Ulaşım ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam » Ulaşım »

Heathrow Havalimani'ndan Hanwell'a nasil gidilir?

Seçenekler Stil
Alt 12.02.2010   #1
kozgani
Çaylak Üye

Yazılar: 25
Question Heathrow Havalimani'ndan Hanwell'a nasil gidilir?

Merhaba arkadaslar,

Ayin 21'inde nasip olursa dil icin Londra'ya gidiyorum. Havalimanindan karsilama istemedim cunku biraz pahali geldi. Ilk gidisim olacak ve biraz da tanimak istiyorum etrafi.

Heathrow'dan Milton Rd. Hanwell'a (W7 1LG) nasil gidebilirm? Bilen arkadaslar yardimci olabilirse, sevinirim...
kozgani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2010   #2
asklepios
Kıdemli Üye

Yazılar: 156
http://www.tfl.gov.uk/ bu adrese gir.Yeterli ingilizcen yoksa turkce secenegini sec.Heatrow dan gidecegin yerin adresini yaz.Hangi rota sana uygunsa onu sec.Kolay gelsin
asklepios isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2010   #3
kozgani
Çaylak Üye

Alıntı:
asklepios´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
http://www.tfl.gov.uk/ bu adrese gir.Yeterli ingilizcen yoksa turkce secenegini sec.Heatrow dan gidecegin yerin adresini yaz.Hangi rota sana uygunsa onu sec.Kolay gelsin

Cevap icin tsk ederim. Baktim siteye biraz anladim sayilir biraz daha ayrinti olsa daha iyi olacak gibi.. Nerden neye binebilirim gibi
Alt 12.02.2010   #4
asklepios
Kıdemli Üye

okay deneyelim bakalim.heatrow terminal 3 te iniyorsun.underground piccadilly trenini alacaksin.Treni almadan once oyster card alacaksin,bizdeki akbil misali ama bu card oluyor.Bu karti almak icin 3 pound odeyeceksin birde 10 pound yuklersin ilkin.Piccadilly treni ile northfields e kadar gidiyorsun ve ordan E3 otobusunu alacaksin.Herhalde bu yol en pratik ve ucuz olani gibi.Haritadan tren ve otobus istikametlerini gorebilirsin.
Alt 12.02.2010   #5
kozgani
Çaylak Üye

Alıntı:
okay deneyelim bakalim.heatrow terminal 3 te iniyorsun.underground piccadilly trenini alacaksin.Treni almadan once oyster card alacaksin,bizdeki akbil misali ama bu card oluyor.Bu karti almak icin 3 pound odeyeceksin birde 10 pound yuklersin ilkin.Piccadilly treni ile northfields e kadar gidiyorsun ve ordan E3 otobusunu alacaksin.Herhalde bu yol en pratik ve ucuz olani gibi.Haritadan tren ve otobus istikametlerini gorebilirsin.
Dostum cevap icin tekrar tsk ederim. Terminal 5'de inecegim BA ile gittigim icin. Terminal 5'den dedigin yontemi uglama olasiligim nedir? Soyledigin taktik ise yarar mi?
Alt 12.02.2010   #6
suskunluk
Kıdemli Üye

Yazılar: 133
Londra'ya geldiğimde en büyük korkum yoldu. Çünkü yön duygusu sıfır olan bir insanım. Telaşınızı da anlıyorum, ancak burada sistem çok iyi. Çok rahat bulursunuz.

Aynı yöntemi izliyorsunuz. Mtero'ya binmeden newsagentlara vs bakın, oyster kart satan bir yer bulun. (metroların girişindeki danışmalar satıyor mu, bilmiyorum?) Sonra metro işaretlerini takip ederek piccadily line hattına biniyorsunuz. metroya girişte ücretsiz haritalar kutularda, onlardan 1 tane kaparsınız. O hat üzerinde binebileceğiniz 2 metro var. Şurada yazıyor.

http://journeyplanner.tfl.gov.uk/use...lateDistance=1

Acton Town'da inip E3 S hattına biniyorsunuz. İneceğiniz durak otobüste sesli olarak söylendiğinden merak etmeyin, durağı da bulursunuz.

Umarım karışık bir anlatım olmamıştır. Kolay gelsin.
suskunluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2010   #7
Mr.Karsiyaka
Üye

Yazılar: 89
Alıntı:
kozgani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum cevap icin tekrar tsk ederim. Terminal 5'de inecegim BA ile gittigim icin. Terminal 5'den dedigin yontemi uglama olasiligim nedir? Soyledigin taktik ise yarar mi?

yarar yarar underground diye bahsettiği şey bizdeki metro, tam kaçıncı terminal çıkışında var underground bilmiyorum ama işaretleri takip edersen veya sorarsan orda birilerine sana kesinlikle yardımcı olurlar.. Sonrasında da arkadaşın dediği gibi gidersin..
Mr.Karsiyaka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2010   #8
kozgani
Çaylak Üye

Arkadaslar verdiginiz cevaplar icin cok tsk ederim...
Alt 13.02.2010   #9
asklepios
Kıdemli Üye

Tabii ne kadar anlatsakta yeni bir ulkeye geldigin soru isaretleri ile dolu bir kafa var.Sakin ol 2 gunde cozersin,burda muhtara git evrak versin,ordan belediye ye falan filan yok sakin ol sistem takir takir isliyor,bineceksin ineceksin,bineceksin ineceksin,kasma kendini
Alt 13.02.2010   #10
Mr.Karsiyaka
Üye

Yazılar: 89
Alıntı:
Tabii ne kadar anlatsakta yeni bir ulkeye geldigin soru isaretleri ile dolu bir kafa var.Sakin ol 2 gunde cozersin,burda muhtara git evrak versin,ordan belediye ye falan filan yok sakin ol sistem takir takir isliyor,bineceksin ineceksin,bineceksin ineceksin,kasma kendini
kesinlikle.. ilk geldiğim günü hatırlıyorum da ne stresliydim yaa..hiç gerek yok adamlar senin yerine herşeyi düşünmüşler, olabildiğince rahatlat kendini
Mr.Karsiyaka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil