Liseyi bitirdikten sonra İki yıllık bir ön lisans eğitimini tamamlamış,bir yıl çalışarak briktirdiği tüm para ile İng.ye dil eğitimine gitmiş. Bir firmayla gittim.Önce kaydımı 8aylık yaptırdım ve aile yanı konaklama seçtim dedi.Fakat ücreti hem okula hem de aileye 2 haftalık yatırdığını belirtti. Oraya gittiğinde de iki hafta içinde daha ucuz dil kursu ve aile yanı arayıp bunuda başarmıştı. 3hafta ise iş bulmuştu,hemde yeterli İng bilmeden .Kurs ve kaldığı aile arasında ki yolda bir çin restoranının camında elaman arandığını gördüğünde hemen içeri girmiş. Dükkan sahibi yeterli dil bilmediği için işe almak istememiş,pes etmedim dedi.İkna etmeye çalışırken muhasebelerinide tutabileceğini belirtince bir daha patronu bırakmamış. Önceleri mutfakta ve muhasebede çalıştım diye devam etti.Sonraları tüm boşvaktinde televizyon izleyip,gazete dergi ne bulursa okuduğunu ve hatta kesekağıdı yapılan eski gazeteleri bile açıp okuduğunu anlattı.Böylece 2 ay sonra çalıştığı yerde mutfaktan kurtulup servise çıkacak kadar ing. öğrenmişti. Bu arada bahşişlerle kazancım artı diye belirtti. Aile ilede ilişkisini iyi tuttuğundan yemek hariç diye anlaşmasına rağmen ücretsiz yemeklerine dahil olduğunu söyledi devamında.
İki yılını tamamlamıştı o güne kadar çalıştığı restoranın tatile girmesi ile ülkesine ailesini ziyarete dönüyordu kısa süreliğine.Bu arada İng üniversite kaydınıda yaptırmıştı,iki hafta sonra geri dönecekti. Giderken babası hiç katkıları olmadığını belirtip zorla bir 50 sterlin vermiş,almak istemediğini belirtti,ama babasının gözlerindeki ifadeyi görünce aldığını söyledi. Şimdi İng arkadaşlarım okyanuslarda tatile giderken ben ailemi göreceğim,hemde ben busefer babama 500 sterlin verceğim derken gözlerindeki ışıl ışıl ifadeyi görmeliydiniz. Bunları anlatan kızımız o yıllarda 20 ya da21 yaşındaydı ancak. O sözünü tamamladığında diğer yanımdaki yolcu bey ise 20 yıl önceki halimi anlattınız diyordu.Kariyerimi tamamladıktan sonra bir süre çalıştım.Şimdi ise iyi kazandığım bir şirket sahibiyim diye katıldı sohbete... Kolay başarı olmaz. Her şey hazır sunulduğunda daha yılgın gençler nedense,zeka önemlidir ama başarıyı getiren çalışmadır. Lütfen hiç bir şeyden yılmayın. Zorluklarda bu gençecik kızımızın hikayesini hatırlayıp kararlılıkla çalışarak başarıya ulaşın. Şansınız açık olsun hepinizin. Hoşçakalın.
İki yılını tamamlamıştı o güne kadar çalıştığı restoranın tatile girmesi ile ülkesine ailesini ziyarete dönüyordu kısa süreliğine.Bu arada İng üniversite kaydınıda yaptırmıştı,iki hafta sonra geri dönecekti. Giderken babası hiç katkıları olmadığını belirtip zorla bir 50 sterlin vermiş,almak istemediğini belirtti,ama babasının gözlerindeki ifadeyi görünce aldığını söyledi. Şimdi İng arkadaşlarım okyanuslarda tatile giderken ben ailemi göreceğim,hemde ben busefer babama 500 sterlin verceğim derken gözlerindeki ışıl ışıl ifadeyi görmeliydiniz. Bunları anlatan kızımız o yıllarda 20 ya da21 yaşındaydı ancak. O sözünü tamamladığında diğer yanımdaki yolcu bey ise 20 yıl önceki halimi anlattınız diyordu.Kariyerimi tamamladıktan sonra bir süre çalıştım.Şimdi ise iyi kazandığım bir şirket sahibiyim diye katıldı sohbete... Kolay başarı olmaz. Her şey hazır sunulduğunda daha yılgın gençler nedense,zeka önemlidir ama başarıyı getiren çalışmadır. Lütfen hiç bir şeyden yılmayın. Zorluklarda bu gençecik kızımızın hikayesini hatırlayıp kararlılıkla çalışarak başarıya ulaşın. Şansınız açık olsun hepinizin. Hoşçakalın.
