İngiliz Yemekleri ...

Seçenekler Stil
Alt 07.12.2005   #1
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
İngiliz Yemekleri

Bu forumun adını "İngiliz Mutfağı" koymaya gönlüm elvermedi...
Bidiğin çokonatı yağda kızartıp yiyen, sabah kahvaltısı diye kızarmış ekmeğin üzerine kurufasulye koyup yiyebilen bir millettin mutfak kültürü olur tabi de, bağımsız bir "İngiliz Mutfağı" olabileceği hala aklıma yatmış değil...

Bir de "İngiliz Mutfağı" diye bir şey varsa, ortalama bir vatandaş için mikrodalga fırında ısıtılabilen şeylerden öteye gitmez çoğu zaman ne de olsa...

Sunday roast ile yorkshire pudding günahımı affetsin...
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.03.2006   #2
JUST A MATTER OF FACT
Çaylak Üye

Yazılar: 6
walla bu konu beni çok ilgilendiriyor çünkü 5 senedir ağırlık çalışan bir vücutçu olarak ingilterede yemekleri çok merak ediyorum ama endişe içindeyim çünkü yanında kalacağım ailenin tek ferdi 45 lik bir adam ve yalnız yaşıyormuş yani endişemi anlamış olmalısınız...(birde acaba ingilterde aidatları uygun bir spor salonu bulabilirmiyim ne dersiniz???)
JUST A MATTER OF FACT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.04.2006   #3
dionysos
Çaylak Üye

Yazılar: 20
ramsgatedeki okulun zaten kendi fitness klubu falan var dıye bılıyordum ben, ıyı bir okuldu ordaki. yemekler konusunda da rahat ol brokoli, patates balık, bir de işte bizim kurufasulyeyle aynı şey değilsede tam fasulye vb gayet saglıklı şeyler genelde...

Gerçi İskoçya da çikolatayı yagda kızartıp yiyenler varmış geçen BBC de gösteriyorlardı
dionysos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.09.2006   #4
MeLiS
Çaylak Üye

Yazılar: 5
bence ingiliz yemekleri iğrenç yemek seçen arkadaşlar gitmeden önce bir daha düşünsün.ben ingilterede dil okuluna gittim pişman oldum...aslında üniversiteye de orada gitmek istiyordum ama kalsın...dil okulu biter bitmez apar topar geldim.kendimi çok yabancı ve çok yalnız hissettim.sanırım ingilizlerin soğuk olmasından kaynaklanıyor...
MeLiS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.12.2006   #5
PaRaZ!T
Çaylak Üye

Yazılar: 7
ingilizlerin zaten mmutfak kültürü denen bir kültürü olmadıgını biliyoruz genelde fish & chips onların sofralarını susleyen nacızane yemek ben ailenın yanında bir pilav yemıstıuım o gun bugun pilav yemıyorum yaa olamaz bole bir pilav herıfler pilav yapmayımı bılmıyo yoksa damak zevklerımı cok ustduzeydede bısım haberımıs yok annamadım gıttı neyse...
PaRaZ!T isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.12.2006   #6
emre
Çaylak Üye

Yazılar: 6
ingiliz yemekleri

arkadaşlar en azından ingilterede yiyicek şeyler var ya benim gibi rusyaya gitmiş olsaydınız napardını? sabah patates akşam patates bi düzgün şey yok habire hamburger ye dur durabilirsin.... ingiltere daha şanslı arkadaşlar ya birkere döner dolu türk restaurantlar dolu bende bisüre sonra londradayım artık kendi yemeklerimi kendim yaparım sabah makarna akşam makarna şaka biyana daha gitmesemde londra her yönden iyidir sıkılsakta bunalsakta herşey bizim için arkadaşlar iyi bi gelecek için bukadar sıkıntı yaşamak ne ki?
emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.12.2006   #7
deesnider
Çaylak Üye

