Merhaba ben lise 3. sınıfım seneye son senem şuan 18 yaşımdan küçüğüm ve son senemi İngiltere'de okumak istiyorum.Böyle bir geçiş mümkün mü?Dil bilmiyorum ama yaz tatili boyunca birşeyler öğrensem yetermi, zor olur mu?Aslında benim asıl sorunum okul ve kalacak yerle ilgili.Bir okulun yurdunda kalabilirmiyim benim ingiliz vatandaşlığım var bu bir işime yarar mı, orda bir okulda okuyabilmemi sağlarmı, parasal açıdanda bir destek olur mu, yurt için para mı gerekir?Biliyorum çok soru sordum ama gitmek zorundayım burdan aslında çekingen biriyim nasıl halledicem bilmiyorum ama yardımlarınıza çok ihtiyacım var.Şimdiden çok teşekkürler.
Oki doki. (İngilizce sorunun olmadığını, İngilizcenin mükemmel olduğunu varsayıyorum.)
Uk vatandaşıysan herhangi bir sixth form college e kayıt olabilirsin.
UK de kayıtlı bır ikametgah adresi lazım sana. O adrese en yakın sixth form college'e gidip ben kayıt olcam GCSE almak istiyorum diyeceksin. (Bu aşamada son okulundaki not dökümünü ve bir iki hocandan referans yazısı vermen gerekecek.)
Ok diyecekler kayıt işlemin tamamlanacak. hah her şey o anda başlıyor.
GCSE eğitimi tam bir işkencedir zordur haberin olsun yani.
Çeken bilir
Evet GCSE eğitimine başlayabilmen için malesef ingilizcenin cok cok cok cok iyi olması lazım. Niye?
Çünkü lise bitirme sınavı diye bir şey var. Ne o sınavın adı? GCSE exams. İngilizce ve matematikten her öğrencinin bu sınava girmesi zorunlu mezun olmak için. artı iki üç de seçmeli ders tabii ki.
Burdaki İngilizce sınavı, ana dili İngilizce olan öğrencileirn girdiği bir ingilizce sınavı. ÖSS'deki Türkçe bölümü gibi düşün... Ana dili Türkçe olan yüzbinlerce kişi geçemiyor ÖSS Türkçeyi di mi? aynen öyle...