Ulaşım ...

Seçenekler Stil
Alt 15.01.2006   #1
Precious
Çaylak Üye

Yazılar: 6
İngiltere Trafiği

Aman arkadaşlar, sağa bakin! Londra’ya gittiyseniz caddelerde kocaman “Look Right” yazılarını görmüşsünüzdür ama bir de ben söyleyeyim. Biliyorsunuz burada trafik soldan akıyor. İnsan o kadar kolay unutuyor ki bunu caddeden karşıya geçerken. O yüzden özellikle bu ülkeye ilk geldiğinizde ve büyük bir şehirdeyseniz çok çok dikkatli olun. Küçük şehirler ve kasabalar o kadar da tehlikeli değil. Eğer Cambridge, Oxford gibi küçük ve sakin bir şehirde yaşıyorsanız hadi sizle bir oyun oynayalım. “Zebra crossing” adi verilen bildiğin yaya geçidine doğru gidin ve araba yaklaşırken bir ayağınızı yola atin. Bakin nasıl hemen yavaşlayıp duruyor ve sabırla karşıdan karşıya gecmenizi bekliyorlar. Bu özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerin karmaşasından gelmiş arkadaşlar için hoş bir oyun olacaktır ne dersiniz?

Bilmeniz gereken başka neler var.... Hmm evet... İngiltere’de kırmızı ışıkta geçilmez. Bakın geçilmez diyorum, kimse görmüyorsa, yol bomboşsa, geceyse de geçilmez. Hatta sarıda da geçilmez. İngiltere’de aksam saatlerinde, gece ve sabah çok erken saatte korna çalınmaz. Çalınmaz diyorum kardeşim, cezası var. Hatta gündüz de çalınmaz gerekmedikçe, çünkü herkes dönüp ne oluyor diye size bakar. Bunun yerine selektörlerinizi kullanmayı deneyin. İngiltere’de otoparklar ve açık seçik araba park etme müsaadesi olan mekanlar dışındaki yerlere araba park edilmez. Yanarsınız valla. Cezaları ödemezseniz bir de yaban ellerde mahkemeye düşmek var. İngiltere’de “disabled” engelli sürücüler için çok fazla park yeri vardır. Siz deli danalar gibi dönüp dolaşıp park yeri bulamayabilirsiniz, oralar da tarla gibi bomboş duruyor olabilir, ama İngiltere’de engelli sürücülere ayrılmış park yerlerine park edilmez.... Çoğu yerde saatte 30 milin üzerinde araba kullanılmaz. Siz o usta şoför manevralarını Türkiye’ye saklayın. Sahi bir de uyuyan polislere dikkat etmelisiniz, yoksa arabanızı hurdaya çevirirsiniz. Uyuyan polis ne mi? Yerleşimin yoğun olduğu ara sokaklarda milletin hız yapmasına engel olmak için adım başı koyulmuş tümsekler. Aman bunlara dikkat... Şimdi bu kadar şeyi okuduktan sonra İngiltere’de araba kullanmaktan vazgeçmiş olabilirsiniz. Güzel, bence de vazgeçin. Burada otobüs servisi birçok yerde –nazar değmesin- harikadır. Sakin sakin, 15 dakikada, olmadı yarım saatte bir gelen otobüslere biner, isinize gücünüze okulunuza gidersiniz. Arabayı kim ne yapsın? Küçük şehirlerde ise ben size bisiklet alin diyorum. Hem formda kalırsınız, hem de gece gündüz özgür olursunuz. Bisiklet yolları, şoförlerin bisikletlileri kollaması, adim başı bisiklet park yerleri vs. bu ülkede bisikleti en ideal ulaşım aracı yapmış durumda, benden söylemesi...
Precious isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.01.2006   #2
Yoko ono
Çaylak Üye

Yazılar: 2
trafik

Selam,

ben ulasim konusunda mrs brown'in yazdiklarina bisey eklemek istyorum.. bence onemli bir konu burada araba kullanacak olan turkler icin.. bizde otobanda suratli araba kullanirken selektorlerin yakilmasi "sakin ha yan yoldan falan cikma, hizli geliyorum "demektir.. bunlardaysa, selektorle isaret verildiginde "gecebilirsin, seni gordum ve yavasliyorum" demek.. dusunsenize otobanda turk'un birinin yaktigi selektoru gecebilirsin diye algilayip basini cikaran ingiliz'in basina ne gelir..
Yoko ono isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2007   #3
ferit1905
Çaylak Üye

Yazılar: 1
lütfen...

merhaba ben ingiltere ye çalışmaya gitmek ve orada ev tutup kalmak istiyorum .yaşım 17ben ve iki arkadaşımloa gelmek istiyoruz yannız bize vize veririlermi biz orada iş bula bilirmiyiz orada çalışma izni ala bilir miyiz orada iş ücretleri ne kadar ne iş olursa yaparız benim sorumu yanıtlarsanız sevinirim...subuti...
ferit1905 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2007   #4
alpsermet
Çaylak Üye

Yazılar: 7
En iyisi yaya olmak çünkü ben bisikleti kullanmayı beceremiyorum. İngiltere trafiğini birbirine geçiririm valla.
alpsermet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008   #5
squamoza
Üye

Yazılar: 53
arkadaşlar ben temmuzda ingiltereye gideceğim ve ulaşım için bisiklet kullanmayı düşünüyorum.ne dersiniz buradan bisiklet götürebilirmiyim bide yoksa oradan nasıl edinebilirim.
squamoza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008   #6
mell
Britanya Polisi

Yazılar: 75
bisiklet getirmek mi Arkadaşım burda istediğin gibi bi bisikleti heryerde bulabilirsin. istersen ikinci el alırsın daha uygun olur senin için. gumtree de ikinci el bsiklet fiyatlarına bak gider görürsün beğenirsen alırsın. sakın öyle bi eziyete katlanma
mell isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008   #7
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
Diğer şehirleri bilmem ama benim kaldığım şehirde bir bisiklet aldığını düşünürsek büyük ihtimal 2. haftasında dışarıda bıraktığın an çalınacaktır.....

Yani ben bazen düşünüyorum çöplerimi dışarı koysam onuda çalarlarmı...
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008   #8
zzzppp
Çaylak Üye

Yazılar: 18
burdan mı yok artık
zzzppp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.05.2008   #9
squamoza
Üye

Yazılar: 53
ya ne biliyim hocam herkez londranın anormal pahalı olduğunu söyleyim duruyor,kargoyla yollanır belki dedim ama oda epey pahalı heralde neyse artık
squamoza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.05.2008   #10
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
Alıntı:
squamoza´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya ne biliyim hocam herkez londranın anormal pahalı olduğunu söyleyim duruyor,kargoyla yollanır belki dedim ama oda epey pahalı heralde neyse artık
Neyse arkadaşım sen yinede halen düşünüyorsan türkiyeden bisiklet getirmeyi sağdan direksiyonlu olmasına dikkat et
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil