Yakın zamanda dil için yurtdışına çıkmayı düşünüorum ama bi türlü kararımı veremedim..
:?: 1-)6aydan fazla kalıcam, yani UK' da çalışma vizesi alabilirim..Amerika' da ise illegal yollarla çalışmam zor olurmu..
:?: 2-)En önemlisi arkadaş ortamı(tabi biliorum bu bana bağlı ama sanki usa' deki ortam daha sıcakmış gibi gelio). :twisted:
:?: 3-)UK ' ta geçinmek daha mı zor.
:?: 4-)UK' ta PREMİER LEAGUE,USA ' de NBA .
:?: 5-)Tanıdıklar sayesinde UK' ta kolay iş bulabileceğimi düşünüorum.
:?: 6-)baktığım Dil okullarında fiyat hemen hemen aynı.
:?: 7-)dahası da var ama aklıma gelmio şimdii
Kafam çok karıştı..Kısacası hayallerimde amerika var fakat, bi tarafımda ingiltere dio.. Sİzden ricam ingiltereye neden gelmeliyim yada amerikaya mı gideyim..
Ben çıkamadım işin içinden GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM..
[/b]
yeni topik acmiyim dedim ben de buraya yaziim... bir arkadasim Amerikada okul ariyor ve benden rica etti bakmami...ama ben de nereye bakicam napicam bilmiyorum .. Ingiltere diye kandirmaya calistim ama tutturdu Amerika diye...bana okul bulabilecegim bir site onerebilir misiniz?? ya da boyle bir forum sitesi....
Arkadaşım ilk olarak bu soruyu bence burada soraman yanlış çok klasik olacak ama formun adıne ingiltereforumları.com yada ingiltereve.biz
Bu da demek oluyor ki bu forumda bulunan kişilerin çoğu ya ingiletrede ya ingiltereye gitmeyi düşünüyor yada ingiltere karşı bir sempatisi var dolayısile verilen cevaplarda ister istemez bir taraf tutma durumu olacak.. Ben şu anda İngilterede yada Amerkada değilim ama oraya gitmeyi düşünüyorum. Bende senin gibi ilk başta teredütteydim. Fakat sonra ingiltere ye karar verdim. Yani sana tarafız olarak brşeyler yazmaya çalışayım
* Asıl amacımın İngilizce (En Önemli Olan Şey)
* Beni en çok etkileyen şey bu forumda ve başka forumlarda da okuduğum daha sonrada doğruluğunu teyid ettğim "İngilterede polislerin hala silah taşımaya ihtiyaç duymamasu.(Güvenli Olması Bence Önemli)
* İlk olarak söylediğim gibi asıl amac ingilizce bu yüzdende Eğitim konusunda bnece ingilizler daha iyi ve asıl amacı ingilizce olanlar genelde İngiltereyi tercih eder
* Gördüğüm kadarı ile ingilterede yaşamak daha kolay tamam bizim paramıza göre adamların parası daha değerli ama sonuçta ulaşım konaklama vs gibi durumlarıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. İngilterde adamlar ulaşım alt yapısını oturtmuşlar Amerkada ise araban olması gerekiyor. Çünkü adamlarad ulaşım alt yapısı yok. Bunun dediğim gibi ingiltere eğitim konusunda ha iyi olduğundan öğremciside çok konaklama iş bulma olanakları daha rahat yada daha fazla artı güvenli bir yer oldğu için daha yaşanabilir biryer..
* Eğer ingilizce öğrendikten sonra türkiyede ingilizce ile ilgili bir iş yapacaksan İngilterede eğitim almış olman Amerikaya göre daha fazla artısı olur.(Tamam belki o kadarda çok değil ama biraz daha fazla azcık )
* Bunlara ek olarak senin söylediğine göre oarda iş bulmam falan daha kolay olacak demişsin buda demek oluyor ki tanıdığın yada güvendğin biri var bunuda göz önününde bulundur..
* Sen nereyi istiyorsun hani neresi ağrı basıyor buda önemli hemde çokk..
Umarım anlaşılır yaza bilmişimdır. Tamam kabul ediyorum bu yazıda biraz taraflı olmuş olabilir. Ama sonuçta direk benim yazdıklarıma bakarak karar vermeyceksin Herhalde
Ben her iki yedee kalmadım sadece yakınımda orada yaşamış olan insanlar ile ve internetten yapılan başlaşımlara istinaden gördüklerimi yazmaya çalıştım.. Hatalı olduğum noktalar tabiki vardır..
