İngiltere de lise okumak. Türkiye ye de okumak.. Geleceği yönlendirmede nasıl etkili?
Selam arkdaşlar.. benm ablam ve eniştem ocakta 2 seneliğine ingiltereye iş yeri tarafından gönderiliyor. Ben 11. sınıfım Onlarla bir gitme fikri ailemle düşündüğümüz bi fikir. fakat burdan oraya uyum nasıl gerçekleşiyor. Ordaki liseyi bitirmemle Türkiyedeki liseyi bitirmem arasındaki avantajlar neler.? birde öğrendm ingilterede 16 yaşnda lise bitiyormuş. Ben Türkiye sistemine göre 17 yaşındayım ve 12. sınıfta okumam gerekicek.. Bana yardım ederseniz çok sevinriim..
Selam arkdaşlar.. benm ablam ve eniştem ocakta 2 seneliğine ingiltereye iş yeri tarafından gönderiliyor. Ben 11. sınıfım Onlarla bir gitme fikri ailemle düşündüğümüz bi fikir. fakat burdan oraya uyum nasıl gerçekleşiyor. Ordaki liseyi bitirmemle Türkiyedeki liseyi bitirmem arasındaki avantajlar neler.? birde öğrendm ingilterede 16 yaşnda lise bitiyormuş. Ben Türkiye sistemine göre 17 yaşındayım ve 12. sınıfta okumam gerekicek.. Bana yardım ederseniz çok sevinriim..
Merhaba melike;
simdi oncelikle sunu belirtmek isterim,ingilizcenin oldukca iyi bir duzeyde olmasi lazim ! ikincisi ... ingilterede lise egitimi alman senin icin muhtesem birsey olur ! yani universite konusunda sana cok buyuk artilari olur ! lise denkligi konusunda hic suphen olmasin sadece transkriptini ogretmenlerinden ve opkuldan mektup aliyorsun .. konaklamanin ve sana refakatci olacak kisilerin detaylari falan gerekiyor .. onun disindada birsey yapman gerekmiyor amam bu kadarla sinirli degil tabii biraz ugras istiyor .. neyse .. umarim senin bu girisimin basarili olur ! ben sorunlar yasiyorum , umarim sen yasamazsan ! ve sana tek bir tavsiyem var ! sadece oku ! ne olursa olsun oku ! parani yada gelirlerini yada ailen gelirlerini mala mulke degil okumana harcasin ! neyse .. cok doluyum anlatamama .. hayatinda basarilar ..
İlk önce İlgilenip cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.. İngiltereye gitmeyi burada okumamı engelleyecek, dikkat bozukluğu yaşatıcak nedenlerden kaçmak için çok istiyorum.. Oraya gidince tek amacım Türkiye de yaşayabilmek için standartları oluşturmak. Çevreden bilgi topluyorum..Aileme aklı başında mantıklı nedenler söyledikçe onlar da daha çok desteklemeye başladılar .. Hatta sizin bu yazını ailemle demin paylaştm.. Dahada iyi baktılar. . Bu konu hakkında başka fikiri bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim. Ayrıca sizede hayatınızda başarılar .. =)
Merhaba Melike ben Emre suan Ingilteredeki Uxbridge College den cevap yaziyorum. Ben de senin gibi 17 yasindayim ve buraya 12 Eylul 2009 (okullar baslamadan once) geldim. Annemin de ingiliz vatandasligindan yararlanarak okula basladim. Teknik olarak burda liseyi bitirmis oluyorsun. Bu universiteye basliyacaksin demek olmuyor. Her liseyi bitiren ogrenci kolejlere gitmek zorunda (benim bildigim kadariyla yurtdisindan gelenler icin daha kullanisli ve olmasi gereken bir yontem). Ki yurtdisindan gelenler GCSE ve A level seviyesini belirliyor. Boylelikle universiteye girmekte bir problem yasamiyorsun. Eger okumaya simdi geleceksen (onerilen ) sakin tasdiknameni alirken ingilizcesini cikarttirmayi unutma (karnelerini de getirsen fena olmaz). Bence en kullanisli yontem, bu firsati kacirma + (arti) ygs ve lys illetinden kurtuluyorsun (kimse alinmasin ve hazirlananlara simdiden Allah herkesin yardimcisi olsun diyorum). Daha fazla sorun olursa aileni de cagir her turlu bilgiye acigim umarim gelirsen benim okula yazilir ayni sinifta oluruz hem benden baska bir Emre daha var sana yardimci oluruz. VE INGILIZCE SART Ben 6 ay boyunca tomer e gitmistim 3 ayda burda kendimi anca toparlayabildim. Konusmam fena degil sen de alisirsin.....
Emre öncelikle bana cevap yazdığın için teşekkür ediyorum. kolejler dedğin lise ile aynı seviyede bir şeymi ? Birde ben buradan gidince 1. sınıftan mı başlayacağım yoksa kaldığım yerden devam mı edeceğim?. 2.döneme yetişmiyor.. 3 ay tatilin başında ailem beni dil okuluna yolluyor. hem uyum sağlamaya çalışıcam hem dil problemini çözeceğim. Bir aksilk olmazsa seneye orada devam ediyorum. dawntowna gidiyrm sen nerdesin.. Yardım sverliğin içinde tekrar teşekkürler .
Birde bi tanıdık, Türkiyeden ingiltere oxford ünivrsitesinde okumak için senelik 60 bin dolar veriyormş.. Lisede de öyle birşey varmı? yada bende ingilterede herangibir üniversiteye devam edersem bende ücret ödemek zornda kalcak mıyım? bilen varsa bu konuda da yardmcı olursa sevnirm =)(=