umarim bizlere ders olur - bende cok zorluklr yasiyorum amam amaclari icin yasayan insnlar her zaman kazanir er yada gec .. herkese bu azimle calismayi ve umutsuzlugun sadece gecici bir hastalik oldugunun bilinmesini istiyorum .. hastaliklar yada kazalar yada talihsizlikler bir insani yikamayacak kadar basit seylerdir .. beni yiksa yiksa inancsizlik yikar ! birseye inanirsan kesinlikle yaparsin - cevabi olmayana soru yoktur !
kim ne derse desin bence şans faktörü çok önemli...mesela bu kız o çin lokantasının önünden geçmeseydi,muhasebe tutmayı bilmeseydi??Şans+kişisel beceri hayat.genede Emine Hanım,üşenmeden yazdığınız,bizleri motive etmeye yönelik bu yazınız için çok teşekkür ederim.
kimse kusura bakmasin ama bana biraz hikaye geldi hemde iyi kurgulanmis bir polyanna hikayesi gibi ama atladigi 1 nokta var sen fastfootta calisip ingiltereye vize alacaksin ucagini aileyi ayarliycaksin hepsini fastfoottan kazandigin aylikla yapacaksin bu arada ailende cok fakir...unutmayalim ..ee nede kaldi o zaman ailene destek olmamissin en kotu gunlarinde paylasmamissin cin lokantasindan gececeksin ki fastfoot 3 kisi calisir eleman ariycaklar o kadar dil de bilmiyosun nasil siparis alip nasil anlasacaksin ki telefonda var bu iste ,,, yani kisaca guzel hikaye zaten amcan son noktayi koymus 20 sene once demis evet 20 sene once gelenler parayi yaptilar cunku burada 20 sene once paranin degeri yuksekti euro yoktu is imkanlari firsatlar fazlaydi kafayi kullan gemiyi yurut hesabiydi ya simdi o kadar ab li gemis dunya goc almis hergun heryerde isyerleri kapanan bi yerde zorr.bu gidisinde de 500 verecekmis gitme 1500 gonder daha hayra gecer...
kusura bakmayin ama hayalcilik yerine gercekleri gorelim biraz
Yıllardır ingilteredeyim,kişisel ve çevresel tecrübelerim bunun çok salakça bir hikaye olduğu...sanırım millet ingiltereye vize aldımı Frank Sinatra gibi yaşaayacağını ve her şeyin onu beklediğini düşünüyor.Leicester Square'de 2003 ylındaydı,dilenen bir türk öğrenci kızı ben biliyorum.Türkiyenin en iyi web tasarımcılarından biri olup büyük holdinglerin reklam ve web tasarımını yapan bir arkadaş vardı...kendine o kadar çok güveniyorduki adama türkiye küçük geldi..İngiltereye geldiğinde aylarca kendi işini yapmak için iş aradı..ama bulamadı ..en son soho'da bir gay barda barmen olarak iş buldu,psikolojisi bozuldu gay muhabetleriyle..sonra ingiltereye düşman olarak Türkiye'ye döndü.İyi işleri her zaman ingilizler alır,ırkçılık ingilterede gittikçe yükseliyor,son yerel seçimlerde National Party oylarını önemli ölçüde arttırarak özellikle bazı kasabalarda seçimi kazandı.Bu arada kız yeterli ingilizce bilmiyor ama buna rağmen çin restaurantının muhasebesini tutuyor!!Evet güzel ama gerçek dışı bir hikaye..bunu anlatıp insanları gaza getirmekle eline ne geçecek...?
Konu esetle tarafından (25.09.2009 Saat 10:35 ) değiştirilmiştir.