İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

İngiltere'de Batıl İnançlar

Seçenekler Stil
Alt 14.07.2006   #1
EdiThor
Bobby

Yazılar: 56
İngiltere'de Batıl İnançlar

İngliz halkı batıl inançlarıyla da bilinir. Bir çok farklı konuda enteresan batıl inançları vardır ve genellikle dünyanın geri kalan kısmıyla zıtlık gösterirler.

İyi şans getirenler

1.Kara kedi şans getirir. Bu sebepten kutlama kartlarında kara gediyerastlamak çok olağandır.
2.Tahtaya deymek.
3.Dört yapraklı yonca.
4. Kapı girişine asılan at nalı. Ancak nalın yukarıya bakması gerekir. Aşağıya bakması durumunda kötü şans getirir.
5.Ayın ilk günü ilk olarak “beyaz tavşanlar, beyaz tavşanlar, beyaz tavşanlar” demek şans getirir.
6.Son baharda düşen yaprakları yakalamak şans getirir. Yakalanan her yaprak bir sonraki sene için şanslı geçecek bir ay anlamına gelir.

Kötü şans getirenler

1.Merdiven altından geçmek.
2.Ayna kırmak yedi yıl boyunca kötüşans getirir.
3.Bir saksağan görmek uğursuzluktur, iki tanesi ise şans getirir.
4.Etrafa tuz dökmek uüursuzluktur, eğer dökerseniz tuzu alıp omuzunuza dökmelisiniz ki uğursuzluk kalksın.
5.Kapı eşiğinde şemsiye açmak kötü şans getirir.
6. '13' rakamı uğursuzdur. Ayın on üçü aynı zamanda bir Cuma günüyse çok uğursuz bir gün demektir. Cuma günü İsa’nın çarmıha gerildiği gün olduğu için uğursuzdur. 7.Yeni ayakkabıları masaya koymak uğursuzluktur.
8.Merdivende birinin önüne geçmek kötü şans getirir.

Yemeklerle ilgili batıl inançlar

Haşlanmış yumjrtayı yedikten sonra karığı boşa kabuğun içinden geçirmek gerekir ki şeytan dışarı çıksın.

Yorkshire’da ev kadınları ekmeğin iki ucunu kesmenin şeytanın evin tepesinde uçup durmasına sebep olacağına inanırlardı.

Hayvanlarla ilgili batıl inançlar

Eğer bir çocuk bir ayıya binerse boğmacadan korunuz, hasta olmaz.

İngiltere’nin bazı yörelerinde iki veya üç kuzgun görmek büyük bir uğursuzluk olarak kabul edilir. Öte yandan Londra Kulei’ndeki kuzgunların ise bir faydası vardır; eğer bu kuzgunlar kuleyi terk ederlerse İngiltere’nin yıkılacağına inanılır.

Yarasaları uçarken görmek uğursuzluktur. Ortaçağda, cadıların yarasaları kullandıkları düşünülürdü.

Eğerbir eve atmaca yanaşırsa bu ölüm alametidir, bu sebeple yakalanan bir atmaca derhal öldürülmelidir.

Bazı bölgelerde siyah tavşanların insan ruhu taşıdıklarına inanılır, öte yandan beyaz tavşanlar ise cadıdır. Gene de ayın ilk günü ilk söz olarak “beyaz tavşan” demenin uğur getirdiğine inanılır. Tavşan ayağı da uğur getiren nesnelerdendir. Tabii ki tavşan için bu durum söz konusu değil.
Tavuskuşu tüyü üzerindeki göz yüzünden (şeytanın gözleri) uğursuzdur.
EdiThor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.07.2006   #2
dionysos
Çaylak Üye

Yazılar: 20
Şemsiye

Benim en bariz gördüğüm batıl inanç meselesi şu şemsiye.

Debenhams mı Next mi artık hangisiyse şemsiye almıştım bozuk çıktı geri götürdüm, orda çalışan kız şemsiyenin bozuk olup oılmadıgına bakmak için bile açmadı

Yok ben açamam dedi, yarı şaka uzattı bana, ben açtıktan sonra aldı baktı ha evet bozuk dedi ancak... Bir de işin aslı, sadece eşik altında değil kapalı olan hiçbir yerde şemsiye açmama huyları var...

Hmm bir de evet. Kara kedi şans getirir. Tebrik kartlarının falan bile üzerinde kara kedi resmi var hep. O derece...
dionysos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil