Arkadaşlar ingilterede master için Gre veya GMAT sınavı istemeyen okullar mevcut mu? Mesela ben MBA yapmayı düşünüyorum kendi araştırmalarım sonucu LSC yi buldum. Ama bu foruma girdikten sonra tüm hayallerim yıkıldı LSC hakkında çok kötü şeyler okudum. Birde iş tecrübesi mevzu var acaba bunuda istemeyen okullar mevcut mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,
Ben İK alanında master yapıyorum, genelde İngiltere'de bu sınavlar istenmiyor diye biliyorum.ABD'de bunun daha önemli olduğunu duymuştum ama İngiltere'yi araştırırken en azından İK alanında diyeyim hemen hiç GMAT isteyene rastlamadım.
Okulu bilmiyorum ama MBA için iş tecrübesi istendiğini duymuştum, öte yandan iş tecrübesinin bir adım öne çıkardığı ama tek belirleyici faktör olmadığını da tecrübe ettim.Başvuracağınız okullara göre bu değişebilir, o bakımdan başvurmadan önce ya bir danışman firmadan destek alın ki bu eğer profesyonel olursa onlara hiçbir ücret ödemeden işlerinizin daha rahat yürümesini sağlar, hem de kafanızdaki soru işaretleri kolay yoldan yanıtlanır.Öte yandan hemen her okulun hemen her bölümünün tüm açıklamaları sitelerinde var.Okul ve bölüm seçerken her detayı buradan bulabilir, daha farklı sorularınız için de okullarla şahsen iletişime geçebilirsiniz.Kolay Gelsin.