İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Seçenekler Stil
Alt 08.09.2008   #1
canbaglayan
Üye

Yazılar: 32
iktisat mezunu

slm
londradayım ve mastır yapmak istiyorum tr de geçerli olabildecek ve ucuz yolla halledebileceğim bi master programı kaça patlar bana
şimdiden teşekkürler
canbaglayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.09.2008   #2
Naissare
Çaylak Üye

Yazılar: 3
Merhaba

Bildiğim kadarıyla genelde İngiltere de masterlar 10000 pounddan başlıyor ve pek fazla burs bulma olanağın yok. Okul ücretleri 8000-25000 Pound arasında ve okumak istediğin bölüme görede ücretler değişiyor.

Ortalama yaşam masraflarını yaşadığın için biliyorsundur zaten, bence bu konuda daha geniş ve ayrıntılı bilgiyi üniversitelerin websitelerinde bulabilirsin.
Naissare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.10.2008   #3
alpi23
Üye

Yazılar: 47
ingilterede ucuz diye birsey yoktur. en dusuk master ucreti 8000 £ dan baslar.
alpi23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.10.2008   #4
ukvisa2008
Üye

Yazılar: 36
ingilterede ucuz eğitim

University of Oxford: Said (UK)
London Business School (UK)
University of Strathclyde (UK)
Warwick Business School (UK)
University of Cambridge: Judge (UK)
Manchester Business School (UK)
Cranfield School of Management (UK)

yukarıdaki üniversiteler ingilterenin en iyi 7 üniversitesi eğer lısans notun yüksekse bunlara girmeye calıs ama değilse
ucuz diye üniversiteye gitmenin cok da yararı olacağını sanmıyorum
onun yerine iş tecrübesi daha faydalı olur
zaten coğu da çok da ucuz sayılmaz
ukvisa2008 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.10.2008   #5
secret
Çaylak Üye

Yazılar: 20
arkadaşlar bişiy sorucam açıköğretim mezunlarıda yüksek lisans yapıyolar ama ingiltered ebu nassılyapılır bilemiyorum uzaktan eğitim programları ingilterede yok sanırkm
secret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.10.2008   #6
ukvisa2008
Üye

Yazılar: 36
ingiltere ,Türk açıköğretimini tanımıyor

bende onu arastırdım
hukuk okusan İngilterede açıköğretimde Türkiye bunu tanımıyor
ingiltere de ,Türk açıköğretimini tanımıyor
yani İngiltere de Türkiyeden alınan açıköğretim diploması geçersiz
sen, ingiltere de open university e girip
hukuk ya da işletme okuyabilirsin
hatta ingiltere de open university de doktora bile yapabilirsin
örgün açıköğretim tartısması ingilterede de var
ama Türkiye kadar değildir tabi
ukvisa2008 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.10.2008   #7
excalibrus23
Üye

Yazılar: 38
selam arkadaslar ben acık ögretim isletme mezunuyum master su an icin düsünmüyorum dil egtimi icin ingiltereye gitmeyi düsünüyorum olur ki master yapmayı düsünürsem acık ögretimmezunu oldugum icin master yapamayacammı birde acık ogretime 3. sınıftan dikey gecis yaptım yani 2 yıl orgun 2 yıl acık ogretimden okudum.Diplomam anadoluda univ. örgün ögretim mezunuyla aynı ?????

Konu excalibrus23 tarafından (27.10.2008 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir.
excalibrus23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2008   #8
secret
Çaylak Üye

ukvisa arkadaşım nasıl bir iştir bu ya aman aman uyuz oldum bu sisteme ingilterede açık öğretim hukuktamı varmış çok ilginççç
Alt 02.11.2008   #9
secret
Çaylak Üye

Alıntı:
secret´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ukvisa arkadaşım nasıl bir iştir bu ya aman aman uyuz oldum bu sisteme ingilterede açık öğretim hukuktamı varmış çok ilginççç
sen bana bu konuda biraz bilgi verebilirmisin lütfen open ünivesite olayını
Alt 20.11.2008   #10
macintosh
Kıdemli Üye

Yazılar: 102
Arkadaşlar açık öğretim mezunu olmanızın İngiltere'de master yapmanıza hiçbir şekilde engel değil. Bunu kim söylüyorsa da yanlış biliyor. Ama tabiki açık öğretimden başvuru yapmak örgün öğretimden mezun olanlarınki kadar kolay olmuyor. Bir kere açık öğretim mezunu birisi kesinlikle erken başvuru yapmalıdır. Çünkü başvuruları örgün öğretimdekilere göre daha uzun sürüyor. Ayrıca, açıköğretim mezunlarının not ortalamasının da iyi olması gerekiyor kesinlikle. Son olarakda başvuru için gereken iki akademik referans kısmı en çok sıkıntı çıkaran kısmı. Çünkü bir hocadan ders alınmıyor. Ama şunu söyleyim, açık öğretim mezunları master yapamaz diye birşey KESİNLİKLE YOK.

UKvisa bi konuda haklı ama eksik. Evet açıköğretim veya open university mazunları direk tanınmıyor. Ama burada tanınmayan diploma değil sınavlar. İngilterede open university bitiren birisi türkiyede denklik sınavına girip denkliğini alabilir. Ama Master eğitimi için böyle birşeye gerek yok, çünkü senin aldığın 4 yıllık eğitim yasal olarak tanınıyor. Yani bu aslında iş başvurularında (özellikle akademik) önemli olan birşey.

Hukuk ise çok farklı bir konu. İngiltere'de hukuk okuyan biri (örgün veya open farketmez) Türkiyede avukatlık yapamaz. Çünkü Türk hukukuna dair dersleri almamıştır. Ancak bu öğrencilerde üniversitede girecekeleri sınavlar sonucunda avukatlık belgesi alabiliyorlar. Ama İngiltere'de hukuk okuyan öğrencilerin çoğu zaten avukatlık yapmak istemiyor. Okul bitince Türkiye'de veya İngiltere'de hukuk firmalarında veya özel şirketlerde uluslararası hukuk alanında çalışıyorlar.

Excalibrus23 senin durumun çok iyi. O iki yıllık örgün öğretimdeki hocalarından akademik referans aldığın taktirde, notlarında iyiyse çok rahat bir şekilde kabul alabilirsin. Ancak erken başvuru yaparsan şansın çok daha fazla olur.

Konu macintosh tarafından (03.12.2008 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir.
macintosh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil