merhaba arkadaslar, ingiltere planlarım ciddiye binince bende internet arastırmasını yapıp burayı buldum herkes baya iyi yardımcı oluo birbirine..bir dolu forum gördüm ölmüş gitmiş..nese uzatmadan
simdi benim olaya gelelim
ben okulda bir sene staj yapacağım. Teach UK die bi program. 4 hafta londrada sonra iki dönem de yerleştirileceğim orta seviyede bir kolejde kalacağım.( tabi ingiltere dışında galler weya iskoçyada da olabilecek bu kolej..) Sorum şu ki; bana söylenen, yemek+konaklama okul tarafından karşılanıyor ve banada aylık 200 pound bir para weriliyor
bana bu para ne derece yeterli olacak..? şimdi yemeğe ve yere para wermediiğimizi düşünürsek we bu paranın orada sadece az biras yol, eğlence we dışardayken yiyecek ve ""*içieceğe*"" ;p gideceğini hesab edelim..
ogrenci vizesiyle geliyosun heralde ozman demekki calisma iznin var bos zamanlarinda calisir biraz daha kazanirsn gecinir gidersin cunku kalacak yer ve yemek encok paranin gittigi seyler ve bunlar sana saglanacak
ayda 600 paundla ne yapacak bu cocuk bar bar gezecek mi yaww. ben kazaniyorum 600 paund londrada evimin kirasini oduyorum yiyip iciyorum o parayla da. arkadasin konaklama bedava yeme icme bedava, haftada 100 paund sana pasalar gibi yeter. 200 onlar vericekmis 200 de evden alirsin tamam iste. calismassin. ne yapican calisip sanki git gez eglen
tesekkurler herkese.. sanırsam en son kararımız 200+200 oldu.. ama ewden 200 biras kastırcak gibi.. artık 200+100 yapıp uzaylı modunda yaşamaya bakiim ben
ama zaten hafta içi okulda eğitim bittikten sonra, staj yapacağım okulun kampüste vs. bi dolu hazırlık, toplantı vs olcak.. yani hafta sonları anca dışarı çıkabileceğim.. bide belki hafta içi bi gün.. yani sağa sola gitme bazında.. o yüsden de 200+100 öldürmez gibi gözüküyo