Sonuçta Neye karar verirsen ver senin için sonucu iyi olsun ...
-gün aşırı yağmuru
-%90 gri bulutlu ve rüzgarlı bir havayı
-ingiliz kadar hintli,çinli,pakistanlı olan bir ülkede yaşamayı
-pahalı bir hayatı (usa den bile)
Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 19:09 ) değiştirilmiştir.
phoenix7 çok memnuniyetsiz ve hayal kırıklığı içinde gördüm seni yani bu yazdıklarını gitmeden bilmiyormuydun senin için süpriz oldu yada düşündüğünden daha mı kötü ..
Alıntı:
phoenix7´isimli üyeden Alıntı
-gün aşırı yağmuru
-%90 gri bulutlu ve rüzgarlı bir havayı
-ingiliz kadar hintli,çinli,pakistanlı olan bir ülkede yaşamayı
-pahalı bir hayatı (usa den bile)
nartallo ingilterde yağmur var yada varmış bunu bir kere unutmaman lazım. Eğer suyu sevmiyorsan bence hiç düşünmeden ABD ye git
Merak etme ABD de çok uluslu bir yer ingilterde en azınsan ingiliz bulma şansın var ABD amerkalı bulabilrmisin pek emnin değilim
Pahalı olma olayını anlayamadım ben bir türlü zaten hani orada olan arkadaşlar da buna cevap verirse sevinicem; İngiltere pahalımı yoksa sadce adamların parası bizim paramız karşısında değerlimi.. Hani amerikadaki yaşam koşullarını pek araştırmadım o yüzden pek firkim yok. Ama bence bir değerlendirme yapılacak ise 1 GBP = 1 YTL olarak düşünerek bir hesaplanma yapılmalı Tabi buradan giderken yapacağın masraf yada yanında götüreceğin para için değil orada yaşarken eğer kendin çalışıp geçiniyorsan yada çalışmayı düşünüyorsan fakat değirmenin suyu buradan geliyorsa yada gelecekse o zaman değişir ozaman 1 GBP = 2.70 YTL
nartallo bundan öncede yazdım senin için neresi ağır basıyor. Sadece koşulların eşit olduğunu sadce mekan ve insanlar farklı diyelim ki nereye giderdin . Bu önemli..
Kimin ne dediği yada yaşadığı kararını vermede sana biraz yardımcı olur ama çok ta bağlayıcı olmamalı sonuçta bu tür bir durum biraz şans kader baaht yada her neyse onunla ilgili (anladın sen onu) Sen kendi hayatını yaşayacaksın ..
Türkiye gittikçe kuraklaşırken, susuluktan kıvranırken, ve camilerde insanlar yağmur duası yapmaktan bitap düşmüşken İngiltere'ye gidip yağmurla içli dışlı olmanın ne zararı var ki? Yağmur her zaman iyidir, bu yönden oraya geleceğim için çok mutluyum. Çünkü çocukluğumdan beri en sevdiğim havalar kapalı ve yağmurlu havalar. Tam bana hitap ediyor.
Hintli, Çinli, Pakistanlı Amerika'da da vardır hatta daha fazlası.
Ve gidip İngiltere'de çalışacaksan hayat hiç de pahalı olmaz. İngiltere parasıyla değil Türkiye parasıyla İngiltere pahalı. Yoksa kendi paralarıyla gayet de rahat geçiniyorlar. Ben şahsım adına konuşacak olursam İngiltere'yi tercih ediyorum. Üstelik İngilizce'yi bir Amerikalıdan öğrenmek yerine İngiliz'den öğrenmeyi tercih ederim... Türkçe'yi bir Azeri'den mi yoksa bi türk'ten mi öğrenmek istersin? Iyhhh bu da saçma bi örnek oldu galiba ama daha düzgün öğrenirsin en azından... Karar senin..
bu kadar çalışma azmi Türkiye de iken gösterilse ingilize,abd liye ağzımız açık bakıpta vaybe gavur yapmış diye gıpta ile bakmaz, kendi ülkemize faydalı olurduk
Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 19:06 ) değiştirilmiştir.
bu kadar çalışma azmi Türkiye de iken gösterilse ingilize,abd liye ağzımız açık bakıpta vaybe gavur yapmış diye gıpta ile bakmaz, kendi ülkemize faydalı olurduk.
Buna kesinlikle katılıyorum, meğer ne çok çalışma sevdalımız varmış. Türkiye'de çalışın da arkadaşlar biraz ülkemizi kalkındırın..