İngilizce ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngilizce »

ıelts sınavına giren var mı ?

Seçenekler Stil
Alt 15.03.2009   #1
yasins
Üye

Yazılar: 48
ıelts sınavına giren var mı ?

IELTS sınavına giren arkadaşlar varsa,IELTS'e hazırlanan arkadaşlara ne tavsiye ederler ? Hazırlanan arkadaşlar olarak ne yapalım?Neye agırlık verelim?

Mesela bana bugün hocam ''IELTS'de gramer yok'' diyince çok şaşırdım
Nasıl yani ? Nasıl yok ? Bunları açıklıga kavuşturabilir miyiz ?
yasins isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2009   #2
JaCKaBOoo
Üye

Yazılar: 49
Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yazarlarsa cok sevinirim.Bende Ielts ye kendi capimda hazirlanmak istiyorum suan kelime calisiyorum ama sizin bildiginiz kitaplar varsa ve ielts hakkinda bilgi verirseniz sevinirim.Lutfen ielts nin site linkini yazmayin sinava giren arkadaslar sinav hakkinda kendi deneyimlerini yazarlarsa sevinirim.Kolay gelsin.
JaCKaBOoo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.05.2009   #3
caneration
Üye

Yazılar: 78
ielts te gramer yok derken konu olarak yok demek istemistir sanirim. yoksa nasil olacak dusunsene bir.. normalde genel ingilizcede tenseleri acik acik anlatir.

ama ielts de speaking, listening, writing, reading diye bolumler var ve bunlarda kendi icinde bolumlere ayriliyor.

aslinda ielts de 2 ye ayriliyor. bir akademik ielts birde genel ielts..
yuksek lisans basvurusu yapacaksaniz akademik olana girmelisiniz.

ielts kitabi olarak cambridge in kitablari guzel.. foyles ya da borders da bulabilirsiniz.
kitaplar sinav teknigini anlatiyor. bi de bu kitablarin onceki sinavlari icerenleri var.

kolay gelsin..
caneration isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.2009   #4
darthseko
Çaylak Üye

Yazılar: 8
merhaba
ingiltereye gitme durumum var ve bu nedenle ingiltere hakkında bilgi ararken bu forumu buldum ve çok beğendim.hemen kayıt oldum.
IELTS'e girdim ve bu nedenle deneyimlerimden dolayı cevap verebilirim sana ya da diğer arkadaşlara.
IELTS sınavında ÜDS ve KPDS sınavlarındaki gibi hangi boşluğa doğru grammer cevabı gelecek diye sorular yoktur.
Elbette reading kımsında boşluk doldurma sorular vardır yalnız bu tarz sorular parçanın genelinden çıkarabileceğin cevaplardır ve o bulduğun sorunun cevabını yazarsın.
Reading kısmı okuduğunu anlamaya dayalıdır.okuduğunu anlayıp o okuma parçalarından cevapları bulabilirisin.

ben İstanbul Dedeman otelde girdim.Eğer sınav yerlerine ilave yapılmamışsa İstanbul,İzmir ve Ankarada girilebilir sıınava.
ilk oturumda önce sırasıyla Reading, listening ve de writing bölümleri vardır.
İkinci oturum speaking bölümüdür.
Ben ilk oturumu Dedeman otelde olduktan 3 saat sonra yine Dedeman otelin yakınında bulunan ODTÜ Mezunlar derneğine giderek 2. oturum olan speaking sınavına girdim ve bir ingiliz bayanla 15 dakkika ingilizce konuştum.Bayan sorular soruyor ve sen sorulara onların belirlediği sürelerde 2- ya da 3 er dakikalık cevaplar veriyorsun.

Şimdilik bu kadar yazdım ama yine sorular olursa kendi deneyimlerimden yola çıkarak bilgi vermek isterim.

