Arkadaşlar malum Easter Break başladı.
Londra'dan günübirlik hangi şehirlere gidilebilir daha önemlisi hangi şehirler gerçekten gitmeye değer burda paylaşalım
turlar var tabi de, birebir tecrübeler daha faydalı oluyor
Turlar malum satmak için abartıyorlar bazen.
Ben Oxford'a gittim, Stradford ve Warwick'e gittim, hepsi de güzeldi.
Bath şehri Londra'dan günübirlik gidilebilir.Bence İngilterenin en güzel şehri.Roma döneminden kalma tarihi hamamları olan genelde İngiliz asilzadelerin oturduğu şirin bir şehir.Londra'dan sonra İngiltere'nin en fazla turistin gittiği bir şehir.Yakınlarında bir yerde bizim Kapadokya daki mağaraların olduğu bir yer var şu an ismini hatırlamadığım.Ama dil okulları bilir onların gezisi ile gitmiştik.Diğer günübirlik şehirler Poole,Bournemunt,Brigton,Salisbury,Oxford.Cambridg e,Reading,biraz uzak olsadaPlymounh,Ama dönmeden muhakkak gidilmesi gereken yer Edinburgh yaşayan tarih tabii en az 2 gün gerekir.Giderken yada dönerken Göller yöresi görülebilecek en güzel doğal güzelliğe sahip.Blackpool' un kuzeyi.Blackpool en yüksek (Avrupa'nın)hız trenine sahip lunaparkı var.Güzel ve eğlenceli bir şehir.İskoçya'ya giderken araba kiralayıp giderseniz daha çok yer görebilirsiniz.Galler'in başkenti Cardiff görmek isterseniz oraya trenle gitmeniz daha doğru seçim olur.Biz araba ile gittik hata ettik.Cardiff'in asıl etrafında küçük yerleşim yerleri çok güzel doğaya sahip.Eğer uzun süreli gittiniz ise bence İngiltere'yi 6 bölüme ayırın.1)Londra ve civarı2)Londra'nın güneyi3)Londra'nın kuzeyi(Manchester dan İskoçya sınırına kadar)4)İskoçya 5)Galler 6)İrlanda.Orada kaldığınız yere uzaklığını ve tatil sürelerini(kurs yada okulların kapalı olduğu dönemi) bazı yerler günübirlik mesafede değil vede bütçenizi hesaplayarak gezebilirsiniz.Çok da pahalı olmuyor grup oluşturduğunuzda.7/8 kişilik arkası çift sıra bir araç kiralarsanız hafta sonu için,temiz yatak ve kahvaltı hizmeti bulabileceğiniz birçok alternatif var.Hatta nasıl olsa araba kiraladık diye düşünürsek merkez yerine merkeze yakın küçük yerleşim yerlerinde kalırsanız daha uygun konaklayabilirsiniz.Sessizliği ve doğal yaşamı sevenlere uygun,publara gitmek isteyenler muhakkak merkezde kalın.İyi gezmeler,bol bol eğlenip tadını çıkarın.
O grup işini yapabilsem keşke ama nerde
Çoğu zaman ikinci kişiyi bile bulamıyorum
İskoçya'ya gittim, gerçekten inanılmaz harika bir yer, mest olup geldim.
Ben turla gitmiştim, biraz pahalı oldu ve çok sıkıştırılmıştı, ama en azından Edinburgh'ten Inverness'a kadar Highlands kısmını da görmüş oldum
Tek başıma gitsem sadece Edinburgh' akadar gider dönerdim.
Bath aklımda olan bir alternatifti, orayı hemen planlayayım.
Bir de Stonehenge de oralarda bir yerlerde değil mi?
Gitmişken onu da göreyim
Tren ulaşımı inanılmaz olduğu için aslında heryere gidilebilir .. Yakınlık açısından; Cambridge (45 dakika) derim.. Brighton; gene o civarlarda.. Bournemouth ve Oxford'ta günübirlik gezi için iyi seçenekler.. Bath'ın methini çok duydum, ama gitmedim.. Gene York'un methini de çok duydum, ama oraya da gidemedim.. Şunu söyleyebilirim ki; Birleşik Krallığa adım atan herkes; ne yapıp ne edip Edinburg'u görmeli.. Edinburg'a gidin 2 gün kalın..
Tren ulaşımı inanılmaz olduğu için aslında heryere gidilebilir .. Yakınlık açısından; Cambridge (45 dakika) derim.. Brighton; gene o civarlarda.. Bournemouth ve Oxford'ta günübirlik gezi için iyi seçenekler.. Bath'ın methini çok duydum, ama gitmedim.. Gene York'un methini de çok duydum, ama oraya da gidemedim.. Şunu söyleyebilirim ki; Birleşik Krallığa adım atan herkes; ne yapıp ne edip Edinburg'u görmeli.. Edinburg'a gidin 2 gün kalın..
Haklisin arkadasim. Iskocya kesinlikle gorulmeli. Madem buraya kadar gelmisiz, tadini cikarmadan da gitmek biraz absurt olur diye dusunuyorum