Havadan - Sudan Yukarıdaki kategorilerin hiçbiri uymadı mı? Buraya alalım...

Seçenekler Stil
Alt 24.09.2009   #1
esetle
Çaylak Üye

Yazılar: 18
Exclamation ''Hikaye''ye Cevap!!

Yıllardır ingilteredeyim,kişisel ve çevresel tecrübelerim bunun çok salakça bir hikaye olduğu...sanırım millet ingiltereye vize aldımı Frank Sinatra gibi yaşaayacağını ve her şeyin onu beklediğini düşünüyor.Leicester Square'de 2003 ylındaydı,dilenen bir türk öğrenci kızı ben biliyorum.Türkiyenin en iyi web tasarımcılarından biri olup büyük holdinglerin reklam ve web tasarımını yapan bir arkadaş vardı...kendine o kadar çok güveniyorduki adama türkiye küçük geldi..İngiltereye geldiğinde aylarca kendi işini yapmak için iş aradı..ama bulamadı ..en son soho'da bir gay barda barmen olarak iş buldu,psikolojisi bozuldu gay muhabetleriyle..sonra ingiltereye düşman olarak Türkiye'ye döndü.İyi işleri her zaman ingilizler alır,ırkçılık ingilterede gittikçe yükseliyor,son yerel seçimlerde National Party oylarını önemli ölçüde arttırarak özellikle bazı kasabalarda seçimi kazandı.Hangi konumda olursan ol,eğer ingilterede ingiliz değilsen 2.sınıfsındır.!!!:
esetle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2009   #2
vires
Üye

Yazılar: 91
Dostum İngiltere de ingiliz değilsen değil paran yoksa ikinci sınıfsın. Bu durum ingilizler arasında da kesinlikle geçerli.
vires isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2009   #3
esetle
Çaylak Üye

Alıntı:
vires´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum İngiltere de ingiliz değilsen değil paran yoksa ikinci sınıfsın. Bu durum ingilizler arasında da kesinlikle geçerli.
Para dünyanın her yerinde etkendir ama belli edilsede edilmesede ırksal bir ayrım söz konusudur,çok paran var diyelim zannediyormusun çok parası olan ingilizlerin arasında ayrımsız kalır.ancak bu ne kadar aşılabilir........eğer orada doğmuş ve büyümüş isen belli bir noktada atlatılabilir hatta bunun bile zorluklarını yaşayan burada belli bir nüfusları olup çoğu zaman ''fucking paki''olarak çağırılan Pakistanlılardır.Uzun yıllar londrada yaşamama rağmen bu ayrımı derinlemesine şu an yaşadığım ingiliz kasabalarında daha belirgin gözlemlemlemekteyim.Burada insanlar istemiyor ki artık dünyanın 2.sınıf ülkelerinden gelipte her taraf ucuz işçi dolsun bu ekonomik durumda zaten var olan ırkçılık potansiyelini belirginleştiriyor.Türkiyeye gelince Türkiye 2.sınıf değil 3.değil 4.sınıf kategorisinde 2.sınıf ülkeler yunanistan,macaristan...vs.3.sınıf polonya,bulgaristan,romanya,litvaanya,brezilya...v s.4.sınıf ülkeler Türkiye,pakistan,iran,ırak,arabistan,cezayir,libya vs...
Kahramanlık hikayeleri anlatmakla olmuyor...pasportunu gösterdinmi saygı görmen lazım...biz ne yapıyoruz vize memurlarının neredeyse kıçını yalayacağız..bunlar ağır sözler ama ne yazıkki gerçek arkadaşlar.Bu yazdıklarım hepsi yıllarca tecrübe edilmiş şeyler.
Alt 24.09.2009   #4
angelus
Kıdemli Üye

Yazılar: 139
ben bu dedıklerıne tam olarak katılmıyorum.tabı ben den daha uzun suredı rorda yasıyorsun.bı de turkıyeyle pakıstan ve arap ulkelerı aynı kategorıye kesınlıkle koymuyorlar.
angelus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2009   #5
esetle
Çaylak Üye

Alıntı:
angelus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben bu dedıklerıne tam olarak katılmıyorum.tabı ben den daha uzun suredı rorda yasıyorsun.bı de turkıyeyle pakıstan ve arap ulkelerı aynı kategorıye kesınlıkle koymuyorlar.
2002 yılında Croydon'a öğrenci vizemi uzatmak için gitmiştim,vize memurunda sakıncalı ülkeler listesi asılıydı duvarında,belki o yıllarda gidip te farketmiş olan olabilir.bu listede Afganistan,İran,ırak,çin,türkiye,brezilya..vs.vard ı.Kategori bu.
İngilterede türk demek kebabçı demektir.
Alt 24.09.2009   #6
angelus
Kıdemli Üye

her ulke vatandaslarının kendın den baska ulke vatandaslarına karsı onyargılaraı vs.olabılır.ama bırbırlerını tanıdıkca onyargı cok kısa bı sure ıcınde yok olur.

anladıgım kadarıyla sen brz sanssızmıssın.hep sana denk gelmıs)))
Alt 24.09.2009   #7
Tasarımcı
Kıdemli Üye

