Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

ingiltere den isviçre ye nasıl giderim?

Seçenekler Stil
Alt 21.01.2007   #1
sifre_b
Üye

Yazılar: 95
ingiltere den isviçre ye nasıl giderim?

arkadaşlar

ingiltere ye öğrenci olarak vize alan kişiler vizesiz olarak isviçre ye geçebiliriler!! orda bi müddet kalabilirler.

genel bir bilgi olarak; isviçre parası ingiltere parasından(sterling) değerlidir ve isviçre ülkesi ingiltere den pahalıdır. İsviçreliler genelde iyi insanlardır(tanıdıklarımın tümü iyi insanlardı)
sifre_b isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.2007   #2
mehmetx85
Çaylak Üye

Yazılar: 19
gecis

slm herkese..peki ingiltereden danimarkaya gecis olabilirmi ?
mehmetx85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.2007   #3
sifre_b
Üye

danimarka schengen anatlaşmasını imzalamış ülkelerden olduğu için schengen vizesi ister. vizeyi alırsın fransaya orda 1 gün kalır geçersin danimarka ya mesela.

göçmenler için bir pozitif listesi var, elektronik/bilgisayar/makina mühendisleri, doktorlar, hemşireler. tek riskli tarafı şu: işi kaybeden göçmenlerin hemen ülkeyi terketmesini istiyorlar. herhalde gitmek isteyen olursa yapılacak tek şey var, gider gitmez vatandaşlığına başvurmak.
Alt 26.01.2007   #4
mehmetx85
Çaylak Üye

thanks a lot

schengen vizesinin acılımı nedir?ingilteredeyken danmark konsoloslugundan mi alcaz? yani illa danmark oturma izni icin degil orda abim ablam var onlari ziyaret amaciyla gidebilirmiyim 10 gun mesela ? zorlugu olurmu
Alt 26.01.2007   #5
sifre_b
Üye

açılım yok. hollanda da bir yer ismidir. antlaşmanın imzalandığı. yakınların ordaysa ingilteredeyken danimarka konsolosluğundan alacaksın. ama en iyisi uk ye gitmeden türkiye de almandır. davetiye yollasınlar sana al git sonra ordan geçersin.
Alt 29.01.2007   #6
mehmetx85
Çaylak Üye

sorular bitmezki

yani trdeyken dk vize zor veriyor.hatta vermior bile.ama ingiltere vizem olursa ordan gecerim diye dusunmustum.o yuzden sordum.UK de iken alsam daha kolay olmazmi.ayrica cvplarin icin tsk ederim..iyi calismalar
Alt 29.01.2007   #7
sifre_b
Üye

rica ederim. bildiğimiz kadarıyla cevaplarız.
abim, ablam var diyosun. zor verirler diyosun. kaçak mı abinle ablan?
paran varsa gidersin. paran yoksa oturursun yerinde.
ingiltere ye gidiyonda danimarka ya mı gidemeyecen.

schengen vizesi alacaksın mehmetcim. abinle ablan bunları daha iyi bilirler. onlardan habersiz mi gidiceksin yoksa.

uk ye vizeni aldıktan sonra git danimarka konsolosluğuna schengen vizesi için başvur.
Alt 01.02.2007   #8
mehmetx85
Çaylak Üye

hayir kacak degilller ama dk bekar erkeklere vize zor veriyor o yuzden zor diyorum.yani tr dende bas vurabilirim ama ingiltere vizem oldugu icin isim kolaylasirmi demek istemistim.Anladigim kadariyla ayni ha tr den almisim ha İngiltereden.
Alt 01.02.2007   #9
45MANISA45
Üye

Yazılar: 65
Merhaba

Merhaba Arkadasim
Basta vize olayinda butun ulkeler asagi yukari ayni bu senin istenen evraklari tam yada eksik goturmene ve mulakatta verdigin cevaplara bagli. Su kesin bisey ingiltere konsoloslugu insana insan gibi davranip sana ona gore muamele yapiyor red yada olumlu bunun sebeblerini soyluyor. Diger konsolosluklar hakkinda boyle bisey soyleyemem.Daha evvel schengen vizesi aldim tr den hepsini biliyorum. Suda kesin bisey sen danimarka hakkinda boyle dusunuyorsan uk vizesine hic basvurma bence trden danimarka senin icin daha yuksek yuzdeli.Ayrica uk den danimarka vizesi yada baska bir ulke vizesi icin ogrenci olarak gelmen lazim sadece baska turlu burdan vize degisimi olmuyo yada vize alimi.Benim de boyle bir dusuncem vardi ispanya icin vermediler ogrenci vizem olmadigi icin zamaninda.Bence simdilik gerekli evraklarini tamamla hatta daha extra evraklar sun konsolosluga onlara tr ye doncegini ispatla bir turlu bunlari yaptiktan sonra senin vize alamamanin hic bir sebebi olamaz.Bosuna ne kendine masraf cikar nede canini sk.Birde kotuyu dusun ya uk den vize alamassan ozaman ne yapican danimarka sansin hepten kaybolur.Mantikli dusunmekte fayda var. Saglikli dusun acele etme.Sana iyi sanslar isallah yardimci olmusumdur.Eyvallah
45MANISA45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.2007   #10
özgeee
Çaylak Üye

Yazılar: 5
schengen vizesi

fransaya gitmek icin konsoloslugu aradim onlarda martin birine randevu verdiler gerekli belgelere internetden baktigim kadariyla rezervasyon donus bileti istiyolar peki ben herseyi ayarlayip konsolosluga basvurdum diyelim ya vize cikmazsa hersey yaniyormu?2yiilik au pair vizem var 4aydirda ingilteredeyim kolay alabilirmiyim vizeyi ve ne kadar zaman alir maliyeti nedir bu konularda bilgisi olan arkadaslar cevap yazarsa cok sevinirim
tesekkurler
özgeee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil