genelleme yapmak bu konuda yanlış olabilir. şöyle diyebiliriz yanlız. ingilterenin kuzey kısmında ırkçı türden olaylar güney kesimine oranla daha yoğundur. ingiltere de sokakta ki adamın kafası o şuymuş bu buymuş diye çalışmaz. maddi yönden isteklerini karşılayıp karşılamadığı daha önemlidir.
türkler kompleksi insanlardır genelde komplekse girer yok ingilizler çok ırkçıdır der genelleme yaparak falan filan.
kafası basan ingilizlerin ekserisinin ırkçı olabilecek yanları olabilir. soğuk kanlı insanlardır genel de sinirlendiklerini belli etmemeye çalışırlar. dünyanın merkezi olarak kendilerini görebilirler.
bir türk ün yapması gereken şey. kendisi olmaktır. kafaya fazla şey takmamaktır. olduğu gibi görünmektir. komplekse girmeden kafasını da çalıştırarak örnek insan modeli çizmelidir.
turklere yaklasimi sen nasilsan ona gore bana muslumanlara yaklasimi acayip ters gelmisti.muslumanlik hakkinda cok cahiller.butun muslumanlari dar goruslu tutucu peceli tipler olarak algiliolar.bana ailem sen muslumanlardan cok farklisin demislerdi.
ingilizlerin çoğu anglikan klisesi mensubudur. çoğu dinsizdir. bir yaradanın olduğuna inanır, öbür dünyaya inanır ama kliseler boştur.
londra da falan ellerinde broşürlerle hristiyanlık propagandası yapan gençler görebilirsiniz. bunlar 'don t be a sinner! be a winner! 'die bağırarak ellerinde ki borşürleri dağıtırlar. müslümanlık hakkındaki bilgileri de yetersizdir hatta hiç yoktur. o yüzden medya tarafından yanlış şekilde yönlendirilirler.
tabii ki aralarinda milliyetci tipler var, genel anlamda hicbir yabanciyi sevmeyen vs.. bizde oldugu gibi ama sen orda adam gibi davraniyosan,adamlarin parklarinda kurban kesmeye kalkmiyosan, kendini o kulture uydurabiliyosan ve isini duzgun yapiyorsan bir problemle karsilasmazsin.
tabii gurbette olmanin etkileri olcaktir, yani kulturlerinde sana ters gelen seyler mutlaka olcak ama onlari oyle kabul etmek zorundasin her memletin kendine has ozellikleri var.
forumdaki bazilarinin bu ingilzleri bu kadar irkci gostermeye calismalarinin altinda baska sebebler yattigi kesin ama tabii herkes olaylari kendine gore anlatir
ben bu ulkede turk dostu birini gormedim arkadaslar.ben kebeb isindede calistim iyi bilirim.kebab vanda calisirdim ve gunluk 1 yumurta ve 1 sise garanti arabama atarlardi.ingilizler gunduz cok sakin ve geceleri hortlayan irkci insanlardir.ingilizlerin kibarligi sadece filimlerdedir.temizlik ise yoktur bunlarda.emin olun oyle.benim 2 tane au-pair arkadasim vardi.surekli bana baktiklari cocuklari banyodaki su dolu kuvette ayni suyla sirayla yikarmis.cunku anneleri oyle istermis.pes yani
ayrica ingilizler gegirmek ve gaz birakmakta ustadirlar ve ayibi yoktur.iftiracilikta dunyada 1 numaradirlar.daha ustun ozellilleri anlatmakla bitmez....
turklerden nefret ederler...
ahahaha cok guldum ya..sahiden de yaninda kaldigim aile guya kendilerne kalsa temizler ama cocuklar gercekten de burda her evde ayni sekilde yikaniyo..hatta sadece o kuvete girip oyun oynayip cikiyorlar sabunlanmak falan yok...cocuklarin saclari les gibi olunca saclar yikanabiliyo anca haftada bir kere.. sonra da cocuk bitlenince aaa niye oldu acaba falan diyolar....bunu sadece kendi ailemde degil burdaki cogu ailede de gordum... ha bir de evler cok pis...heryer orumcek olsa kimsenin umrunda degil...gecen yemek yiyorum bi baktim yanimdaki sandalyede kocaman ayakkabilar...midem agzima geldi..ama artik alisiyorum sanirim...ya da ayakkabilarini yemek masasina koymalari da cabasi...
ama onlara kalsa turkler pis, muslumanlar pis, bizi bazilari oyle yanlis lanse etmis ki ve hala ediyor ki cok uzuluyorum... uzerimize yapisan bu kotu kimlikten kurtulmak icin birey olarak hepimize sorumluluklar dusuyor...ben kendi adima burda hem ingilizce ogrenmeye calisip hem de turklerin sandiklari kadar kotu insanlar olmadigini onlara gostermeye calisiyorum...tabi bu o kadar kolay degil...ama herkes kendi adina ulkesi icin iyi birseyler yapmali elinden ne kadari geliyorsa....
iftiracilik ve dedikoduya bayildiklarini kesfettim ben de..ailem benle cok fazla zaman geciriyo ve onlardan cok sey ogreniyorum bunlardan ikisi de gercekten iftiracilik ve dedikoduculuk... kibarlik konusuna bisey diyemiycem cunku genel olarak dunyada bu kavram azalmakta..ulkemizde de oldugu gibi...burda da insanlar kibar olmak icin kasiyolar kendilerini....ama yapmacik oluyor tabiki farkinda degiller...)
BENCE ÖNEMLİ OLAN SENİN İNGİLİZLERE NASIL YAKLAŞTIĞINDIR. EĞER SEN OLUMLU VE DÜZGÜN Bİ ŞEKLİDE YAKLAŞIRSAN SANA İSTEMEDİĞİN ŞEKİLDE YAKLAŞACAK İNSAN YOKTUR. YANİ Bİ İNSANI İNSAN YERİNE KOYARSAN ODA SENİ İNSAN YERİNE KOYAR...
Ya burda ingiltereli gencler cok uyuzlar, onlarla anlasmak cok zor ama eger turklerin cok oldugu bir yerdeysen alismislardir zaten. Benim okulumda hic bir sorun olmadi bir kac simarik gotu buyuk ingiliz kizlarindan baska. Gerci sorunu buyuten bendim. Ama bazilari melek gibiler, ingilizce bilmeyince haliyle pek arkadaslik kuramazsin ama ogrendikce onlarda sana yaklasir. Birde bu kizlar ne kadar siyahlarla cocuk yapiyorlar, bana nedenini bir arkadasim soylemisti ama neyse :P Hintliler cok sakin insanlar, siyahlar cok gurultulu, yahudiler kendi halinde, ingiliz alt gelirliler otobuste savas cikaranlar, ust gelirliler kitap kurdu vs vs degisir