Yazılar: 2
Yemek kültürleri gerçekten çok farklıdır fakat ağız tadını bilirler..Az tuzlu, genellikle haşlanmış veya fırınlanmış gıdalar yerler. Kızartmalardan ve her türlü yağlı besinlerden uzak dururlar. Onlar için önemli olan yemeğin görüntüsü bence. Hiç bir zaman yemekleri birbirine karıştırmazlar, üstüne yumurta kırmazlar (menemen gibi) Fakat şunu diyebilirim ki; hazır dondurulmuş gıdalardan ve tatlı çikolata cips türü şeylerden hoşlanan arkadaşlar kesinlikle memnun kalacaklardır.[[[ Black pudding, bacon, cheddar peyniri, kızarmış ekmek, kızarmış domates, çırpılmış yumurta vb.den oluşan English breakfast bi harikadır]]]
deesnider isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.01.2007   #8
sifre_b
Üye

Yazılar: 95
en güzeli

arkadaşlar bence en güzeli şudur:

ünide okuyan evde kalan arkadaşların yapabilecekleri gibi.
host family ile kalıyorsanız arayı iyi tutup mutfağa sizin girmenizdir
kendi yemeğinizi kendiniz yapacaksınız başka yolu yok yemek kültürü olan insan için o nasıldır?
abi alırsn fransız ekmeği marketten yanına yumurta peynir evde vardır yaparsın kahvaltını. diğer yemeklerinide bu yöntemle yapınız. ama her öğün fransız ekmeği yani bizim somon ekmek alın.

flat de kaliosan zaten yapacan. yok hosteldeysen oranında mutfağı var bir-iki arap la beraber yaparsn bişiler
sifre_b isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.05.2007   #9
skystar07
Çaylak Üye

Yazılar: 2
İnşallah ingilteredeki teyzemlerde 35 yılın sonunda çikolata kızartması falan yapmıyolardır.Gİtmeden tırsmaya başladım Oraya gitmeden fasülye falan götürmek lazım o zaman :P
skystar07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.07.2007   #10
exclamation!
Üye

Yazılar: 43
yaninda kaldigim aile butun gun mutfaktan cikmiyor.. kendilerini super yemek yapiyor saniyorlar..biraz cin mutfagi karsitirip biraz da hazir yemekler mikroya iste sana yemek...ha bi de hazir salatalari var tadina doyum olmayan...allahtan yunanlilar bikac bisey sokmus mutfaklarina da ben de onalrdan yiyoirum..peynir gibi mesela..adamlar hicbirseyden anlamiyor meyvalar bile plastik... abur cubur yemekten aldigim kilolara yaniyorum ben de...ha tabi en son turk mahallesine gidip ne kadar tanidik varsa aldim bi sure idare etti..ama suna karar verdim burada yasamaya karar verdiysem eger herseyiyle kabul etmeliyim dondugumde annemin zeytinyagli dolmalarini yerim nasilsa....
ingiliz yemekleri uzerine o kadar cok sey yazabilirim ki aslinda su an sadece kisa bi ozet sundum size...
ha en buyuk yemekleri ise su; firinda lezzetsiz bir dana eti buyuk bir parca tum aileye yetecek kadar uzerinde ne kekik var ne baska bisey,sade et firinda, yanina haslanmis patates,brokoli,havuc,fasulye..hepsi haslanmis olacak ya da firinda, yanina ek olarak tuzlu puding bir de en son tat vermek icin kullandiklari igrenc bir sos ( ki bu sos da hazir satiliyo) iste onlarin muhtesem yemegi bu yemegin ustune baska bisey tanimazlar yani..yedikten sonra da yapan kisi butun ovguleri hakeder tabiki...biz de mecburen katiliriz bu ovgulere...allahim yok boyle bi zevksizlik ya...ama sikayet yok..sikayet yok....))
exclamation! isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Tags
www.forumingiltere.com

Seçenekler
Stil