kütüphanecilik mezunuyum ve bu meslekte ( librarian ) 8 yıllık iş deneyimim var.şu anda özel bir kütüphane( special library )de çalışıyorum... Maalesef Türkiye'de bizim sektör pek itibar görmüyor oysa
İngiltere'de kütüphanelere ve kütüphanecilere çok değer verildiği söyleniyor. Hatta kütüphanecilerin meslekler sıralamasında üst sıralarda yer aldıklarını duymuştum. Bu nedenle uzun süreli yaşamak değilde bir-iki seneliğine gidip gelmenin iyi olacağını düşünüyorum zaman zaman... Hem dilimi geliştirmek hem döndüğümde mesleğimi geliştirmek için akademik kariyer yapmak düşüncesindeyim. Ancak dil skorum yok... İngiltere'de yaşayan arkadaşlar bana tavsiyede bulunabilirler mi? Mesleğimle ilgili nasıl iş bulabilirim oralarda?
merhaba esmeray,
öncelikle iyi derecede ingilizce istiyorlar. sonra word,excel ve belki bağlantılı birkaç programa hakim olman gerekiyor. başvurduğun yere göre bazıları kütüphanecilik alanında nvq dedikleri sertifikayı elinde isterken bazıları da bu sertifika eğitimini çalıştığın süre içinde kendileri vermeyi teklif ediyor. çoğu yer deneyimin varsa buna pek gerek duymuyor onu da belirteyim. eğer ingilizcene güvenmiyorsan bir süre 'volunteer' dedikleri gönüllü eleman olarak çalışabilirsin. hem alışman hem de ingilizceni geliştirmen için iyi olabilir.
bol şans.
moral bozmam istemem ama UK ya da AB vatandasligin yoksa kutuphanecilik konusunda is bulman imkansiz diyebilirim. TR'den herhangi bir is icin basvuran bir kisinin cok cok basarili olmasi ve o is alaninda UK'de is acigi olmasi gerekir!!
tori amosun dedigi gibi gonullu biseyler yapabilirsin ama kutuphanecilik konusunda yapabilir misin bilmiyorum? eger ogrenci olarak gidersen kutuphande gonullu calisabilirsin belki.