Konu darthseko tarafından (22.07.2009 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir.
darthseko isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.07.2009   #5
blackolive
Çaylak Üye

Yazılar: 14
Merhabalar
Ben de Ielts sınavına girdim ama sıkı bir çalışma yapmadan 7.00 aldım .Ielts de Turkiyede yapılan sınavlar gibi değil dilbilgisi yok en başta.Sadece konusma ve yazmada dikkat etmek gerekiyor dilbilgisine.
Öncelikle bol bol gazete okuyun ama okurkende hepsini okumadan gözden gecirerek okuyun .Zira Ielts in okuma kısmında da ole yapmanız gerek.Dinlemeyi geliştirmek için de bbc izleyin.Yazmada writing parcalarını bir düzen içinde yazın.Turkcede kompozisyon yazımı gibi.
Konusmada da anahtar cumleler kurun.
Sonuc olarak cok zor bir sınav deil.Asıl sorun zaman....

Konu blackolive tarafından (23.07.2009 Saat 20:33 ) değiştirilmiştir.
blackolive isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.09.2009   #6
dilge
Çaylak Üye

Yazılar: 24
ielts

merhaba arkadaşlar,bende ielts e hazırlanıyorum 8 aydır ingilteredeyim ama sınav formatına hazırlanmaya yeni başladım ve ekim sonunda bir tarihte girmek istediğimi belirttim hocalara ona göre schedule belirlicez benim sormak istediim bu kadr kısa süre içinde iyi bir ielts skoru alabilr mym? sınava girmiş arkadaşlar nasıl hazırlandıkları hakkında bilgi verirlerse çok sevinirim çünkü haftada birkaç saat bi hocayla çalışıyorum geri kalan zamanda kendim hazırlanıyorum en az 5.00 almalıyım sınavın her kategorisinden. şimdiden teşekkrler
dilge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.09.2009   #7
vires
Üye

Yazılar: 91
İntermediate seviyesinde ki birisi ielts den 5 alabilir. 8 aydır İngiltere de bulunduğuna göre en azından bu seviyeye gelmişsindir. Sınav 4 bölümden oluşuyor ve her bölüm kendi içinde zorluk seviyelerine ayrılmış. İngiltere de uzun süre bulunman sebebiyle konuşma ve dinlemeden büyük ihtimal yüksek bir puan alırsın. Yazma ve okuma kısımları biraz zorlayabilir ancak bu bölümlerden de 5 almak pek sorun yaratmayacaktır. Ayrıca sınava 6 hafta öncesinden başvuruluyor ve sınav sonucu 2 hafta sonra açıklanıyor.
vires isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.09.2009   #8
copcopyener
Kıdemli Üye

Yazılar: 146
bu sinava nerde girmek daha avantajli olur? ingilterede girersen konusma bolumunde daha faazla zorlanma ihtimalin yok mu? yani turkiyede olsan daha net konusan kisilere denk gelebilirmiyiz?yada baska etkenler var midir girdigin yere gore degisen?
copcopyener isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.09.2009   #9
pspsps
Üye

Yazılar: 75
Alıntı:
copcopyener´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu sinava nerde girmek daha avantajli olur? ingilterede girersen konusma bolumunde daha faazla zorlanma ihtimalin yok mu? yani turkiyede olsan daha net konusan kisilere denk gelebilirmiyiz?yada baska etkenler var midir girdigin yere gore degisen?

arkadasımdan duydum. olayı yazmadan once belirtmek istedim.
ing.de ielts sınavına giren bi arkadasım 5.5 aldı diye cok üzülüyordu ta ki bir arkadasının ing.de ieltse girip 5.0 aldığını sonra türkiyeye gelip 6.5 aldığını duyana kadar. demem o dur ki belki bu bir raslantı yada tesadüf olabilir .
ama %100 olur mu bilemicem
pspsps isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2009   #10
theboss
Üye

Yazılar: 55
ben ağustosta girdim akademik bölümden 6.5 aldım önemli olan ingilizceyi ne kadar iyi bildiğin değil sınavın sistematiğine uygun olarak çalışmak bence. benim ikinci IELTSe girişim olduğu için ieltshelpnow.com dan indirdiğim testleri çözdüm 10 tane gerçekten çok faydası oldu. cambridge veya diğer kitaplardaki testlerin çözümlerini iyi inceleyip ona göre çalışın ...

Konu theboss tarafından (15.09.2009 Saat 16:03 ) değiştirilmiştir.
theboss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil