Ulaşım ...

Seçenekler Stil
Alt 19.02.2009   #1
summerbreeze
Çaylak Üye

Yazılar: 11
Havalimanı Vergisi?

Merhaba arkadaşlar
İlk mesajımı buraya yazıyorum. Çok şükür ki anneme yerleşim vizesini alabildik. (2 ay sonunda) Kendisi 15 Marttan sonra Sheffield'a gelecek..
Aklımızda 2 şey var, birincisi direk Londraya uçması ve oradan babamın araba ile kendisini alması.. (Londra-Sheffield arası araba ile 144 mil)
İkincisi ise British Airways ile Londra aktarmalı Manchester... (Manchester-Sheffield çok daha yakın)

Birde bunları düşünürken easyjet.com denen internet sitesi çıktı karsıma.. Fiyatlar cok uygun gozukuyor.. İstanbul Sabiha Gokcen - Londra Gatwick ve Lutton herşey dahil tek yön 34-37 euro olarak gözüküyor.. Buraya kadar herşey tamam.. Peki bu havaalanı vergisi denen şey nasıl birşey? 100 euro felan deniliyor.. Yani ödediğiniz uçak ücretinin tam 3 katı.. Bana çok mantıksız geliyor.. Acaba siz önceden gitmiş bulununlara nasıl bir tecrübe yaşadınız, böyle bir ödeme yaptınız mı veya henüz gitmemiş olanlar varsa herhangi bir bilgileri var mı bu konuda? Birde sizce yukarıda verdiğim örneklerden en mantıklısı hangisi geliyor size? Mesela Gatwick mi daha yakındır Sheffield'a yoksa Lutton mu vs.

Tecrübeli ve de yardımsever arkadaslardan yardım bekliyorum
sevgiler
EMRAH

Konu summerbreeze tarafından (19.02.2009 Saat 21:23 ) değiştirilmiştir.
summerbreeze isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2009   #2
murat2581
Çaylak Üye

Yazılar: 20
Alıntı:
summerbreeze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar
İlk mesajımı buraya yazıyorum. Çok şükür ki anneme yerleşim vizesini alabildik. (2 ay sonunda) Kendisi 15 Marttan sonra Sheffield'a gelecek..
Aklımızda 2 şey var, birincisi direk Londraya uçması ve oradan babamın araba ile kendisini alması.. (Londra-Sheffield arası araba ile 144 mil)
İkincisi ise British Airways ile Londra aktarmalı Manchester... (Manchester-Sheffield çok daha yakın)

Birde bunları düşünürken easyjet.com denen internet sitesi çıktı karsıma.. Fiyatlar cok uygun gozukuyor.. İstanbul Sabiha Gokcen - Londra Gatwick ve Lutton herşey dahil tek yön 34-37 euro olarak gözüküyor.. Buraya kadar herşey tamam.. Peki bu havaalanı vergisi denen şey nasıl birşey? 100 euro felan deniliyor.. Yani ödediğiniz uçak ücretinin tam 3 katı.. Bana çok mantıksız geliyor.. Acaba siz önceden gitmiş bulununlara nasıl bir tecrübe yaşadınız, böyle bir ödeme yaptınız mı veya henüz gitmemiş olanlar varsa herhangi bir bilgileri var mı bu konuda? Birde sizce yukarıda verdiğim örneklerden en mantıklısı hangisi geliyor size? Mesela Gatwick mi daha yakındır Sheffield'a yoksa Lutton mu vs.

Tecrübeli ve de yardımsever arkadaslardan yardım bekliyorum
sevgiler
EMRAH
Merhaba Emrah. Öncelikle annen için hayırlı olsun. Ben 7 Mart'ta Easy Jet ile Londra'ya uçacağım. Biletimi aldım, o yüzden kesin bir şekilde havaalanı vergisi diye birşey ödemeyeceğini söyleyebilirim. Bildiğim kadarıyla havaalanı vergisi, havayolu şirketleri tarafından ödenen bir ücret. Gönül rahatlığıyla biletini ucuza alabilirsin.
Sheffield konusuna gelince : Bence annen Luton havaalanına gitsin.Çünkü Londra'nın en kuzeyindeki havaalanı o. Havaalanının içindeki tren istasyonundan Leicester aktarmalı Sheffield trenleri var. Aktarmayla birlikte toplam 2:30 saat sürüyormuş yolculuk. 50£'a yakın üceti var. Luton havaalanından otobüsler de var, National Express'in onlar 30£ civarında ama 5 saate yakın sürüyor yol. Tabii tercih sizin. Umarım yardımcı olabilmişimdir...
murat2581 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2009   #3
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
Alıntı:
murat2581´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Emrah. Öncelikle annen için hayırlı olsun. Ben 7 Mart'ta Easy Jet ile Londra'ya uçacağım. Biletimi aldım, o yüzden kesin bir şekilde havaalanı vergisi diye birşey ödemeyeceğini söyleyebilirim. Bildiğim kadarıyla havaalanı vergisi, havayolu şirketleri tarafından ödenen bir ücret. Gönül rahatlığıyla biletini ucuza alabilirsin.
Sheffield konusuna gelince : Bence annen Luton havaalanına gitsin.Çünkü Londra'nın en kuzeyindeki havaalanı o. Havaalanının içindeki tren istasyonundan Leicester aktarmalı Sheffield trenleri var. Aktarmayla birlikte toplam 2:30 saat sürüyormuş yolculuk. 50£'a yakın üceti var. Luton havaalanından otobüsler de var, National Express'in onlar 30£ civarında ama 5 saate yakın sürüyor yol. Tabii tercih sizin. Umarım yardımcı olabilmişimdir...
hava alani vergisi en son uctugumda 2008 Kasim basi Turk pasaportu ile cikis yapan herkesten alinan bir 15 YTL lik vergidir. Pasaport kontrolunde bakiyorlar. Ve Turk havayollari,Ba da dahil olmak uzere bir cok hava yolu firmasi bilet fiyatinin icine dahil etmemektedir ama 2009 yili itibari ile degisti ise bilemem.
bu 15 ytl yi herhangi bir banka subesinden hava alani vergisini odeyecegim yada Ataturk hava alninda ve Sabiha Gokcende vergi masasinda odeyebilirsiniz. 2009 yilinda ucus yapan arkadaslar konuyu daha iyi bilirler.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2009   #4
murat2581
Çaylak Üye

