde ancak bir saat güneşli bir hava yakalayabilirsiniz.
arkadaşlar londranın havası genelde kapalı kara kara bulutlar ne zmn yağmur yağacağı belli olmayan bi mevki...uykuyu seven arklar için süper bi yer kafayı vurduun anda yatıosun mesela ben
selam arkadaşlar,bende ocakta izmirden ingiltereye aupair olarak gideceğim. ama şimdiden korkmaya başladım.acaba havası nasıl? suyu içiliyor mu?yemekler nasıl?insanları da havası gibi soğuk mu?karşılaşacağım aile nasıl? gibi daha bir sürü soru...
gel ve gör diorum sana dorudur insanlar da havalar kadar soğuk ve çok karısık bi memleket neyse hayırlısı olsun karaduman hanımefendi ama herşeye rağmen güzeldir ingiltere\londra hanii