Butun turıstler ulkemıze geldıklerınde altın alıp gotryolar orda pahalı dıye.Bızde burdan ıngltereye gıderken yanımızda 1 2 tane ceyrek altın gotrsek orda bı karımız olur mu?Yada n olur n olmaz dıe gotrsek de zor durumlarda bozdurabılır mıyız?
spot altının ingilterede gr. fiyatı 50 lira. şöyle hesapladım altının ounce'u 850 dolarmış 1 ounce 28.35 gr ediyo böl çarp fln işte 4 işlem sonrası
Türkiyede 24 ayarın gr bile 38.5 lira spot altının hangi ayara denk geldiğini ne olduğunu bilemiyorum 24 ayarmış gibi bile düşünsen 12 lira kadar fark var gr da. aslında mantıklı olabilir valla
düzenleme. eğer ki altının ounce'unu 500 sterlinden hesaplarak sitede öyle de yazıyor 45 liraya fln geliyor bu sefer de gr'ı
ewet tr de daha ucuz ben bile her sene tr ye tatile gittiminde alirsam aliyorum
bide sadece altin degil saat ve aksesuar turleride gene tr de daha ucuz
Butun turıstler ulkemıze geldıklerınde altın alıp gotryolar orda pahalı dıye.Bızde burdan ıngltereye gıderken yanımızda 1 2 tane ceyrek altın gotrsek orda bı karımız olur mu?Yada n olur n olmaz dıe gotrsek de zor durumlarda bozdurabılır mıyız?
bunu bende duymustum..
Alıntı:
Tikky_CHuCKy´isimli üyeden Alıntı
haha walla türklerden harbi korkulur.....Nerde bi çakallık varsa orda :P
ya yabanci yaparken yapiyoda Turk yapinca mi suc oluyo
(yanlis anlamayin yani yabanci kotu birsey yapiyorsa Turk de yapsin demiyorum ama bunun kotu birsey olmadigini anlatmak icin boyle yazdim)
benim bilader ben ingiltereye gelmeden kulagima uflemisti bu olayi ama basmadi kafa iste , bide ilk vize oldugu icin biraz korkmustum , ama bidahaki turkiye ziyaretimde hanimin kollarini doldurcam altin bileziklerle , ben kendi boynuma bile altin gerdanlik ascam yeterki burda iyi bi fiyata satalim , en azindan karton sigara satmaktan iyidir
arkadaslar akilli olun burdaki altinla tr deki altin herseyden once farkli bide burda altina oldu para veriliyoo bizim ordaki gibi kuyumcular ceyrege normal fiat verirken burda bilmediklerinden tr de saat ucuz tabi spot mal alirsan ama markaya kacarsan burasi ordan ucuz tr de 300 ytl olan bi saat burda 70 pound ona gore adim atin arastirin piyasayi yoksa bosa asraf etmis olursunuz