İngiltere'de malesef Community College denen şey Amerika'daki gibi kısa süreli ucuz üniversite alternatifi değil. Normal İngiliz vatandaşı hani kendisini geliştirsin bir şeyler öğrensin diye belediyeler tarafından açılan hafatada iki üç saat ders veren dershane gibi bir şey burada community college denen şey.
Senin kastettiğin anlamda üniversite eğitimine ucuz ve kısa bir alternatif olan Amerikan tarzı "community college" elere karşılık gelen 1 yıllık diploma programları var. Ki Türkiye'de genelde sertifika programı olarak bilinirler.
Bu 1 yıllık eğitimi daha sonra üniversite eğitiminin ilk yılı olarak saydırmak mümkün. Ki üniversite de zaten toplam 3 yıl sürer. a-level i saymazsak.
Yıllık genelde £ 4000- 5000 arası bir eğitim ücreti olduğu için bu programlar üniversite eğitiminden daha ucuz tabi. Ayrıca İngiltere'de illa da üniversite diploması aramazlar, hani iş araken böyle bir mesleki diploman da varsa benzer şekilde işe yarar İngiliz vatandaşı için.
arkadaslar merhaba sıteye yenı kayıt oldum,ben ıstanbulda hukuk okuyorum ve yazın tatılde ıngılterede hukuk ingilizcesı egıtımı almak ıstıyorum ancak gerek bu konuda hangı okulların ıyı oldugunu gereksede bu sertıfıka programlarının sartlarını ogrenmek istıorum eger bu konuda yardımcı olursanız cok sewınırım,orda yasamın cok pahalı oldugunu duydum ve malesef hayal ettıgımiz gıbı cıkmıyor cogu zaman,umarım abde kadr hayal kırıklıgına ugratıcı degıldır
ben universite ogrencisiyim. uluslararasi iliskiler okuyorum busene 1. sinifim ve ingilterede egitimimi tamamlamk istiyorum. kafamda birmingham universitesine gitmek var. oraya gidince kaldigim yerden mi baslicam yoksa bastan mi ve fiyati nekadar olacak???
bukonuda bana yardimci olurmusunuz?
1 yılık dıploma konusunda bize şöyle bılgı verıldı ..meslek yuksek okulu okusosunuz bıtırınce hıc zmaan kaybetmeden londraya gıdın ( unv te adlarını soyledıler ozellıkle london metropolıtanı) orda 1 yıllık dıploma egıtımlerı var alın dıplomayı ne de olsa burda o dıploma 4 yıllık fakulteyle esdeger olcaktır dedıler sertıfıka olayından hıc bahsetmedıler dırekt unıverstıtenın dıplomasını alıosunuz dedıler bızde sımdı ona gore ayarlamaya calısıoruz herseyımız yanı hangısı dogruu yaa sımdı sertfıka mı yoksa esas olarak okulun dıploması mı?
mrhaba ben au pair olarak ingiltere ye gidecegim. orada sertifika programlarına da katılmak istiyorum özellikle moda tasarım ,tekstil tasarımı üzerine bu tür egitim veren okullar tavsiye edebilirmisiniz ucuzundan. birde bu tür programlar sadece londradaki okullardamı war ben tam olarak belli deil ama sanırım olney/buckinghamshire gidecegim oraya yakın bi yerlerde warmı. şey son olarak bu kurslara katılmak için ing seviye sartı ne yada orda seviyeni nasıl kanıtlayabiliyorsun. verdiğiniz linkleri inceledim fakat net bişerseye ulaşamadım çok soru sordum biliyorum kusura bkmayın.yardımcı olursanız sevinirim.
1 yılık dıploma konusunda bize şöyle bılgı verıldı ..meslek yuksek okulu okusosunuz bıtırınce hıc zmaan kaybetmeden londraya gıdın ( unv te adlarını soyledıler ozellıkle london metropolıtanı) orda 1 yıllık dıploma egıtımlerı var alın dıplomayı ne de olsa burda o dıploma 4 yıllık fakulteyle esdeger olcaktır dedıler sertıfıka olayından hıc bahsetmedıler dırekt unıverstıtenın dıplomasını alıosunuz dedıler bızde sımdı ona gore ayarlamaya calısıoruz herseyımız yanı hangısı dogruu yaa sımdı sertfıka mı yoksa esas olarak okulun dıploması mı?
eger sana verilen belgede HND yazacaksa onu tercih etmen gerekli sertifika programlari yalan alouyor yani ben bir konu actim bir arkadas cevapladi aynen durum bundan ibaret yani higher national diploma verecekler ise bir yilda ki metropolitanda .. bence iyi bisey