İngilizce ...

Seçenekler Stil
Alt 28.11.2008   #1
ckaan50
Üye

Yazılar: 78
İngiliz Aile

Arkadaşlar eğer tecrübesi olanlar bana ingiliz aile yanında kalmanın nasıl olduğu yazarlarsa iyi olur.au pair olarak değil ama
merak ettiklerim;

1 -dil okuluna gelince konaklamaya baktım mesela konaklama seçeneklerinde aile yanı var;
(genellikle kahvaltı dahil 100 sterlin civarında fiyatlar oluyor haftalığı)

seçeneklerde 1 hafta aile yanı veya 2 hafta , 1 ay yada kurs süresince var

diyelim ki ben tecrübe olsun diye ilk 1 ay aile yanı seçtim

bunun bana faydası olur mu?
nasıl olur?
ve aileyle kalırken nelere dikkat etmek gerekir?.
eve giriş çıkış saatleri sınırlımı?
ev işi yaptırıyolar mı?(au pair olarak giden arkadaşlardan mesala yapması gerekmeyen bulaşık gibi şeyler isteniyor biliyorsunuz)
aileyle beraber gezmelere gidiliyor mu?beraber vakit geçiriliyor mu? yoksa evi sadece otel gibi mi kullanıyorsunuz?

tecrübem olmadığı için eksik sormuş da olabilirim,cevaplar gelirse konu daha da netleşir sanırım

Konu ckaan50 tarafından (28.11.2008 Saat 23:59 ) değiştirilmiştir.
ckaan50 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.11.2008   #2
rumpleteazer
Üye

Yazılar: 90
uc cocuk

Ben de ek olarak sunu sormak istiyorum eger cevap verecek biri olursa uc okul cagi cocugu ile ugrasmak zor mudur? Ne dersiniz
rumpleteazer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2008   #3
ckaan50
Üye

Yazılar: 78
Aile yanında kalan yada kalmış arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
ckaan50 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2008   #4
lahana
Çaylak Üye

Yazılar: 4
oncelikle merhaba aile yaninda kalmadim hic ama kalan cok tanidigim var 3 senedir burda yasiyorum ve bir cok ingiliz aile tanidiklarim var.
1- aile yaninda kalmanin sana tabiki faydasi olur oncelikle dilini gelistirmek yonunden ayrica ingiliz kulturunu( tabi ilgiliysen) daha yakindan inceleyebilirsin.
aileyle kalirken dikkat etmen gereken cok fazla bisey yok senin bir odan olucak ve unutmamalisinki sen odayi kiraliyorsun evi degil yani aileden bi teklif gelmedigi surece onlarin yasam alanlari icinde gereginden fazla zaman gecirme derim. rahat ol soru sormaktan asla cekinme herhangi bir haksizlik karsisinda asla sessiz kalma cok saygili ol onlarin sana yaklasimlarina gore sende kendini sekillendir eger bi yere davet ederlerse mutlaka katil. temizlik tabiki yapmayacaksin sadece odandan sorumlusun ama hepberaber yenen bi yemegin toplanmasinda yada buna benzer durumlarda onlara yardimci olursan yada sende bir gun bi turk yemegi yapip onlara ikram edersen bu onlari cok mutlu eder. eve giris cikis saati diye bisey yoktur senin anahtarin olacak zaten ister eve git ister disarda kal sana kimse hesap sormaz ama eve arkadas getiremeyebilirsin sorman lazim basta. aileyle gezmelere gitmek cok sik karsilastigim bisey degil ama olabilir tabi davet ederlerse seni. kesinlikle ozel bir ilgi bekleme sana yakin davranmadiklari icin biseylerin yolunda gitmediginide dusunme yapi olarak soguk ve sogukkanli insanlardir ama alkol aldiktan sonra tamamen farkli bir insan olabiliyorlar) kendini kasma rahat ol. sana bol sans umarim iyi bir aileye denk gelirsin ama unutma sen oda kiraliyorsun ne sen onlara nede onlar sana ekstra bi sey yapmak zorunda degil. bye
lahana isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2008   #5
gail
Kıdemli Üye

Yazılar: 147
Ailenin yanında kiracı olacaksan aile seninle cok fazla ilgilenmeyebilir. Aileden kasıt bazen tek basına yasayan yaslı bir bayan ya da calısan bekar bir anne bir cocuk ya da 3 cocuklu köpekli kalabalık bir aile de olabilir. Yanlarına calısmaya gitmiyorsan sana zaten iş yaptırma gibi bir hakları yok. Kahvaltı ödüyorsan ki tavsiye etmem. Ama alternatifin yoksa kahvaltıda yemek istedigin seyleri aldır cunku onların kahvaltı anlayısı genelde mısır gecregi süt veya recel tereyag oluyor.
Benim yanında kaldıgım ailenin bazı kuralları vardı ama esnetilebilir düzeyde. Yemek yapma saati mutfagı kullanma gibi. Onun haricinde giriş cıkıs saatlerime vs. ime hic bir zaman karısmadılar. Karısmamaları da gerek zaten. Sen o evde kiracısın. Ama tabii bunları konusmak gerek gitmeden.

Bu arada benim bu aile ile cok iyi bir ilişkim vardı. Muhabbet ederdik hep. Birbirimize her konuda yardımcı olurduk. Herkes bu kadar sanslı olamıyor ama haberin olsun.
gail isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil