oh ne güzel, ne güzel
3 tane london yolcusu. darısı en kısa sürede başıma/başımıza
arkadaşlar benim gibi merak edenler, bilgi toplayanlar için bazı şeyleri bizle paylaşırmısınız. mesela,
hangi hava yolunu tercih ettiniz, ücreti.
sadece dil eğitimiyse, hangi dil kursunu. toplam kaç hafta olduğu. ücreti.
kalıcak yeri nasıl ayarladığınız, ücreti.
aklıma bunlar geldi :P . paylaşmak istediğiniz kadar bizi bilgilendirirseniz, benim gibi ingiltere'ye gitmeyi düşünenler için kaynak oluşturacak
öncelikle hoşgeldin. Konaklamayı ilk etapta okul ayarlıyor daha sonra istersen değiştirebilirsin istersen kalabilirsin ama genellikle değiştirirsin. Havayolu şirketi olarak ilk kez geleceğin için THY kullanman daha mantıklı olur. Dil okulu kısmına gelince sadece Londra'da uüzlerce okul var hepsinin fiyatı ve eğitimi farklı onun kararını sen vereceksin ama iyice araştırma yaparak ver.
Kalma süreside eğitiminin süresi 6 aydan fazla olursa çalışma iznin olur ama kısa olursa olmaz. Buda sana kalmış dil seviyen iyi ise kısa kalırsın değilse uzun kalırsın. ama her zaman uzun kalmak daha faydalı olacaktır.
hoş bulduk adam smith, bilgiler için teşekkür ederim.
forumlari uzun süredir takip ettiğim için genel olarak bu ayrıntıları biliyorum.
arkadaşlara sormamdaki neden onların tercihleri neler olduğunu öğrenmekti. sonuçta herkes kendi için en iyi, en uygun olanı tercih ediyor.
belki bizim gözden kaçırdığımız daha iyi bişiler vardır diye hala merak ediyorum.
mesela 6 aylık kurs 625 pound tan baya yukarı kurslar araştırdım. dedigin gibi eğitim kalitesi tartışılır tabi ama yelpaze geniş olduğu için fikir alayim dedim . çok tekrarladım sorry
Poseidon, Leicster Square'de istemediğin kadar eğlenebilirsin
Leicster Square, eğlencenin merkezidir. Sana şimdi hani clublar hangi gün iş yapıyor hepsini yazayım.
Pazartesi günleri Walkabout (Tottenham Court Road - Leicster Square arası, Soho caddesinin hemen arka tarafında, turuncu bir mekan) Giriş 8'den once parasız, 8-9 arası 1 pound, 9'dan sonra 5 pound. Eğer sıkılmam diyorsan, 8'de git, çünkü uzunca bir kuyruk bekleyeceksin. Pazartesileri, gösterişsiz giyinip, tipine önem göstermen yeterli, gelen kızların neredeyse tümü, ispanyol ve latin amerikalılar. Dilediğin gibi eğlen. İçkiler, Londra'da bulunan bir clubda görebilceğin en ucuz fiyatlara sahipler. 1 büyük bira 1 pound, Vodka 2.5 pound vs.
Pazartesileri, Sports cafe'ye de gidebilirsin ama kesinlikle Walkabout'a git.
Salı, Perşembe, Cuma ve Cumartesileri the Zoo. Leicster Square metro istasyonuna 1 dk yurume mesafesindedir.
Cuma hariç, hafta içinde 8'den once giriş bedava, 9'dan sonra 5 pound. Cumaları, 8'den once bedava, 8-9 arası para alıyorlarmı bilmiyorum ama kesinlikle grup olarak gitmende yarar var. İçkiler genelde pahalı oluyor.
Çarşamba günleri - METRA'yı deneyebilirsin. Metra'da çalışan zenciler sizi kapıdan çevirmeye çalışacaklar, özellikle içerde işler kesatsa Ve de baya kazıkçı bir mekandır. Adamına göre para almaya çalışırlar girişte, kalabalık grupla gidersen para vermeden bile girebilirsin, sadece hafta içleri.
Pazar günü ise Tottenham Court Road metro istasyonunun hemen yanında bulunan 101'i deneyebilirsin. Giriş bedavadır.
Yalnız orada, kavgalardan mümkün oldugunca uzak durmaya çalış...
Cuma ve Cumartesi gunleri, OXYGEN de fena olmuyor ancak girişi biraz pahalı. 8'den once gittiğinde pub halinde olduğu için genelde para alamazlar. O yuzden 8 den once gitmekte yarar var. Kolunuza damga yapıştırıp, 10'da tekrar da gelip girebilirsiniz, sorun olmaz.
Benim sana yazdıklarım sadece Leicster Square'deki en revaçta olan mekanlar. Eğer techno muzikten hoşlanırım diyorsan, kafa dengin olan bir çok genci Farrington'daki FABRIK'te bulabilirsin. Sabah 7'ye kadar açıktır, Cuma ve Cumartesileri.
Oteki mekanlar ise en geç 3 buçukta kapatırlar.
Club'a gidip, para harcamadan once, gitmekteki amacınız ne, iyi düşünüp ona göre mekan seçimi yapın, alkol kullanıyorsanız içip de gitmek en mantıklısı. :P
2 erkek olarak gitmeyi düşünüyosanız mutlaka 8'den once giriş yapın, hem para vermessiniz hem de dam derdiniz ortadan kalkar.