Selam arkadaslar. Aranizda hic gideniniz oldu mu bilmiyorum.
Ben Temmuz ayinda 1 Aylik dil kursu icin Ingiltere'de olacagim. Sonra bu sureyi bitirdikten sonra sirasiyla ; Iskocya,Irlanda,Galler'i gezecegim. Buraya kadar bir sıkıntım yok.
Ancak Mans(Channel) Tuneli'ni kullanarak Fransa'ya gecmek istiyorum..vizem sadece Ingiltere vizesi ( Student Visitor )..biliyorum Ingiltere vizesi sadece Ingiltere,Irlanda,Galler ve Iskocya'da gecerli..
Simdi bu tuneli daha once kullanan arkadas var midir? Varsa vizesi de var midir? Yok eger benim gibi ise basina ne isler gelmistir?
Aslinda benim amacim once Fransa'ya gitmek ordan da Avrupa ici serbest gecisten yararlanip Ispanya'ya ugramak..
Evet macera ariyorum
Yardimlariniz icin tesekkurler,iyi gunler herkese!
Serbest gecis diye birsey yok cunku kalici oturumun herhangi bir AB ulkesinde yok.
Gecen mart ayinda Almanyaya kara yolu ile gittim bende schengen oldugu icin sorun yok.
ama her ulke icin transit vizesi alman gerekmekte
ayrica Fransa icin schengen almak durumundasin bunun ile ilgili forumu arastirisan bilgileri bulabilirsin.
ben gittim merak edilecek bir sey yok trene biniyorsun iniyorsun hop PARIS. guzel oluyor.
Yok ben Paris'i felam inan hic merak etmiyorum Schengen gerek onu da biliyorum ama ne bilim sonucta orasi gumruk gibi bir yer mi? Trenden iner inmez herkes pasaport kontrolune felan mi geciyor? Yok subway tarzi bir sey mi? Sen de baktilar mi?
Benim arkadaslarim Avrupa turuna cikiyorlar paso Interrail felam. Onlara kimse pasaport sormuyormus mesela cogu kisi de oyle diyor.
Benim tek derdim Mans'tan sonrasi veya oncesi artik kontrol yapiliyosa hangisindeyse
Schengen alma durumum bu saatten sonra hic yok ki 11 Temmuz'a kadar vize cikar mi cikmaz mi,tekrar bir ton evrak hazirla randevu al,o kadar is ki!
Kontrol Pariste trenden iniste var. Sende ki pasaportta chip olmadigindan kontrole takiliyorsun Ingiliz ve Avrupa vatandaslarinin buyuk bir kismi chip i okutup geciyor. Eger Schengenin yok ise zaten buradan binemezsin. Buradada her zaman olmasada kontrol oluyor.
Kontrol noktasi hemen hemen hava alani ile ayni. Zaten ingilterede senin attigin her adim kayitli sen bilet almaya kalktigin anda bile butun bilgiler gorunuyor.
Zaten ingiltereden cikista havaalanlarinda pasaport kontrolu yok ve cikis damgasi vurulmuyor. tum havayolu sirketleri sisteme kayitli hersey gorunuyor.
evrak kismina gelince Turk vatandaslarina acaip sikintili o is. Avrupa turuna cikanlar tur firmalari aracili ile gittiklerinden tum islemler tur firmalari tarafindan yapilmakta sen o isleri gormezsin bile. benim de ilk yurtdisi cikisim tur firmasi ile olmustu. ben pasaportumu bile gormedim tr ye gelince adamlar bana geri vermislerdi.
sadece ID kart verdiler onunla gezdik durduk.
Kontol olabilirsin de diyemem olursun da diyemem. ben IRIS (Goz okumasi) scan oldugumdan dolayi o kontrolleri hic bilmiyorum. Buraya girerkende avrupa ulkelerine gittigimdede kullaniyorum bir kere yaptirdim rahat ettim. Tum bilgilerin kayitli.
Almanya Fransa Ispanya ve Italyada uygulamasi su an icin var. ben burada elcilikler uzerinden yaptirmistim gecen sene ilk geldigimde sirketteki arkadas soylemisti onun sayesinde.
Hmm anladim tam dusundugum gibi yani kesin bir kontrol yok anladigim kadariyla dimi? Zaten ben her turlu deniycem sansimi Eger olurda kontrole yakalanirsam cok sıkı yalanlar atma pesindeyim sonucta hapse atmazlar ya
Benim vizeden haberim yok turistim ben gunubirlik Paris'i gormek istemistim felan derim,yok efendim felan derse tipis tipis donerim veya iyi bi memura geliriz e hadi gec gor de hevesini al felan der sonra ben kacis tabii
Bakalim..saol bilgilerin icin sirlan,artik 1 ay sonra bakalim nolcak
Bence ingiltereden bir schengen vizesi al herhangi bir avrupa ülke konsolosluğuna başvur.yalnız bunun için bir davetiye gerekiyor onuda ingiltereden ayarlarsın bende öyle yapmayı düşünüyorum sonrada avrupa gezisine başlayabilrsin