ya arkadaşlar birisi bana mümkün olduğunca iyi ve ucuz olan bi dil okulu önerebilirmisiniz.bide londranın içinde olmaması gerekiomuş çünkü türkler çok olduğu için fazla yararlanamazsın diolar.doğrumudur.??????bide londradaki kiralar hakkında bana ortalama bi rakkam verebilirmisiniz.ona gore kendime bi maliyet çıkarıcam.biliorum fazla oluorum ama benim iyide bir yurtdışı eğitim danışmanına ihtiyacım var.siz giderken kimlerden yararlandınız.bana isim verebilirmisiniz.şimdiden teşekkürler
simdi londrada cok fazla secenek oldugu icin buna bagli olarak rekabet oluyo ondan illaki ucuz istiyosan londra disi zor biraz bide su var ucuz okul istiyosan muhakkak turk vardir ..masallah heryerdeyiz
peki iyi bir dil okuluna gitsem yıllık ne kadar para öderim sadece okula.bide tabi bunun yemesi içmesi ev kirası var.arkadaşlar yakaşık 1000 pound ucu ucuna yeter demişte.bunun içinde dil okuluna ödeyeceğim aylık parada var mı??
iyi bir dil okuluna gideceksen 12 aylik icin sadece okula yaklasik 5000 pound odersin tabi buna konaklama dahil degil haftalik 60 pounddan da konaklama ayarlarsan gunde 5 poundda yemege versen hafalik 15 poundda ulasima harcarsan haftalik masrafin burda yaklasik 120 pound filan olur. Ama bi 3 ay sonra filan ingilizceni ilerletip ise girip haftalik maliyetini dusurebilirsin. Ornegin bi restorantta calisirsin aksam yada ogle yemegni orda yersin sonra haftada 100pund filanda kazanirsan( 15 - 20 saat arasi calisirsan tabi) ordan maliyetin baya duser.walla ben bir aydir burda kaliyorum canim kardesim benim haftalik maliyetim hemen hemen yukarda da yazdigim kadar ama benim sana tavsiyem direk 1senelik kursa kayit olma once 6 aylik filan ol gel ortami gor ondan sonra karar verirsin. belki buraya gelirsin okulu begenmezsin daha iyi ve ucuz okul bulabilirsin ( cunku parayi bi kere verdin mi bidaha alamazsin), homesick olursun dayanamazsin ulkeni aileni ozlersin(bu tip arkadaslar burda baya cok). gelmeden once butun ayrintilariyla dusun ve de sor derim kardesim.
yani bu dediğin rakkamlara fazla fazla bakarsak yaklaşık 800 pound gibi bir rakkam yapıyor.ama bu rakkamı belirli bir süre sonra çalışarakta aşağıya çekebiliriz.doğru anlamışım sanırım.bugün bir danışmanla görüştüm oda senin dediğin gibi ilk önce 6 aylık git devam etmek istersen uzatırsın dedi.dediğin gibi parayı geri alamıomuşun.o zaman 6 aylık gidip sonrasını ileriki zamanlara bırakmak en mantıklısı.hee bide ben ole yok ailemi özledim filan dicemi sanmıorum tamam ailemi özlerim ama o kadarda abartmam herhalde.(yani inşallah )
ya arkadaşlar bişey sorucam ama sacma gelmesin bilmediğimden soruyorum şimdi ben üniv .yi bitirpte gidicem mecbur ama orda dil kurslarında yada okul yaş sorunu falan ediyorlarmı