Yazılar: 325
Alıntı:
esetle´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Para dünyanın her yerinde etkendir ama belli edilsede edilmesede ırksal bir ayrım söz konusudur,çok paran var diyelim zannediyormusun çok parası olan ingilizlerin arasında ayrımsız kalır.ancak bu ne kadar aşılabilir........eğer orada doğmuş ve büyümüş isen belli bir noktada atlatılabilir hatta bunun bile zorluklarını yaşayan burada belli bir nüfusları olup çoğu zaman ''fucking paki''olarak çağırılan Pakistanlılardır.Uzun yıllar londrada yaşamama rağmen bu ayrımı derinlemesine şu an yaşadığım ingiliz kasabalarında daha belirgin gözlemlemlemekteyim.Burada insanlar istemiyor ki artık dünyanın 2.sınıf ülkelerinden gelipte her taraf ucuz işçi dolsun bu ekonomik durumda zaten var olan ırkçılık potansiyelini belirginleştiriyor.Türkiyeye gelince Türkiye 2.sınıf değil 3.değil 4.sınıf kategorisinde 2.sınıf ülkeler yunanistan,macaristan...vs.3.sınıf polonya,bulgaristan,romanya,litvaanya,brezilya...v s.4.sınıf ülkeler Türkiye,pakistan,iran,ırak,arabistan,cezayir,libya vs...
Kahramanlık hikayeleri anlatmakla olmuyor...pasportunu gösterdinmi saygı görmen lazım...biz ne yapıyoruz vize memurlarının neredeyse kıçını yalayacağız..bunlar ağır sözler ama ne yazıkki gerçek arkadaşlar.Bu yazdıklarım hepsi yıllarca tecrübe edilmiş şeyler.
bu kadar kötülediğin bir ülkede niye hala yaşıyorsun. kendine 4. sınıf muamelesi yaptırıyorsun ben onu anlamadım. çıkın gelin? yada gelmemenize değecek bişey varsa demekki 4. sınıf vatandaş muamelesini unutturuyor o bişeyler. kötüyse hala ne yapıyorsunuz ilk uçağa atlayın, kalınacak gibi bir güzelliği varsa neden gelmeyin diye satırlar dolusu yazı yazıyorsunuz bunu bir türlü çözemedim. bu ne lahana turşusu bu ne perhize benziyor sizin sözler ve durumunuz.. dimi ama_?

sevgiler
Tasarımcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2009   #8
angelus
Kıdemli Üye

londra cok guzel bıryer ayrıca yasanacak bıryer.ben hıc ole 3.sınf vatandas muamalesı goren bırını de gormedım.tabıkı istisnalar olabalır.ama o kişilerın yaptıkları kişiye ozgudur.genelleme yapmak dogru olmaz..
Alt 24.09.2009   #9
esetle
Çaylak Üye

Alıntı:
Tasarımcı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu kadar kötülediğin bir ülkede niye hala yaşıyorsun. kendine 4. sınıf muamelesi yaptırıyorsun ben onu anlamadım. çıkın gelin? yada gelmemenize değecek bişey varsa demekki 4. sınıf vatandaş muamelesini unutturuyor o bişeyler. kötüyse hala ne yapıyorsunuz ilk uçağa atlayın, kalınacak gibi bir güzelliği varsa neden gelmeyin diye satırlar dolusu yazı yazıyorsunuz bunu bir türlü çözemedim. bu ne lahana turşusu bu ne perhize benziyor sizin sözler ve durumunuz.. dimi ama_?

sevgiler
Birincisi benim 2 ülkedede ailesel bağlantım var ve ikisindede yaşıyorum,ikincisi benim niyetim bir ülkeyi hedef almak değil,ben türkiyeyide eleştiririm,ingiltereyi kötülemedim,aksine burada Türkiyeye bir eleştiri var,bizi yıllarca kayıtsızca,umursuzca yöneten(!)yöneticilere,ben niye bir türk olarak vize almadan dünyayı gezme hakkına sahip olmayayım?Neden?Ancak ülken güçlü ve zenginse itibarlıdır ve bunu yaparsın,mesela japonlar ingiltere için vize almıyor.bu bir durum tesbiti fakat tasarımcı arkadaş bunu pek tasarlayamamış kafasında-zannetmişki ben acılar içinde aşağılanan hor görülen bir adam ve ingilterede yaşıyor,yok öyle bir şey bu genel bir tesbittir.4.sınıf bir ülkesin o kadar..ben burada tecrübe ve deneyimleri aktarıyorum,sen ne kadar ingilterede yaşadın ?hangi şehirlerde yaşadın,ingiliz arkadaşların varmıydı?Hangi ingiliz şirketlerinde çalıştın?Hangi ortamlarda bulundun?Önce bunlara bir cevap ver. Amaç insanların tecrübelerini paylaşmak ise burada ben de sadece kendi tecrübelerimi değil genel gözlemlerimle birlikte bir toplumsal kanıyı işaret ettim.Bu sadece benim deneyimmimde değil,bu ülkede londrada 1-2 sene yaşamakla her şeyi ben bilirim havalarına girmesin bazı arkadaşlar,ingiltere londra değil,londrada kent merkezine çıkın ne kadar ingiliz ne kadar yabancı göreceksiniz.ayrıca ben kendimi 4.sınıf muamele yapıldığını söylemedim lafını kıçından anlamayın.bir tesbit yaptım.Bu tesbitin içinde geniş bir yelpaze var bir kebabçıdan ,bir türk öğretim üyesine.Bu tesbit bazı gidecek arkadaşları hayallaerine dokundu ve acıttıysa o onların sorunu.Madem Türkiye 4.sınıf değilde vize almak için niye bu kadar sıkıntıya giriyorsunuz,hadi gidin bakalım vizesiz gidebilecekseniz.

Konu esetle tarafından (24.09.2009 Saat 13:36 ) değiştirilmiştir.
Alt 24.09.2009   #10
angelus
Kıdemli Üye

ben daha fazla bırsey diyemıyorum.

bu arada vıze almak ıcn hıc ugrasmadım ben 3 gunde cıkmıstı

Seçenekler
Stil