Havadan - Sudan Yukarıdaki kategorilerin hiçbiri uymadı mı? Buraya alalım...

Seçenekler Stil
Alt 13.11.2009   #1
Cem Doğan
Kıdemli Üye

Yazılar: 248
Gozlemlerim

Evet bugun Ikinci ayimi doldurdum Ingilterede ve faydali olur dusuncesiyle Bugune kadar edindigim gozlemlerimi yazmak istiyorum. Buraya ilk geldigim gun ilk dikkatimi ceken sey daha onceden yazilarimda bahsettigim gibi otobus duraklarinin ters olusuydu buna anlam vermek gercekten zor Cunku diyosunki belki yagmurlu havalarda durakta bekleyen yolcularin ustu basi kirlenmesin ve islanmasin diye bu duraklari ters cevirmisler. O zaman sorun yok ama iki durak otedeki duragin Duz oldugunu gorunce bu sefer soylenecek soz bulunamiyor fakat en azindan her otobus yolculugunuzdan sonra Otobus'den inerken Sofor'e "Thank you" kelimesini herbir yolcudan duymak gercekten insana ve yaptigi ise saygi acisindan cok hos geliyor ,bir diger konu ise butun dunyanin numaralarla kullandigi posta zip kodlari burda mesela yasadigim yerde NG ile basliyo ve devam ediyo NG87.. gibi posta kodlari ilginc , ama kolayligi en azindan siparis verirken veya bir yeri ararken butun adresi soylemek zorunda degilsin sadece posta kodu ile aradiginiz yeri bulabiliyorsunuz ( en basa ev numarasini eklerseniz ) buda sanirim oldukca zekice tasarlanmis bir sistem fakat bunun yanisira buraya gelmeden ingilizlerin sadece trafikte yolun solundan gittigini biliyordum ama buraya geldikten sonra pek cok konu hakkinda tam ters olduklarini anladim yada Onlar hep dogruydu biz dunya olarak terstik , Bir diger gozlemim ise sabah kahvaltisinda kizarmis ekmegin arasina mikrodalga firinlarda isitilmis fasulyelerin koyulup yenilmesi cok tuhafima gidiyo gercekten ben hala alisamadim , yani bizdeki gibi mutfak kulturleri kesinlikle yok ve burdaki domates patates ve diger sebzelerin ulkemizdeki gibi devasa olmayisi yani mesela domates,patates ve diger sebze ve meyvelerin boyutlari cok kucuk eee bu durumda aklimiza gelen ilk soru eger boyle ise biz bugune kadar ulkemizde cocuklugumuzdan beri hep hormonlu sebze ve meyvemi yedik yoksa burdakilermi hormonlu bu konuda yorumu size birakiyorum . fakat cok sevdigim bir yonleri var kitap okumayi cok seviyorlar cunku hemen hemen hergun otobuste veya bir kaldirima yaslanmis kitap okuyan birilerini gormek bana mutluluk veriyor ayrica ben iyi ve yardimsever bir toplum olduklarini dusunmeye basladim tamam kendi iclerinde gercekten Irkcilik yapiyorlar ( Renk Irkciligi ) ama bu bizdede var bilirsin Din ve Dil irkciliginda ulkemizde cok agir kayiplar tarih boyunca verilmistir ve hernekadar cografyadan kaynaklanan birseymis gibi gozuksede isin aslinda insan irkinin dogasindan kaynaklanan sebeblerden dolayi surer gider ve miras olarak gelecek nesillere birakilir ( ulkemizde oldugu gibi burdada bu sanirim ayni ama ilerleyen zamanlarda dahada netlesir su an cok erken ) herneyse gecelim bir diger konu inanilmaz bir sekilde Christmas 'a baglilar hatta soylede diyebiliriz , Christmasin gelmesine 3 -4 ay kala hareketlilik basliyor belki daha erkenden basliyor yani insanlar daha 2 ay kala yavas yavas evlerini suslemeye basliyorlar buda ilginc ne bilim hediyeler falan alinmaya baslanir simdiden boyle tuhaf bir hareketlilik gercekten hos ve gelelim havalara bu konu gercekten beni en cok dusunduren konulardan biri , burda nottingham da havalarin gercekten soguk oldugunu dusunuyorum ama daha kotusu bircok arkadasim henuz kisa girmedigimizi bile soyledigi ve kisin inanilmaz soguk oldugunu soyledikleri zaman ilk biletimi alip istanbula kacasim geliyo cunku cift corap giymeye basladigim halde ona ragmen ayak parmak uclarimi hissedemez oldum neyse bunlar benim simdiye kadar gozlemlediklerimdi ek olarak farkli birseyler dusunenler var ise lutfen eklesin veya bu yazdiklarim hakkinda yorum yapsinlar simdiden tesekkurler

