o kadar cok kisi ile gorustumki, aklim karisti acikcasi
ingilizce dil olarak london da ogrenilmez deniliyor
ingilterede baska yerlere git deniliyor ...
fikri olan paylasmak istermi acaba
9 ay london ingilizce ogrenilmezmi ?
evet bende bunu araştıryorum
london ve ingilterede başka şehirlerde bulunmuş arkadaşlar da kıyaslama yapabilir
londra da ingilizce 9 ayda öğrenilmezmi, bizim az çok ingilizcemiz var tabiikii.
İsteğin varsa dağ başında olsan öğreniosun.Benim iki arkadasım gitti ikiside londona gitmişlerdi.Biri advance seviyesinde geldi biiri de türk kankalarıyla gece alemlerinde hiç bişey öğrenemeden geldi.Farkı sen yaratıosun.Ama london pahalı ona göre yani...
İsteğin varsa dağ başında olsan öğreniosun.Benim iki arkadasım gitti ikiside londona gitmişlerdi.Biri advance seviyesinde geldi biiri de türk kankalarıyla gece alemlerinde hiç bişey öğrenemeden geldi.Farkı sen yaratıosun.Ama london pahalı ona göre yani...
arkadaslar ben de londra da ıng.ogrenılmez cumlesıne katılmazdım ta kı arkadasımın ıng ogretmenı bıle bu cumleyı soylene kadar =(( ya anlamadım gıttı ne yanı sımdı baska bı sehre mı gideyım bu dılı ogrenebılmek ıcın.. offf =((
Cambridge'e kesinlikle gitme çok türk oluyor!Özellikle EMBASSY ces cambridge de benim gittiğim dönem 20 türk vardı ve türkçe konuşmak zorunda kaldım.Okulu doğru seçersen londrada türkle karşılaşman baya zor.
Ingiltere ye gezmeye giden Temel taninmamak icin gördügü Türklere selam vermiyip selam da almiyormus...
Fakat Türk´ün üstelik de hemsehrisinin biri Temel deki burnu görünce
"Bu kesun lazdur" Demis ve pesine takilmis.
Yanasip sormus Temel´e;
"Kardasum sen laz musun?"
Temel den cit yok...
Adam yine sormus;
Kardasum Laz musun?"
Temel yine bakmamis adama.
Adam israrla takip edip devamli"Kardasum laz musun" Diye sorunca Temel adama dönüp söyle demis;
"Inciluzum Inciluz.. "
Ben Londra'da ögrendim arkadaslar ama size şunlardan dolayı oldugunu söyleyebilirim:
1. Baska bir yabancı dil bilgisi ve dil ögrenmeye yatkınlık.
2. İngilizce tv izleme film seyretme.
3. İngilizce iyi konusabilen İngiliz olmayan arkadaslar edinme.
4. İngiliz bir ailenin yanında yasama.
5. Okula devamlılık ve verilen ödevlerin cogunu yapma.
6. Sadece İngilizce konusulan bir iş yerinde çalışma.
Not: Türk arkadaslarım da vardı ve onlarla da vakit gecirdim.