bilgiis olan arkadaslara
turk ehliyetimi bir yil sure ile kullanacagimi biliyorum ama sonrasi icin yeniden ehliyet icin basvurmam gerekecek
ben esimin avrupa uyesi ulkesi vatandasi olmasi nedeniyle EEA vizesine sahipim
ehliyet almam icin neler yapmam gerkiyor
bide bzi isvecteyken ehliyet icin basvuruyu arastirdigimizda isvecce bilmememden dolayi turkce sinava girebilecegimi soyelmislerdi
burda da oyle bir kural olup olmadigini merak ediyorum
bise sizde toplam ban ne kadara mal olur
yanitlayan arkadaslara simdiiden cok tesekkurler
1-Türk ehliyeti ingiltereye giriş yaptıgın tarih itibarıyle 1 yıl gecerli(sürekli giriş çıkış yapanlara duyrulur ).
2-Türk ehliyetini DVLA denen kuruma yolluyorsun sana ingiliz acemi ehliyeti geliyor.
3-İngiliz acemi ehliyetleri 1 yıl içinde sınava girmek şartyla 1 yıl geçerli.
4-Sınav her bölgede yapılıyor.sanırım 45-50 paund arası ücreti var.
5-Sınavda sana bir kaç soru soruyorlar sözlü olarak teorik.Bilmen gerekiyor.Bu sorular sanırım 100 taneden seçiliyor.Türkçe kitabı var 15 paunda alabilirsin.
6-Sonrasında yaklaşık 45 dakika yanında gözetmenle Şehir içinde kendi arabanı kullanıyorsun ve hatalarını kaydediyorlar.
7-Geçip geçmediğini hemen söylüyorlar.Sınav hakkın sınırsız.
Londradayım. yardımcı olabildiysem sevinirim.
iyi şanslar.
cok saol zaman ayirdigin icin ama
ben sorularia devam edecem
birincisi turk ehliyetimi onlara gonderdigimde bana geri gonderiyorlarmi yeni ehliyetle beraber
ikinci ben sozlu sinavin kalkip yerine yazili sinava gecilidgini duymustum bunun asli yokmudur
son olarak belki sen soledin ama ben anlamadim sozlude olsa sinav turkcemi oluyor
ne cok soruyorum ama hemen bir tane daha geldi aklima
en az kac saat direksiyon dersi almam gerekecek
cok saol
ben aylesburdeyim buckingamshire bagli
Merhaba,
1 yıl hiç bir işlem yapmadan mı geçerli Türk ehliyeti, yoksa 1 yıl geçerli olması için mi orada sınava giriyoruz? Burada Turinge para veriyor muyuz ehliyeti uluslararası yaptırmak için ayrıca?? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. ) bu arada İngiltere'de araba kullanmaya çok korkuyorum. Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?? Teşekkür ederim
Alıntı:
lt7368´isimli üyeden Alıntı
bildiklerimi yazayım istedim,
1-Türk ehliyeti ingiltereye giriş yaptıgın tarih itibarıyle 1 yıl gecerli(sürekli giriş çıkış yapanlara duyrulur ).
2-Türk ehliyetini DVLA denen kuruma yolluyorsun sana ingiliz acemi ehliyeti geliyor.
3-İngiliz acemi ehliyetleri 1 yıl içinde sınava girmek şartyla 1 yıl geçerli.
4-Sınav her bölgede yapılıyor.sanırım 45-50 paund arası ücreti var.
5-Sınavda sana bir kaç soru soruyorlar sözlü olarak teorik.Bilmen gerekiyor.Bu sorular sanırım 100 taneden seçiliyor.Türkçe kitabı var 15 paunda alabilirsin.
6-Sonrasında yaklaşık 45 dakika yanında gözetmenle Şehir içinde kendi arabanı kullanıyorsun ve hatalarını kaydediyorlar.
7-Geçip geçmediğini hemen söylüyorlar.Sınav hakkın sınırsız.
Londradayım. yardımcı olabildiysem sevinirim.
iyi şanslar.
ingiliz pasportu olmayan ehliyet alamaz bu buyuk bir sart o arkadas yanlis biliyo.bu ulkede oturma iznin olmazi sart.turist veya ogrenciler veya gecici kisiler burda alamaz
Aslında sen yanlış biliyorsun
şuan Hsmp vizesiyle burda olan arkadaşım sınavları geçti,Direksiyon sınavı kaldı bi tek...
ya arkadaslar benim ingilizcem iyi ama cok iyi deyil ve ben bu ehliyeti almak istiyorum bu turkce ehliyet kitabini bana satacak yada benim ala bileceyim bir yer varmi ? ben bu kitabi istiyorum arkadaslar simdiden ilgilenen arkadaslara tesekurler
oncelikle allah sana bum buyuk kolaylik versin diyorum.Ben koc cekdim bu ehliyetden hele ben bide mechanic okuyorum oyuzde sart yani ehliyet,teoriyi ilk sefere direksiyonu 7 de gecdim.Biliyorum simid bi yuh cekdiniz
neyse uzatmadan o kitabin turkceside var ing sini kutuphanedende odunc alabilirsin
eger bu kitabi iyi calisirsan gecersin
sinavda seyisdi sanirim eskiden 35 di simdi daha fazla soru var
sinavda turkce dinleyebiliyosun sorulari
gelelim direksiyona
ilk defa basliyosan 40 ders diyolar ama kisisen kisiye deyisir
sinavi cok zor bu ulkenin aynaya bi sefer bakma birakiyo
trdeki gibi oyle 10 dakka kullan bi tur alip almiyosun 40 dakka direksiyon cok zor iyi calis derim sonra ehliyeti alinca pass plus kursu var 2 saat kullaniyon isde sonra sana belge veriyo o belgeyle sigortada % 10 indirim sagliyo
cok konusdum umarim yardimci olmusumdur
ingilterede ehliyet alabilmek icin illada dil sart degil. sinava turkce girebiliyosun. direksiyon sinavinda ise isterseniz size tercuman veriyolar. diyelimki burda ehliyet alacaksiniz. ehliyetinizi dvla gondermek yada vermek gerekmiyo zaten onlarda istemiyorlar. pasaportunuzla beraber dogruca dvla ye gidin muracat yapin. 3 yada 5 gun icinde acemi ehliyetiniz gelecektir. ingilizce bilmeyen arkadaslarada ehliyet dersi icin tukce cd de ufak bir ucret karsiligi temin edilir. ( [email]nisan_mavisi@hotmail.com[/email] ) bu adrese mail atabilirsiniz. acemi ehliyet geldikten sonra sinav icin gun alin. bu sinavin ilk bolumu son derece kolay. ama ikinci bolumu yani videolarda hata algilama ilk defa gorecekler icin baya zor. cd den iyi calismak lazim. sinav sonucunu sinav bitinminde size soyluyorlar ve elinize gectiginize dair bir belge veriyoarlar. bu belgeyle beraber size ders verebilecek bir kisi ayarlayin ( sinava girmeden oncede direksiyon dersi alabilirsiniz ) ben usta soforum ayaklarina yatipta hoppadan sinava girmeyin yoksa diger arkadasiminda dedigi gibi 7 defa kalirsiziniz. araba dersi ucretleri bir saati 15 ila 30 pound arasinda. 10 saat toplu alimlarda ufak bir indirim oluyor.bence en iyi bileniniz bile en az 15 ders alsin. ben 13 yildir araba kullaniyorum ama bende 12 ders aldim.