Slm
Bu yaziyi okuyorsan demek ki ingilteredesin ya da gelmek uzeresin ...
Dikkatli oku o zaman simdi.
Burasi ingiltere ya da Britanya. Burasi aslen ingilizlerin ya da politik deyimle BRITISH lerin vatani. Kibar gorunen insanlar ama cok politik davranirlar . yani bir insanin seni sevdigini ya da nefret ettigini kolay anlayamazsin cok prosedur geregi davranirlar ve hep kibardirlar. Sendenn nefret etseler bile kibar davranirlar...
Vize konusu cok derin bir konu ona simdi girmeyecegim ama cok tecrubeliyim o konuda sorunuz olursa sorun cevaplarim.
Msn inize ekleyebilirsiniz ...
Geldiniz ve is ariyorsunuz diyelim...
baslangicta ingilizce seviyeniz cok onemli
eger birazcijk ingilizce konusabiliyorsaniz kucuk dukkanlarda part time is bulabilirsiniz ancak ortalama saati 5 pound a gelir.
Ingilizceniz iyi ise burda warehouse dedigimiz dev depolarda isler bulabilirsiniz ama bu yerlerde is bulmanin en kolay yolu "agency" dedigimiz is bulma sirketlerine gitmektir. Bu agency lery internetten bulup bizzat gidin ve kayit olun ancak yaninizda bir banka karti ve NATIONAL INSURANCE NUMBER inizi da goturmeyi unutmayin.
Ama en onemlisi unutmamaniz gereken su ki asla bir yabanci oldugunuzu unutymayin. Onceligi ingilizlere vereceklerdir . Tabii Christmas zamanni haric. Christmas zamani isler yogun oldugu icin herkese is vardir.
Sizin yapacaginiz en akilli sey christmas de ise girin ve iyi performans gosterin ki sizi christmas tan sonra da calistirsinlar.
simdilik bu kadar
sorulariniz olursa seve seve cevaplarim
ozellikle evlilik ve vize konularinda
slm, ozcay
ingilterede yaşadığın için sana sormak istediğim şeyler var.
2-3 hafta önce türkiyede bir gazete haberinde okudum.
yaşadığı eleman sıkıntısı yüzünden, ingilterede 12 hastane türk hemşirelere iş fırsatı verdi. Fakat bunların hangi hastaneler olduğu hakkında bilgiye henüz ulaşamadım. Ayrıca orada çalışan arkadaşlar varsa hangi şehir ve hastaneleri önerirler ve ingilterede hemşirelik konusunda paylaşımlarınızı bekliyorum.
birde çalışma izni 6 aydan daha kısa sürede verilemezmi?
slm, ozcay
ingilterede yaşadığın için sana sormak istediğim şeyler var.
2-3 hafta önce türkiyede bir gazete haberinde okudum.
yaşadığı eleman sıkıntısı yüzünden, ingilterede 12 hastane türk hemşirelere iş fırsatı verdi. Fakat bunların hangi hastaneler olduğu hakkında bilgiye henüz ulaşamadım. Ayrıca orada çalışan arkadaşlar varsa hangi şehir ve hastaneleri önerirler ve ingilterede hemşirelik konusunda paylaşımlarınızı bekliyorum.
birde çalışma izni 6 aydan daha kısa sürede verilemezmi?
simdi soyleki burda turkiyeden aldigin diplomayla hemsirelik yapma sansin yok once ingilizce yeterlilik testini basariyla tamamlaman sonrada burda ek programa katilip ordan diplomani akridite (accredited ) yaptirman lazim ki bu iki seneden az bi zaman degil
tum bunlari yaptiktan sonra meslege baslayab ilirsin