Yazılar: 20
Alıntı:
sirlan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hava alani vergisi en son uctugumda 2008 Kasim basi Turk pasaportu ile cikis yapan herkesten alinan bir 15 YTL lik vergidir. Pasaport kontrolunde bakiyorlar. Ve Turk havayollari,Ba da dahil olmak uzere bir cok hava yolu firmasi bilet fiyatinin icine dahil etmemektedir ama 2009 yili itibari ile degisti ise bilemem.
bu 15 ytl yi herhangi bir banka subesinden hava alani vergisini odeyecegim yada Ataturk hava alninda ve Sabiha Gokcende vergi masasinda odeyebilirsiniz. 2009 yilinda ucus yapan arkadaslar konuyu daha iyi bilirler.
15 TL nin bilet ücretine dahil edilmediği doğru. Ama bu 15 TL nin adı havaalanı vergisi değil yurtdışı çıkış harcıdır. Aynen dediğin gibi bankalarda veya havaalanında ödenebilmektedir. Makbuza bakılıyor,pasaport kontrolünde.Ama Emrah arkadaşımızın sorduğu 100 ? luk herhangi bir ekstra ücret sözkonusu değil...
murat2581 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2009   #5
sirlan
Kıdemli Üye

Alıntı:
murat2581´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
15 TL nin bilet ücretine dahil edilmediği doğru. Ama bu 15 TL nin adı havaalanı vergisi değil yurtdışı çıkış harcıdır. Aynen dediğin gibi bankalarda veya havaalanında ödenebilmektedir. Makbuza bakılıyor,pasaport kontrolünde.Ama Emrah arkadaşımızın sorduğu 100 € luk herhangi bir ekstra ücret sözkonusu değil...
Dogrusun ben hataliyim isim konusunda; gercekteki adi Yurt Disi Cikis Harci ama Sanal olarak nereye gidiyon hemserim once ode sonra git parasi...
Daha onceleri 70 YTL idi sonradan indirdiler. ben cokkk odedim 70 YTL 15 YTL.
Alt 20.02.2009   #6
ceza
Kıdemli Üye

Yazılar: 311
arkadasim 18 subatta geldim ingiltereye britishle ve 15 tl odedim saygilar
ceza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.2009   #7
posh
Çaylak Üye

Yazılar: 22
EU vatandaslari herhangi bir vergi odemiyor su ana kadar bircok ulkeye gittim geldim biliyorum fakat turizm acentalari EU olsam bile bundan muaf olmadigi soylediler alan vergisinden acaba bu vergi o vergimi
posh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.2009   #8
summerbreeze
Çaylak Üye

Yazılar: 11
Arkadaşlar annem Londra aktarmalı gitmekten korktugunu ve de beceremeyeceğini düşündüğü için (ilk kez uçacak), eşi de işi dolayısıyla Sheffieldtan Londraya gelemeyeceğini söylediği için, aslında hiç aklımda olmayan birşey yaptım..

Annem için Dalamandan Manchester'a Thomas Cook ile 16 Marta biletini aldım. Herşey dahil 44 euro tuttu. 14 Mart gibi Samsundan İzmire uçacağız, oradan teyzem bizi arabasıyla alıcak ve de didime geçeceğiz.(Annem teyzemi son kez görmeyi çok istiyordu) 2 Gün kalıp yine araba ile Dalaman havalimanını yolunu tutacağız. Mesajlarınız için de tşk ederim. Şu an aklımda en ufak bir şüphe kalmadı. 44 euro da çok iyi bir fiyat bana göre

Konu summerbreeze tarafından (21.02.2009 Saat 01:13 ) değiştirilmiştir.
summerbreeze isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.2009   #9
sirlan
Kıdemli Üye

Alıntı:
posh´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
EU vatandaslari herhangi bir vergi odemiyor su ana kadar bircok ulkeye gittim geldim biliyorum fakat turizm acentalari EU olsam bile bundan muaf olmadigi soylediler alan vergisinden acaba bu vergi o vergimi
yurt disina cikis yaptigin pasaport EU mu Turk mu? oncelikle bu onemli EU ise vergi yok bu vergi sadece Turk Pasaportu ile cikis yapanlardan aliniyor. Benim yanimda cok kez EU pasaportlu is arkadaslarim cardi ve hic bir vergi odemiyorlar.
Alt 21.02.2009   #10
posh
Çaylak Üye

Yazılar: 22
Alıntı:
sirlan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yurt disina cikis yaptigin pasaport EU mu Turk mu? oncelikle bu onemli EU ise vergi yok bu vergi sadece Turk Pasaportu ile cikis yapanlardan aliniyor. Benim yanimda cok kez EU pasaportlu is arkadaslarim cardi ve hic bir vergi odemiyorlar.

EU pasaportu ; fakat turizm acentasini bundan muaf degilsin diyo ne is anlamadim
posh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil