eğitim dili ingilizce olan bir üniversiteden mezunum IELTS yi almam zorunlumu yada okulumdan alacağım bir belgeyle kabul alabilirmiyim master için ilgilterede?
eğitim dili ing.olan bir okuldan dahi mezun olsanız ielts isteniyor 6.5 -7 genelde .hangi okullara başvuru yapıyorsanız ordan takip etmenizi öneririm ,başvuru tarihleri gözükür henüz devam etmekte bir çokokulun diye biliyorum .başarılar.
aklımdaki okullarda mutlaka istiyor fakat başıma bi skandal geldi ve sınav kağıdım kaybedildi bu yüzden 2. kez sınava girmek zorunda kaldım ondanda 6.5 almam şüpheli.eğer alamazsam başka şekilde kabul etmeleri mümkün değil mi beni?
Alıntı:
psych´isimli üyeden Alıntı
eğitim dili ing.olan bir okuldan dahi mezun olsanız ielts isteniyor 6.5 -7 genelde .hangi okullara başvuru yapıyorsanız ordan takip etmenizi öneririm ,başvuru tarihleri gözükür henüz devam etmekte bir çokokulun diye biliyorum .başarılar.
Bazi universiteler ielts sinavini istemez,sozlu mulakat yapar ve gerekli altyapiya sahipsen universiteye kabul edilirsin.Ielts zorunludur demek yanlis arkadaslar.ielts alan kisi cok rahatlar bu konuda demek daha dogru
Bazi universiteler ielts sinavini istemez,sozlu mulakat yapar ve gerekli altyapiya sahipsen universiteye kabul edilirsin.Ielts zorunludur demek yanlis arkadaslar.ielts alan kisi cok rahatlar bu konuda demek daha dogru
evet doğru bir noktaya değinmişsin, bir başka başlıkta da yazdım kesin değişmez başvuru koşulları yok kişiden kişiye göre değişir kabul alma ihtimali ve neye göre kabul alındığı.. Yeterli görmedikleri durumlarda pre-sessional önerebilirler ki özellikle makale yazımında sıkıntısı olan arkadaşlar için bire bir iyi gelecek bir programdır..
selamm ;benim sormak istedigim ielts girmeden master ya da uni okumak gibi seyler nasil mumkun..mayista ielts e gircem mastera basvurmak icin ama acikcasi korkuyorum birazz ..dil okulu sertifikalarim var onlar bi ise yarar mi acaba?
selamm ;benim sormak istedigim ielts girmeden master ya da uni okumak gibi seyler nasil mumkun..mayista ielts e gircem mastera basvurmak icin ama acikcasi korkuyorum birazz ..dil okulu sertifikalarim var onlar bi ise yarar mi acaba?
ielts, toefl bir de birkaç sınavı daha kabul ediyorlar.. ielts e girmeden önce de başvurup şartlı kabul alabilirsin, ielts den gerekli puanı alırsan şartsız kabule dönüştürür okul teklifini.. naçizane fikrim bu konuda, eğer İngilizce seviyenize güvenmiyorsanız direk mastera başlamayın çünkü 1 yıllık olduğu için çok yoğun geçiyo ve ne olduğunu anlamadan ödevler sınavlar geliyo.. Benim ekonomi hocam iskoç mesela, ilk 2 hafta hiçbirşey anlamadım =)) bu gibi durumlarla karşılaşmamak için olabildiğince seviyeyi yükseltmek lazım diye düşünüyorum..