İngiltere'ye geliyorum ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum »

Haziranda Londra yolcusu kalmasın..

Seçenekler Stil
Alt 06.03.2008   #1
batuhan22
Çaylak Üye

Yazılar: 10
Haziranda Londra yolcusu kalmasın..

Merhaba arkadaşlar,

Allah kısmet ederse Haziran 7si Londra ya gitmeyi planlıyorum arkadaşım ile birlikte.
Bu yurtdışına ilk çıkışım olacak,bu ay Pasaportumu çıkartıcam,birdahaki ayda Vizemi halletmeyi planlıyorum.
Uçak ise Easyjet ile gayet uygun fiyata buldum.Oteli kendim Seyahat acentasında çalıştığım için ucuza hallettim onuda.
7gün kalıcaz ve bu süre zarfında bol bol gezmeyi istiyoruz.
Buraya daha önce orada bulunmuş arkadaşlardan alabilecek hertürlü yardımı almaya geldim.
Buarada Haziranda gitmeyi planlayan başka arkadaşlar varsa onlarlada tanışmak isterim,ben şuan Londra için çeşitli sitelerden bilgi toplamaya başladım bile.buraya yazacak olursam;
British museum ücretsizmiş (doğrumu?)
London Eye 14,50 GBP kişi başı
Easyjet ile otel-alan transferi 2-10 GBP (?)
Easyjet gidiş-dönüş uçak bileti 151 €uro şuan ancak vizemi almadan almayacağım için biraz daha artabilir ancak bence 200 bile olsa gayet uygun..(sanırım?)

Bana yazabileceğiniz herşeyi 4gözle bekliyorum.
Teşekkürler
Batuhan
batuhan22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.03.2008   #2
barish
Britanya Polisi

Yazılar: 82
aga,bu söyledıklerın hakkında pek bi bilgim yok ama,bişeyi merak ettım,7 günlük tüm masrafların içinde tek kişilik ne kadar bütçe ayırdın?
barish isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.03.2008   #3
batuhan22
Çaylak Üye

7 gece otel konaklama bedeli 455 GBP,ee 3kişiyiz kişi başına 152 GBP oluyo
Uçak dediğim gibi 151 €uro,vize ve pasaport için ne kadar ödiyeceğimi bilmiyorum ama 2sinede 500 ytl versen kabaca hesaplarsak ;
Otel 340ytl
Uçak 275 ytl
Vize,Pasaport 500 ytl
Toplam 1115 YTL yapıyo ama orda da harcamak üzere yanımda 400GBP alsam sanırım rahat ederim..

yani hemen hemen 2000ytl ye patlıyacak gibi..
buarada vize ve pasaport ücretlerini bilen var mı?
Alt 07.03.2008   #4
barish
Britanya Polisi

batuhan sen tek başına 7 gecelık 340 ytl mı ödiceksin,e çok ucuz?nası bi otel kı kaç yıldızlı? tam anlayamadım

pasaport ücreti2007)
6 ay : 95.58 YTL
1 yıl : 136.753 YTL
2 yıl : 230.58 YTL
3 yıl : 329.20 YTL
3 yıl+ : 466.60 YTL
Pasaport Bedeli: 85 YTL

vize ücretide sanıyorum, 140 ytl civarıydı..
görüşmek üzere..
Alt 07.03.2008   #5
batuhan22
Çaylak Üye

Harika tahminimden ucuzmuş pasaport ve vize.

Evet gerçekten bir haftalık konaklamam sadece bnmki 340 ytl,aslında biz 3 arkadaş aynı odada kalacağız,3kişinin paylaştığı triple odada kişi başı fiyatıdır o.

Aslında oteli gerçekten ucuza aldım,dediğim gibi ben bir Tur operatöründe çalışıyorum bir nevi seyahat acentası,ve yurdışı otelleri sattığımız için kendime merkezde bir otel buldum ancak 2yıldızlı,bu kadar ucuz olmasının nedeni hem erken almam (3hafta önce rezervasyonumu yaptım) hemde biz müşterilere komisyonlu satıyoruz ama kendime alış fiyatımdı aşağıda yazan.Yalnız otel öyle ahım şahım bir otel değil,en cazip şeyi bizim için merkezi olmasıydı,otellede birebir yazıştım belki daha ucuza alırım diye ama otel bana daha yüksek bir fiyat verdi,bu yüzden size tavsiyem acentalardan otel almanız ancak hepsinede güvenmeyin bazı acentalar çok yüksek kar koyuyor.Neyse birde oteli mesela hemen ödemedim şuan konfirme olarak bekliyor ve haziranın 4üne kadarda ödeme yapmam gerekiyo ee o zmana kadarda vize ve pasaportumu halledersem sorun kalmayacak.
Alt 07.03.2008   #6
barish
Britanya Polisi

hmm anladım şmdi..işimiz düşünce danışacağımız biri çıktı işte fenamı..

ilk yazdığın sorularına cavp vermek isterdim ama turistik konuda hiçbir bilgim yok..dil okulu fln olsaydı az çok yardımcı olurdum..neyse elbet çıkar biri..bol şans..
Alt 07.03.2008   #7
batuhan22
Çaylak Üye

Tabi elimden geleni yaparım..

Bakalım bi turistik amaçlı giden ben değilimdir herhalde
Alt 08.03.2008   #8
Shura
Üye

Yazılar: 45
Uçak bileti için easyjet demişsiniz, ben yeni geldim british airways ile ve çok ta fark etmedi. Eğer avrupa yakasındaysanız bence başka havayolu şirketlerinede bakın. Yani uçak biletleri arasında ki farkı, havalimanı transferlerine ödemeyin...
Shura isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.03.2008   #9
batuhan22
Çaylak Üye

Aslında çoğuna baktım diyebilirim..British airways,thy,pegasus(henüz uçuş yok diyor) ve birde easyjet.
Şuan için en uygunu easyjet ve Luton havaalanına iniyor.Transfer ücretlerinin çok pahalı olmadığını duydum.Gerçi dediğiniz gibi Avrupa yakasındayım tüm masrafları düşünüp bileti almadan önce hangi havayolu ile gitmem gerektiğini gözden geçirmem gerekecek.Ama şunu söyliyelirim BA bnm gidiş ve dönüş tarihlerim için gerçekten yüksek bir fiyat veriyor,easyjet olmaz ise THY olur sanırım..
Alt 08.03.2008   #10
Shura
Üye

Yazılar: 45
Bence haziranda easyjet in fiyatları da artacaktır. Ben easyjet i takip ederken. Bir haftada arttı bilet fiyatları. Pahalı bir dönemde geliyorsunuz Şansınız yaver gider inşallah... Şimdiden iyi eğlenceler....
Shura isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil