arkadaslar ben ta ilk gun yani gecen hafta isvicreye varir varmaz cevap yazdim ama kimse okumamis galiba yada ben eski tarihli yerlere attim anlamadim..
sozum meclisten disari su siotede anca soru var yahu hic mi cevap yazan yok adam gibi..millet ancak tahmin yurutuyor. alin size cevap herseyi yazioru,m....
ingiltere aupair vizesiyle yasiyorum. ve vizemin bitmesine 2 ay var.. forumlardan cevp alamadim gittim aldim biletimi erasy jetten ve geldim isvicreye gecen hafta.. bana tek sorduklari sey pasaportumu acti vizeme bakmadi bile r u living in uk dedi yesss dedim perfect dedi bu kadar...artik kimseye soru sorup durmayin nasil olsa gidenler gittikten sora anlatmior.. sadeece uk havavlaininda pasaportumun tarihine baktilar oda zaten benim 5 yillilklti.. ysani arkadslar masallara inanmayin alin bileti gidin benim babam konsolosluk baskani deil bana veren sizede verecektir uk de yasamaniz yeterlli vizenmiz ne olursa olsun sevgiler..
arkadaşlar ingiltereye turist vizesi ile geliyorum.Oradan yine turistik amaçlı bir iki ülkeye gitmek istiyorum.Mümkünmüdür? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
ziyaret edeceğiniz diğer ülkeler ab kapsamındaysa tr den ayrılmadan bir de schengen vizesi almanız her birine tek tek başvurmamak adına iyi olabilir. bu vizeye ilk ziyaret edeceğiniz ab ülkesinin elçiliğinden başvuruyorsunuz. uk'den de başvurabilirsiniz sanırım bi araştırın.
kolay gelsin.
arkadaslar ben ta ilk gun yani gecen hafta isvicreye varir varmaz cevap yazdim ama kimse okumamis galiba yada ben eski tarihli yerlere attim anlamadim..
sozum meclisten disari su siotede anca soru var yahu hic mi cevap yazan yok adam gibi..millet ancak tahmin yurutuyor. alin size cevap herseyi yazioru,m....
ingiltere aupair vizesiyle yasiyorum. ve vizemin bitmesine 2 ay var.. forumlardan cevp alamadim gittim aldim biletimi erasy jetten ve geldim isvicreye gecen hafta.. bana tek sorduklari sey pasaportumu acti vizeme bakmadi bile r u living in uk dedi yesss dedim perfect dedi bu kadar...artik kimseye soru sorup durmayin nasil olsa gidenler gittikten sora anlatmior.. sadeece uk havavlaininda pasaportumun tarihine baktilar oda zaten benim 5 yillilklti.. ysani arkadslar masallara inanmayin alin bileti gidin benim babam konsolosluk baskani deil bana veren sizede verecektir uk de yasamaniz yeterlli vizenmiz ne olursa olsun sevgiler..
hocam helal olsun ne güzel yazmışsn şu siteyi herkes bööle kullansa kimsenin derdi yok
bende yni geldim biraz deneyim kazaniim bnde bööle herkesi aydınlatcam
Merhaba arkadaşlar, henüz İsviçre'den gelmiş biri olarak hemen bilgilerimi paylaşmak istedim sizlerle...
9 aylık İngiltere öğrenci vizem var ve 6 aylık öğrenci vizesi olan bir arkadaşımla, onun vizesinin bitimine 1 ay kala, İsviçre'ye (Switzerland) gitmeye karar verdik ve Air France'dan uçak biletlerimizi alıp, London City Airport'a doğru yola koyulduk. London City Airport'ta Air France yetkilisinin check-in sırasında bizden istediği tek şey adres proof'umuz oldu (tabi pasaportu unutmamak gerek ) Bunu gösterdikten sonra check-in işlemimizi yaptırıp geçtik uçağa. Yaklaşık 1 saat 45 dakika uçtuktan sonra Zürih havalimanına indik. Burada pasaport kontrolündeki adamın tek sorusu olan "İsviçre'de kaç gün kalacaksınız?" sorusuna 1 gece yanıtını verdikten sonra adamın tek yaptığı şey, pasaporta damgayı vurmak oldu. Kontrolden geçtikten sonra araba kiralama bölümüne gidip hemen bir araba aldık ve şehrin hatta ülkenin tadını çıkardık
Dönüş gününde yine check-in işlemi sırasında kadın görevli adres proof'umuzu tekrar görmek istedi. İngiltere polis kaydında yaptırdığımız bu belgeyi bir kez daha gösterip check-in yaptırdık ve gayet basit bir şekilde ülkeden ayrıldık.
Araba kiralama ayrıntıları: Alamo firmasını ucuz olması nedeniyle seçtikten sonra 25 yaşını aşmış şahsım, pasaport, ehliyet ve TR kredi kartımı göstermek suretiyle yaklaşık 220 frank karşılığı (105 pound civarı) 1 depo benzin de fiyata dahil olmak üzere kiralamayı yaptım.
İngiltere iş vizesiyle Türkiyeden İsviçre Olur mu?
Merhaba,
ben İngiltere vizesiyle İsviçre'ye gidilebildiğini yeni duydum. Türkiye'de yaşıyorum ama iki hafta evvel iş için İngiltereye gittim, geri döndüm. Hala 5,5 aylık vizem var. Bu vizeyle Türkiye'den de İsviçre'ye gidebilir miyim, yoksa İngiltere'de mi bulunmam gerekiyor İsviçre'ye geçmek için?