arkadaslar geleli ben iki hafta oldu suan oxfordayim dedim bi para cekmeyi deneyim.. turkiyedeki hsbc bankasinda hesabim war bir atm karti verdiler onla cekebilirsin dediler... ama denedim pinimi girdim hersey cok guzel.. miktari sectim hop bi sorun war deyip karti yuttu makine.. daha once bankalarla ilgili deneyimi olan bi arkadas bana yardimci olabilir mi acaba.. ne kadar komisyon alirlar en kolay yol para cekmek ve gondermek icin ve en ucuzu tabiki nedir.. bi yardimci olursaniz arkadaslar cok makbule gecer.. cevabinizi bekliorum... :evil:
kesin emin olmamakla birlikte, her para cekme işleminde hesabından 2 poundluk bir komisyon kesilecegini söyleyebilirim.
ama dedigim gibi tam tutar bu olmayabilir.
bu banka ve para çekme işlemleri ile ilgili benimde merak ettigim şeyler var.
ben de gitmeden önce tr'de hsbc'den hesap actıracagım ama uk'de para çekerken her seferinde bu komisyonu vermek istemiyorum.
eger ailem bana western union tarzı bi yolla para gönderse bu seferde onlar para gönderirken bir komisyon ödeyecekler.
ben uk'e gittigimde orada bir banka hesabı actıracagım evet, ama tr'den oraya en az komisyonla veya hiç komisyonsuz para göndermenin bir yolu yok mu?
orada yaşayan insanlardan konu hakkında bilgi istiyoruz..
kesin emin olmamakla birlikte, her para cekme işleminde hesabından 2 poundluk bir komisyon kesilecegini söyleyebilirim.
ama dedigim gibi tam tutar bu olmayabilir.
bu banka ve para çekme işlemleri ile ilgili benimde merak ettigim şeyler var.
ben de gitmeden önce tr'de hsbc'den hesap actıracagım ama uk'de para çekerken her seferinde bu komisyonu vermek istemiyorum.
eger ailem bana western union tarzı bi yolla para gönderse bu seferde onlar para gönderirken bir komisyon ödeyecekler.
ben uk'e gittigimde orada bir banka hesabı actıracagım evet, ama tr'den oraya en az komisyonla veya hiç komisyonsuz para göndermenin bir yolu yok mu?
orada yaşayan insanlardan konu hakkında bilgi istiyoruz..
İngiltere'de banka hesabı açtırkanın nekadar zor olduğunu biliyormusunuz ?
Adamı dinden imandan çıkarıyorlar,ama HSBC'nin yabancılar için özel bir hesabı var,ordanda hesap açtırmak 50£.Bir kaç evrak istiyorlar.Ordan gelirken Türkiye'deki bir kredi kartı ekstresini yanınıza alın,istiyorlar çünkü,ehliyetiniz var ise çok işe yarar...
arkadaşlar,
hiç komisyonsuz ingiltereye para göndermek mümkün değil,
banka personeli olsanız dahi.
ayrıca para gönderirken alınacak masraf hariç aracı bankanın da görülmeyen komisyonu vardır.
diyelim ki para yollamak isterlerse türkiyedeki banka komisyonu + yabancı aracı banka komisyonu ödenir.
aradaki komisyondan yırtmanın en iyi yolu
orada alışverişlerinizi kredi kartınızla yapın ekstreniz türkiye'den ödensin.
en az komisyonla para gondermenin yolunu ogrendim paylaşayım;
tr'de internet bankacılıgı olan ve yurtdışına swift yapılabilen bir bankada hesap açtırıyorsunuz.
uk'deki bankanıza internet bankacılıgını kullanarak swift yapıyorsunuz, yani havale.
komisyon oranı gönderdiginiz tutarla ilgili degil, işlem başına alınıyor.
ornegin G... bankasının swift ücreti 26-ytl.
uk'de banka hesabı açtırmak çok kolay olmayabilir ama eger 6 aydan daha fazla ogrenci vizeniz varsa okuldan ve ikamet ettiginiz yerden alacagınız belgelerle zorluk çıkmadan hesabınızı acabilirsiniz.
en az komisyonla para gondermenin yolunu ogrendim paylaşayım;
tr'de internet bankacılıgı olan ve yurtdışına swift yapılabilen bir bankada hesap açtırıyorsunuz.
uk'deki bankanıza internet bankacılıgını kullanarak swift yapıyorsunuz, yani havale.
komisyon oranı gönderdiginiz tutarla ilgili degil, işlem başına alınıyor.
ornegin G... bankasının swift ücreti 26-ytl.
uk'de banka hesabı açtırmak çok kolay olmayabilir ama eger 6 aydan daha fazla ogrenci vizeniz varsa okuldan ve ikamet ettiginiz yerden alacagınız belgelerle zorluk çıkmadan hesabınızı acabilirsiniz.
ingiltereye gelmeden once TR deki bankama sordugum ve ayrica bankalarin sitesinden okudugum bilgiler dahilinde su bilgiyi verebilirim.
TR deki banka hesabinizdan ingilterede para cektiginizde her para cekisiniz icin 3 dolar + cektiginiz tutarin 0,001(yani cektiginiz tutarin binde biri) kadar komisyon aliniyor.bu durumda az az para cekip her defasinda 3 dolar ekstra komisyon vermektense; bir defada yuklu para cekmenizi tavsiye ederim arkadaslar..(ayrica bu komisyon oranlari tum bankalar icin standart bunu da belirteyim)
merhaba,
haziranın ilk haftasında 8 aylık eğitim için Londraya gideceğim.
Paramı yanımda götürüp orada bir bankaya yatırmayı düşünüyorum. bu şekilde yaparsam yine her para çekişimde komisyon ödemek zorunda mıyım?
teşekkürler.
acikcasi ben buradan kredi kartimla alisveris yaptigimda odemem gereken tuttar hep daha fazla oldu
sanirim bankalarin kurlarinda bir problem var ya da komiisyon aliyorlar
anlamadim ben de tam olarak acikcasi
tr ye donunce sorarim artik...