Saygilarimla

Konu Cem Doğan tarafından (14.11.2009 Saat 12:34 ) değiştirilmiştir.
Cem Doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009   #2
Lweo
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
güzel yazmıssın sağol bilgi için. birazda işten bahsedermisin. türkler ne yapar orda ne eder ne işte çalışırlar.... pazar günlerinde yani off olduklarında türkleri ençok nerder görürüz vs vs..
Lweo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009   #3
Cem Doğan
Kıdemli Üye

Alıntı:
Lweo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel yazmıssın sağol bilgi için. birazda işten bahsedermisin. türkler ne yapar orda ne eder ne işte çalışırlar.... pazar günlerinde yani off olduklarında türkleri ençok nerder görürüz vs vs..
Yasadigim yerde benden baska turke rastlaman hemen hemen imkansiz denecek kadar zordur bu sebeptendirki Turklerin burda nottinghamda ne yaptiklarini calisip calismadiklarini veya hafta sonlarini nerede nasil gecirdiklerini bilmem imkansiz cunku ben turklerin icinde degilim suan burasi Londra degil mesela her attigin adim basina 3 turk dusmuyor burda burda dedigim gibi ne Turk var nede Kurt o yuzden sorunuza maalesef cevap veremiyorum neyse sen nerden ?
Alt 13.11.2009   #4
erkin
Kıdemli Üye

Yazılar: 301
O fasulyeyi bende sevmiyorum ama pazar kahvaltıları bana göre olamsada çok sağlamdır yani bizim bayram kahvalatısı et vs var.

Posta kodları bilmiyorum ben seviyorum direk çat diye adresimi buluyorum şipariş verirken iki saat sokak ismi cadde ismi yazmıyorsun.

Soğuk konusunda birde Swansea'ye göre derim son 10 gündür güneş görmedik daha hiç günde 3-4 saat yağmur duruyorsa duruyor sonra devam yağmaya
erkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.11.2009   #5
Cem Doğan
Kıdemli Üye

Alıntı:
erkin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O fasulyeyi bende sevmiyorum ama pazar kahvaltıları bana göre olamsada çok sağlamdır yani bizim bayram kahvalatısı et vs var.

Posta kodları bilmiyorum ben seviyorum direk çat diye adresimi buluyorum şipariş verirken iki saat sokak ismi cadde ismi yazmıyorsun.

Soğuk konusunda birde Swansea'ye göre derim son 10 gündür güneş görmedik daha hiç günde 3-4 saat yağmur duruyorsa duruyor sonra devam yağmaya
aynen oyle katiliyorum o fasulyeleri bende sevmiyorum hatta nefret ediyorum desem yeridir Harfle baslayan posta koduna gelince sadece tuhaf ama senin bu soylediginden sonra zekice tasarlandigini dusunuyorum cunku siparis verirken hepsini soylemek zorunda degilsin evet bunu ekliyorum yaziya
Alt 13.11.2009   #6
gem074
Kıdemli Üye

Yazılar: 260
sadece fasulyeyi sabah kahvaltisinda dusununce ok de bide patates kizartmasi kasar ve uzerinde oldugunu bi dusunsene bu arada soguklar baslamadi demisler dogrudur daha kis tam oturmadi sen bide dene bakalim sabahin 5-6 sinda ise gitmeyi domates portakal tavuk bence hepsi hormonlu burdakilerin markete gidiosun 1 tavuk alacaksin ulan hepsimi ayni gramaj olur hicmi sasmaz 1-5 gram portakal dene tadini alirsan haber ver yok abi bize diorlarda bu cinliler dagitimi oldugu surece daha hic bir sebze ve mevvenin tadini alamayiz dusun ki domateste bile son kullanma tarihi var ...siparis verirken kapi numarani soylemezsen o zaman tak olursun bu arada al eline 1 navsat yaz bakalim o kodu senin evin mi cikiyoo yoksa kac tane sokak gosteriyoo
gem074 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2009   #7
can_247
Kıdemli Üye

Yazılar: 222
turk marketlerinde antalyadan gelen portakal bulabilirsiniz.. kasaya dikkat edin..

gramaj olayı turkiyeden gelen portakallarda bile aynıdır. zaten seçilip kasaya dizilr.
welcome to europe kısaca

adreslerde ilk soylenen şey evin numarasıdır

misal : 5 bilmemne house bilmemne street XX00 X00 gibi
can_247 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2009   #8
Cem Doğan
Kıdemli Üye

Alıntı:
gem074´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sadece fasulyeyi sabah kahvaltisinda dusununce ok de bide patates kizartmasi kasar ve uzerinde oldugunu bi dusunsene bu arada soguklar baslamadi demisler dogrudur daha kis tam oturmadi sen bide dene bakalim sabahin 5-6 sinda ise gitmeyi domates portakal tavuk bence hepsi hormonlu burdakilerin markete gidiosun 1 tavuk alacaksin ulan hepsimi ayni gramaj olur hicmi sasmaz 1-5 gram portakal dene tadini alirsan haber ver yok abi bize diorlarda bu cinliler dagitimi oldugu surece daha hic bir sebze ve mevvenin tadini alamayiz dusun ki domateste bile son kullanma tarihi var ...siparis verirken kapi numarani soylemezsen o zaman tak olursun bu arada al eline 1 navsat yaz bakalim o kodu senin evin mi cikiyoo yoksa kac tane sokak gosteriyoo

Valla adas bi yere kadar sana katiliyorum bu fasulye patates kizartmesi olayinda haklisin banada tuhaf ve lezzetsiz geliyo ve bunun yaninda kis olayi ama gelelim hormonlu sebze meyve yazina ... Demissinki burdaki urunlerin hepsi ayni boyda gramaj hic sasmaz gene dogru ama simdi kalkip bizim o karpuz buyuklugundeki domatesleri dusununce ister istemez hangisinin hormonlu hangisinin hormonsuz oldugu veya hangisine daha cok ilac verilip verilmedigini cok rahatlikla anlayabiliriz .. ya anlamadigim birsey var mesela bazi marketlerin tavuklari helal olarak sattiklarini duymustum bunu bi aciklarmisin , yani biri helalsa digeri harammi oluyor bu konu dinsel bir acilimmi umarim anlatabildim .. posta koduna gelince yorum yok supersin cok guldum puhahahahah
Alt 14.11.2009   #9
Cem Doğan
Kıdemli Üye

Alıntı:
can_247´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
turk marketlerinde antalyadan gelen portakal bulabilirsiniz.. kasaya dikkat edin..

gramaj olayı turkiyeden gelen portakallarda bile aynıdır. zaten seçilip kasaya dizilr.
welcome to europe kısaca

adreslerde ilk soylenen şey evin numarasıdır

misal : 5 bilmemne house bilmemne street XX00 X00 gibi
evet ev adresleri verilirken ev numarasi ilk once soyleniyor bide bu turk marketlerine antalyadan gelen portakallar muhabbeti icin bir dahaki sefere bakcam etikete ya abicim birakalim bu etiketleride bu ne ya ufacik domatesler patatesler ve diger sebzeler bu nasi bi olay cok tuhaf.... Ya yillar yili hep bize hormonlu sebzeler yedirdiler yada biz ilk defa burda dogru sebzeyi meyveyi hormonsuz olarak yiyoruz acaip tuhaf

Seçenekler
Stil