İngiltere'de dil okulu ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de dil okulu »

ingiltere vize reddi yardım.

Seçenekler Stil
Alt 26.10.2008   #1
gppolat
Üye

Yazılar: 70
ingiltere vize reddi yardım.

Merhaba. 24/10/2008 de ingiltere öğrenci vizesinden red aldım. 9 aylık bi süre için Londra da bi kursa kayıt yaptırmıştım. 2008 yılı Gazi Üniversitesi Makina Mühendisiliği mezunuyum. vize için başvuru yaparken gösterdiğim evrakları ve red de ki gerekçeli sebepleri yazarak yardımlarınızı bekliyorum. bu durumda bana danışmanlık yapan firma mı yoksa evrakların yeterli olmayışı mı sebep olmuş olabilir.
Gösteriğim evraklar:
1.2 senelik askerlik tecil belgesi.
2.2008 yılı Gazi ünüversitesi Mühendislik Fakültesi Çıkış belgesi
3. babama ait olan 1600 ytl lik maaş bordrosu. (1985 den beri belediye çalışanı.)
4. babama ait olan dükkan tapusu.
5. kuzenimi sponsor olarak gösterdim. kuzenime ait.
1. sponsor mektubu.
2. kira kontratı
3. tapu
4.6500 ytl lik maaş bordrosu.(genel müdür.)
banka dan bakiye bildirir yazı.
hesap ekstreleri.

VİZE REDDİ SEBEPLERİ:
1. dil eğitimi için ingiltereye gitmemin benim kariyerim için iyi olacağından eminmiyim. Türkiye de bi kursa gitsem olmaz mı.
2. orda kullanmak maksadıyla işbankasında sterlin hesabı açtırmıştım. bu hesapta küçük bir miktar para vardı(3 bin sterlin). çalışmadığım halde bu parayı nereden bulduğum gerekçesi.
3. sponsorun neden bana sponsorluk yaptığı.
4. sponsoruma ait evrakların detaylandırılmadığı.
5. aileme ait evrakların detaylandırılmadığı.

bu red durumundan sonra 2. sefer sponsoru değiştirip başvuru yapsam nasıl olur. 2. başvuruda dönüşte çalışacağım fabrikadan yazı alacam. ben vize çıkar garatisiyle böyle bişey denememiştim. fabrika sahibinden döndüğünde satış bölümünde mühendis olarak çalışacaktır diye bir yazı alsam nasıl olur. aynı zamanda fabrika sahibi sponsor olacak.
Teşekkürler.

Konu gppolat tarafından (26.10.2008 Saat 20:26 ) değiştirilmiştir.
gppolat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.10.2008   #2
rianne
Çaylak Üye

Yazılar: 8
burda danışmanlık yapan firmanın kesinlikle çok büyük ihmali var. sana durumu ayrıntılı bir şekilde anlatmaları gerekirdi. ayrıca vize reddi almanın gerekçeleri de bence çok mantıklı.şunu söylemek istiyorum benim burda iki tane makine mühendisi arkadaşım var.mezun olduktan sonra bir yıl da çalışmışlar hatta ve onlara bu sizin kariyeriniz için doğru mu falan diyen olmamış. belgelerini ona göre hazırlamışlar demek ki.

ikinci kez deneme fikrine gelince kesinlikle denemelisin.ama anlattığın gibi yap bunu (sponsor olarak fabrika sahibini alma).bunu yaparak gerekçelerin hepsini geçersiz bırakıyorsun ve geriye reddetmeleri için bir neden kalmıyor.
ve son olarak o firmayı değiştir. bu kadar sorumsuzluk görmedim.insanların planlarını mahvetmenin bir bedeli olmalı.
rianne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.10.2008   #3
gppolat
Üye

Alıntı:
root´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1 - Babanın maaş durumu varken ve dükkan tapusu varken neden kuzenini sponsor olarak gösteriyorsun bu da tatmin edici degil
2 - Türkiyede herhangi bir ingilizce kursuna gitmemişsin ve direk ingiltereyi seçiyorsun neden ? Buradaki kurslar sana yetmedimi direk orayı tercih ediyorsun ? ingilizce sadece ingilterede ogrenilmez buradada ogrenilir eger burda ogrenmeyip direk oraya gitmek istersen bu da çok basit bir red sebebi olur
3 - 3000 sterlini ne zaman bankaya koydun ? ne zamandan itibaren gösterdin ?
4 - Hiçbir işte çalışmıyorsun bu da orada kalıp buraya geri gelmemek icin en büyük nedendir seni buraya bağlayan bir sebep yok

Bu sebeplere bakıyorum ingiltereye gidip geri dönecegine dair hiçbir kanıtın yok bu da pek inandırıcı gelmedi
ben babam 1. derece yakınımdır olduğu için zorunlu destekçimdir diye düşünmüştüm. kuzenimde bu maddiyata güç katacaktır diye düşündüm. ama sonradan öğrendim ki sponsor esas olarak dikkate alınanmış. bu durumda babam göz ardı edilmiş.
Alt 28.10.2008   #4
gppolat
Üye

Alıntı:
rianne´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
burda danışmanlık yapan firmanın kesinlikle çok büyük ihmali var. sana durumu ayrıntılı bir şekilde anlatmaları gerekirdi. ayrıca vize reddi almanın gerekçeleri de bence çok mantıklı.şunu söylemek istiyorum benim burda iki tane makine mühendisi arkadaşım var.mezun olduktan sonra bir yıl da çalışmışlar hatta ve onlara bu sizin kariyeriniz için doğru mu falan diyen olmamış. belgelerini ona göre hazırlamışlar demek ki.

ikinci kez deneme fikrine gelince kesinlikle denemelisin.ama anlattığın gibi yap bunu (sponsor olarak fabrika sahibini alma).bunu yaparak gerekçelerin hepsini geçersiz bırakıyorsun ve geriye reddetmeleri için bir neden kalmıyor.
ve son olarak o firmayı değiştir. bu kadar sorumsuzluk görmedim.insanların planlarını mahvetmenin bir bedeli olmalı.
ben sponsor göstermemiz durumunda babamın göz ardı edileceğini red aldıktan sonra öğrendim. bu fabrika işi aslında ilk başlarda olabilecek bi durumda ama kesin çıkar mantığıyla hareket edip yanıldım.
bu durumda fabrika sahibinden döndüğünde çalışcaktır yazısı ve sponsor mektubu alsam bunlar noter onaylı olacak. bunlara ek olarak niyet mektubu yazsam. nasıl bir sonuç çıkar. beni düşündüren sponsru değiştirmiş olmam.
Alt 28.10.2008   #5
gepetto
Çaylak Üye

Yazılar: 9
hangi danışma firmayla çalıştın acaba.burda söylemenin sakıncası yoksa öğrenebilir miyiz. ben de danışman firmayla gidicem çünkü.
gepetto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.11.2008   #6
toros
Üye

Yazılar: 50
bnce sponsoru degiştirme bu seferde neden sponsor degiştiriyon derler ozaman tam şupe alirsin
toros isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.01.2010   #7
arcualex
Çaylak Üye

Yazılar: 1
herkese selam 7ocak itibarıyle vizemi aldım ve açıkçası çok şaşırdım burda paylaşmak istedim arkadaşlar öyle çok fazla evrak filanda vermemiştim 6haftalık dil kursuna kyıt oldum hemde 15saat olanına biraz şans oldu galiba ama çok sevindirici bir durum herkese nasip olur umarım sorularınız olursa yardımcı olurum
arcualex isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil