İngiltere'de dil okulu ...

Seçenekler Stil
Alt 02.03.2008   #1
Jaco
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Hangi Okul?

Merhaba,

Temmuz ve Ağustos ayları için 8 haftalık dil eğitim programlarıyla ilgileniyorum. Londra'dan ziyade Cambridge, Bournemouth gibi küçük yerleşim birimlerindeki okullar daha fazla ilgimi çekiyor.

Teorik düzeyde İngilizce bilgime güveniyorum, zira 10 seneden fazla bir süredir bu dille haşır neşir vaziyetteyim. Bilhassa, 'listening' ve 'speaking' tabir edilen can alıcı konularda eksiklik hissediyorum. Bunun için de, gurbet ellerde bir süre 'takılmak' gerektiğine inanıyorum.

Tabii katlanacağımız maddi külfete değer bir eğitim olması herkes gibi benim de birincil tercihim. O yüzden verdiğim parayı hakedecek, dil eğitimi konusunda uzmanlaşmış kurumlar hakkında olumlu/olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Üç aşağı beş yukarı forumu inceledim. Bazı okullar için cidden olumsuz yorumlar yapılmış. Mesela, Bournemouth'daki en işe yaramaz ya da en kaliteli, dört başı mamur okullar nelerdir? Bu okullar hakkında olumlu/olumsuz 'review'lar içeren sitelerin linklerinden haberdarsanız, çekinmeden paylaşmanızı isterim. Google'da döndüm dolaştım, pek de muvaffak olamadım.

Herneyse, daha fazla uzatmadan Bournemouth'daki okullar hakkında yorum bekliyorum.

Bir de cep harçlığı konusunda sizlere danışmak isterim. 8 haftalık bir zaman dilimi içerisinde bunun min. ve max. değerleri nedir, ortalama kaç para gider?

Sevgi, saygı.
Jaco isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.03.2008   #2
Jaco
Çaylak Üye

Bir ekleme daha yapayım. Evet, British Council onaylı okulları tercih etmekte elbette fayda var. Ama yine şurada okuduklarımdan anladığım kadarıyla, BC onaylı olup da, 'beğenilmeyen' pek çok okul mevcut. Bu yüzden, değerlendirme kıstasları arasında BC onayını tek parametre olarak kullanmak ne kadar doğrudur?
Alt 03.03.2008   #3
barish
Britanya Polisi

Yazılar: 82
aga bournemouth a büyük ihtimal hazirana gidiyorum..
herşeyi araştırdım..sen özel msjla msnını at bana bilgilendiririm..
barish isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2008   #4
Jaco
Çaylak Üye

barish,

Teklifin için teşekkürler, ancak Msn Messenger kullanmıyorum. Buradan yardımcı olursan sevinirim. Bu sayede bu nevi konuları merak eden, araştıran arkadaşlara da yardımımız dokunur ki, forum tartışmasının bir amacı da bu değil midir zaten? : )
Alt 04.03.2008   #5
barish
Britanya Polisi

Yazılar: 82
cambridge hakkında bi fikrim yok,orada sanırım konaklama daha fazla,bunun için orayı elemiştim..cambridge konusunda eğer bilgin varsa sende benı bılgılendırırsen sevınırım..

bournemouth araştırdığım kadarıyla,bi turizm şehri londra gibi büyük bi şehir değil..nufüsü 195.000 (yaz aylarında artar bu ayrı)...

bournemouth ta benım gitmeyi düşündüğüm okul Snt college,
bende 8 hafta için sordum,8 hafta için genel ingilizce programına,8 hafta aile yanı tek kişilik konaklama + 8 hafta kurs ücreti = 1610gbp
1610 gbp * 2.4 = 3864 ytl ..danışmanımın yanı sıra direk okullada irtibat kurdum günlerce mailleştim..msnde konuşuyoruz hala..ve okul hakkında kötü bir yorum duymadım,okulda ingiliz olmayan öğretmenler mevcutmuş fakat okul çok iyiymiş,Türk sayısını sorarsan evet okulda varmış...kaldı ki ingilterenin heryerinde özellikle uygun tüm okullarda Türk var..hemde kayda değer şekilde..

eğer çalışmak istersen bournemouth turizm şehri olduğu için çalışma imkanı oldukça yüksek..

3864 ytl + uçak + vize + cep harçlığı fln,herhalde 8 haftalık 4.500 ytl ye patlar sana...

umarım yardımcı olabilmişimdir..
barish isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.03.2008   #6
Jaco
Çaylak Üye

barish,

Yardımın için teşekkür ederim.
Alt 29.03.2008   #7
yagmurdeniz
Çaylak Üye

Yazılar: 3
ne kadar gerekir ortalama

merhaba ben londra da bir dil okulu düşünüyorum gidince orada kalmam için yerim var sorun bir dil okulu bulmam yardımcı olursanız sevinirim
yagmurdeniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.03.2008   #8
tanerkoçak
Çaylak Üye

Yazılar: 20
slm ben 3aylık öğrenci vizesi için başvuru yapmıştım ve red aldım.
the london skills institute okulumun adı ve b. consil onaylı bir okul.red nedeni okulumun ücretinin cok uygun olması kısa süreli yane 3aylık başvurmam.şimdi tekrardan başvurcam ancak 2leme düştüm.aceba 1yıllık aynı okulamuı başvyrsam yok başka bir okula 1yıllık mı başvursam lütfen cvplayınız.birde kıprısdan başvrumayı düşünüyorum.1.neden kısa sürede sonucalanması 2. neden kabul şlasnıs daha cok diyoralr.3.de vize görevlisiyle görüşme olabiliyormuş ikna etme şansı yanee
daha önceki vieze başvurumda görüşmeye cağırmadılar 2aydan fazla bekledim red yedim.şimdieen tşkrler
tanerkoçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil