Uzun süredir forumları dışarıdan takip ediyordum..En sonunda karar verdim ve HSMP( Tier 1) çalışma vizesi için başvurdum..Türkiye de çok iyi şartlarda bir otomotiv firmasında mühendislik yapıyorum.(Ar-Ge).Bir çok kez iş ve tatil amaçlı yurtdışında bulundum,ingiltere hariç...Benim sormak istediğim eğer çalışan arkadaşlar varsa, bana İngiltere'deki iş piyasası hakkında bilgi verebilirler mi??
Mesela mülakatlarla başlayabiliriz..Ya da iş ortamında işverenin ki yabancılara bakış açısı ??
Size kısaca Ingiltere piyasasındna bilgi verecğeim. Bende TİER 1 için başvuru yapacağım fakat kafamda çok büyük bir soru işareti var. Başvurdum dediniz peki başvuru süresince pasaport ne kadar süre ile kalıyor. Çünkü sürekli yurtdışında çalışıyorum ve pasaportumu uzun süre alıkoydurmama çok zor gözüküyor.
İngilteredeki ücretler normalde buradaki yaşam şartına göre çok düşük. Ben 1 yıldır burdayım. Şu an Tier 1 yok ama yinede görüşme yapıyorum zaman zaman. Burada ücretler genelde yıllık konuşuluyor ve Tax öncesi ücretler. Neredeyse %50 ye yakın oranda tax kesiliyor. Eğer mühendisseniz ideal ücret kıt kanaat geçim sağlayacak olan 35000 Annual.
Genelde Müdürler 45000 üzerinden başlıyor.
Pasaport kalış süresi ile ilgili bilgi acil verriseniz sevinirim. Öncedne başvuru her yerden yapılıyordu ama sanırım artık Türkiye konsolosluktan başvuruluyor..
selamlar, ben yenıyım bu forumda...
hsmp nin yenı adı tier1 olmus dogru mu? arada fark mııdır acaba?
bir de hsmp süresi 4 ila 20 hafta arası idi. tier1 un daha kısa sürdügü söyleniyor dogru? birsey daha sormak istiyorum . tier 1 cok yuksek gelır beyanı istiyor diye duydum. aslı var mı? bu konularda bana yardımcı olursanız cok sevinirim..
tesekkürler sımdıden...
bir de hsmp süresi 4 ila 20 hafta arası idi. tier1 un daha kısa sürdügü söyleniyor dogru? birsey daha sormak istiyorum . tier 1 cok yuksek gelır beyanı istiyor diye duydum. aslı var mı? bu konularda bana yardımcı olursanız cok sevinirim..
tesekkürler sımdıden...
tesekkürler sımdıden...
Ewet yeni adı Teir 1..Aradaki en önemli fark artık tek aşamalı oldu..Biz evrakları once ıngıltereye home office e gonderıp sonra konsolosluga entry clearance ıcın basvuruyoduk.Artık tek asamada world bridge ler aracılıgıyla basvuruluyor.Dıger farklar ODTU ve Bılkent mezunu degılsen IELTS 6,5 en az.Ya da TOEFL 100..
Tier 1 cok kısa.10 ıs gunu..
Cok yuksek gelır beyanı kısıye gore degısır..Yıllık 12500 ve ustu ıse 45 puan alınıyor..
Selam arkadaşlar ben Türkiye de uzman doktor olarak (ortopedi ve travmatoloji)çalışmaktayım. mesleğimi İngiltere de yapmak istiyorum. (tabikli hem çalışma şartları hem de kendimi daha çok geliştirmek için) Bildiğim kadarıyla İngiltere %25 oranda yabancı doktor çalıştırma zorunluluğu olan bir ülke. Cerrah olduğum için belki bu alanda şansımın diğer branşlara oranla daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu konuda İngiltere ye gitmek için HSMP adında programı öğrendim. Ama bu programın artılarını ve eksileri hakkında bilgi edinemedim. Tabiki sınavlar var. IELTS, PLAB vs. Bu sınavları geçmekle ilgili sorunum olmayacak. Ancak sonrasında ne yapmam gerekiyor veya işe başlamak için daha neler yapmam gerekiyor? Açıkçası bu konularda bilgi edinemedim. Sadece sınavları kazanmam bir hastanede işe başlayabilmem için yeterli mi? bana bu konularda yardım ederseniz sevinirim. (Bu arada branşımla ilgili ilgi alanlarım: El cerrahisi ve mikrocerrahi, ortopedik onkoli: tümör cerrahisi)
tabiki tıp alanında bir soru hakkında doktor arkadaşların deneyimi daha fazla olacaktır. Ancak hertürlü fikri benimle paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler...
honest kardesım hayırlı olsun oturum işin allah sonu daha iyi gunlere gotursun kardesım bende ogrencı vızesıne basvuru yaptım red verdler 6-7 aydır ıtırazda ıtırazda 8 eylulde sonuclandı ama bıze mektup gelmedı bugun yarın elımızde olur arkadasım ya bu tur mahkeme sonuclarını ogrenecegımız bır sıte yokmu sonucunu yanı k.i.b kardesım ınsallah gelırsem tanısmak ısterım
ben adıyamandan aydın
daha önce çok sistem denedim hepsinde hüsran yaşadım bu sistem gerçekten şahane benim gibi hüsran yaşayanlar buraya gelin bu mükemmel sistemde beraber büyüyelim http://www.vural28.mlm-future.com/
[email]eltemiz33@hotmail.com[/email]
sende bizim sırtımızdan para kazan değilmi? Kimse girmesin bu siteye hem virüs kaynıyor hemde kandırıyor. Konu ile ne alakası var ? Saygısızlık yapma bari!