Aslında yazacaklarımı nereye alacağımı bilemedim,onun için buraya yazıyorum.İngiltere'de vergiler ağır. Hatta bir lingde okuduğum kadarıyla eğer İng. de bir vergi dönemi içinde 6 aydan fazla kalan varsa ait olduğu ülkedeki kazançların vergisinide birde İng de ödeyeceği yazıyordu. Şimdi sorum örn. Türkiye'de emekli maaşı,kira geliri,Mevduat faizi vb. gibi gelirim var diyelim. Ank. Ant. göre iş kurup orda da gelir elde ettim. Ben şimdi orada yaşarsam Türkiye'deki gelrlerimden de vergi gerçekten öder miyim.
Aslında yazacaklarımı nereye alacağımı bilemedim,onun için buraya yazıyorum.İngiltere'de vergiler ağır. Hatta bir lingde okuduğum kadarıyla eğer İng. de bir vergi dönemi içinde 6 aydan fazla kalan varsa ait olduğu ülkedeki kazançların vergisinide birde İng de ödeyeceği yazıyordu. Şimdi sorum örn. Türkiye'de emekli maaşı,kira geliri,Mevduat faizi vb. gibi gelirim var diyelim. Ank. Ant. göre iş kurup orda da gelir elde ettim. Ben şimdi orada yaşarsam Türkiye'deki gelrlerimden de vergi gerçekten öder miyim.
Su ana kadar oyle birsey duymadim ve yasamadim. Oncelikle uzun yilardir yurtdisinda olan biri olarak bulundugum ulkede aldigim maasin vergisini yada yaptigim isin vergisini odedim. Turkiyede ise kendi malvarligimin ve digerlerinin vergisini verdim. Turkiyedeki hicbirsey sizin yurtdisindaki hayatinizi etkilemez.
ama http://www.hmrc.gov.uk/index.htm bu linkten ingilteredeki vergi olaylari ile ilgili tum bilgileri bulabilirsiniz.
abla yok oyle bisey - ingiltere oyle bisey talep edemez..ne karisir turkiyedeki vergiye - her ulke kendi kurallarini kendi ulkesinbde ikamet edene uygular yani kafasina gore almanyadaki gelirime yada turkiyedekine yada isvicredekine falan boyle bisey yapamaz... yani bu cok tuhaf belki su kastedilmis olabilir .. disaridan kisinin hesabina gelecek paralar,para gelecek olan hesaba yattiginda ingiltere bu gelirden verginedirme yapar gibime geliyor yani ufak bir kesinti yapaiyormus gibi duymustum ... gelir vergisi adi altinda bir defaya mahsup ..? bi cesit havale masrafida denebilir .. ben boyle bisey duymustum ama enin degilim !
Merhaba,
12 senedir buradayim hic boyle birsey duymadim. Hani bu ulke vatandasi isen tum gelirini (yurtdisi/yurtici) gostermek zorundasin (vatandas oldugu halde yurtdisi geliri gostereni pek duymadim).
Eger ogrenci isen icin baskasinin yaninda calisiyorsundur ve maasin vergi kesilmis net aliyorsundur. Hatta eger gecici NI (sosyal sigorta)numarasi ile calisiyorsan senden fazla vergi kesiyorlar , gercek NI numarani alana kadar. Bu fazla odemeyi geri alabiliyorsun (ben £500 a yakin bir Rebate (geri odeme) almistim).
Ankara antlasmasi ile kaldigini yazmissin , self employed (kendi isini yapan) olarak calisiyorsan , Self Assesment yapmisindir veya bir Accountant (muhasebeci) kullanmisindir. Buyuk ihtimalle muhasebecin sana ayrintili bilgi verir ancak bu ulkede resident (kalici) olmadan bu tur yaptirimlar senin icin gecerli degil.
Umarim yardimci olur.
[email]info@financesol.co.uk[/email]
Selim
Alıntı:
emine turhanoglu´isimli üyeden Alıntı
Birilerinin beni işlettiğini sanmıyorum. Çünkü henüz gitmedim. Sadece bir sitede rastladım.( İngiltere ile ilgili.) Tekrar görümsem forma koyacağım. Bana çok ta mantıksız gelmedi. Çünkü büyük şirketler vergi vermemek için şirket yönetimlerini okyanuslardaki bilmem hangi adalarda gösterme uyanıklığını yaparsa Ülkelerde vergi toplayabilmek için yasal her türlü önlemi alır bence Hele bu ülke İngiltere ise. Hatta ben yazının devamında Türkiye ile ilgili olarak karşılıklı anlaşma yapılmak üzere diye okudum. Eğer birinde ödeniyorsa diğerinde alınmaması için. Ama anlaşmanın olup olmadığını okumadım. Yinede yanıtın için teşekkür ederim. Hoşçakalın
ingiltere turkiyedeki kazancindan istemezde turkiye ingilteredeki kazancindan vergi istermi o bilinmez hani bir ara vardi ya nerden buldun yasasi hesabii