Arkadaşlar merhaba ben gıda mühendisliği okuyorum.birşeyi merak ediyorum.Acaba İngiltere de erasmusla staj yapmam mümkün mü?ve hangi ülkeler için bu gecerli?Bu konuda bilgisi olanlar,bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
her üniversitenin erasmus ile ilgilenen bir hocası oluyor. bu liste nette mevcut. o listeden sizin okuldaki hocayı bulup ondan bilgi almanız daha sağlıklı olur. ki öğrenci işlerine sorarsanız onlar da yardımcı olur.
erasmus staj programı değil. 6 ay ile 1 yıl arasında değişen değişim programıdır. bu yüzden stajla neyi kasettiğinizi anlayamadım. okulunuzun daha doğrusu bölümünüzün anlaşmalı olduğu bir üniversite bulmalısınız. ingiltere bu anlamda zor. imkansız değil, ancak talep çok olduğundan daha zor. belki hollanda, noveç vs daha kolay olabilir.
yazdığım gibi en doğru bilgiyi kendi okulunzdan alabilirsiniz.
hay maşallah bir de yorum beğendiremiyoruz. oh ne âlâ memleket.
şimdi ben yorumumda yanılmış olabilirim. ancak emin olduğumu düşündüğümden yazdım. yani eksik bildiğimi bilsem zaten bu konuya bulaşmam. bence sizde bir başkasının yorumu yerine faydalı olacak şeyler yazın. eğer amaç, burada bildiğimiz oranda paylaşmaksa.
ek: ben erasmusu bayağı bir araştırmıştım. hakkaten staj programı diye bir şey varmış. ya sonradan yapılan bir anlaşma ya da bilmiyorum. ki satjla neyi kastettiğinizi anlamadım da demişim.
velhasıl durum budur. heyecanlanacak panik yapacak bir şey yok.