ben şimdi ingilterede üniversite okumak istiyorm ama ingilizcem çok iyi deyil türkiyede bir özel üniverstenn hazırlıgını okudm 1 sene geçtm ama genede yeterli bulmuyorum. Şimdi ben ilk sene founditon eğtimi alırsam çok zorlanırmıyım bu founditon eğtimi içinde IELTS eğitimide varmı yoksa iIELTS i geçmeden founditiona başlayamıyormuyum? Bu konu hakknda bilgi verrmsiniz. İLk başda IELTS kursunamı gitmeliyim ingilterede yoksa direk founditon mı ?
arkadaşım boşuna yazmışsın,,bu forumda herkes konulara bakıp bakıp geçiyo ve bi süre sonra senin için çok önemli olan bu soru,,site adminleri tarafından önemsiz bulunarak(sanırım) siliniyo ! ! ! inanın anlayamıyorum,,yardıma olan arkadaşlara yardım etmek bukaadr zormu,,hadi yardım etmedin,, NEDEN AÇTIĞIM KONUYU SİLİYOSUN !!???
bilmiyorum ya gerçekten kimse cevap vermiyo . Bu soruma umarım biri cevap yazar bilgili biri yoksa bu sitenn bir anlamı olmazki niye açıldı boyle bir site
arkadaşım boşuna yazmışsın,,bu forumda herkes konulara bakıp bakıp geçiyo ve bi süre sonra senin için çok önemli olan bu soru,,site adminleri tarafından önemsiz bulunarak(sanırım) siliniyo ! ! ! inanın anlayamıyorum,,yardıma olan arkadaşlara yardım etmek bukaadr zormu,,hadi yardım etmedin,, NEDEN AÇTIĞIM KONUYU SİLİYOSUN !!???
Arkadasim, bu site asiri ragbet goren bir site degil... Ben bu sitenin normal uyelerinden biriyim ve bu konu cok tartisildi cok anlatildi (Universite baslikli topiclere bir goze gezdir iclerinde cok detayli ANLATTIM... zamaninda), hos yardimi olucak gene anlatiyim...
Oncelikle ben ingilterede okuyorum, foundation year okudum once simdi ise birinci yil okuyorum (Computer Science).
- Foundation Year -
== IELTS sorunu ==
Evet arkadasim foundation dahi olsa bu sinavi gecmek zorundasin simdi sana 5 al her uniye gir diyemem. Mesela benim unim, benim bolumum icin 5 istiyordu ben 6 almistim rahatlikla girdim. Bussiness, tip gibi bolumler cogu universite 6 isteyebiliyor
Alman gereken ielts skoru: 5 - 6.5 (Arasi degisiklik gosterir bolume gore)
== Ingilizce Seviyesi ==
Foundation programi iki tarzdir
1- Foundation Year
2- International Foundation Year
Bizim gibi overseas ogrenciler 2ci programa dahil olurlar ve dersleri arasinda INGILIZCE derside bulunur. Ama donemle es zamanli gittigi icin hemen faydasini gormessin. Her halikarda dil kursu alman sart... Cunku burdaki kulture ve aksana!!! adapte olman lazim, yoksa derse girersin, mal mal hocasnin suratina bakarsin adamlar cok hizli konusur yakalayamazsin. Hos bu ulkede tum ders notlari internet sisteminde bulunur. Ben her gun okula gitmem aciklari ordan kaparim ama;
sana tavsiyem 100de100 en az 3 aylik bir dil kursuna git INGILETE`REDE. Yoksa cok zorlanirsin!
korach senin açtığın hiçbir konu silinmedi. Bence neden bahsettiğini bir kontrol et.
Bu forumda kimsenin açtığı konu eğer küfürleşmeler olmuyorsa silinmiyor. Buda şimdiye kadar çok az oldu. Birisi forumdan atıldıysa yazılarıda silinir. Ama bu kişinin forumdan atılması zaten sebepleriyle açıklanıyor. Tabiki bu kişiler bunu kaldıramayıp konuşuşabilirler. Ama forumdaki insanlar bu kişilerin neden atıldıklarını çok iyi biliyorlar.
mete verdiğn bilgiler için teşekkr ederim. Pekla bişy sorcam sen ingilterede yaşıyosun şuan sanrm ingilterede ayrıca öğrencilik sürnce bir işdede çalışıyormusun?
mete verdiğn bilgiler için teşekkr ederim. Pekla bişy sorcam sen ingilterede yaşıyosun şuan sanrm ingilterede ayrıca öğrencilik sürnce bir işdede çalışıyormusun?
Evet calisabilirsin, ama oyle ahim sahim islerde degil. Ben restoranlarda vede kutuphanede calistim (part-time). Eline £400-£600 arasi gecer aylik (Bahsettigim haftada 2-3 gunluk isler).
ne kadar yetiyo peki aylık harcamalarn ev kirası yemek flan ortalama n kdar gidiyo sen ingltrede dil kursunamı gittn yoksa üniversitemi okdudun arkadaşım?
ne kadar yetiyo peki aylık harcamalarn ev kirası yemek flan ortalama n kdar gidiyo sen ingltrede dil kursunamı gittn yoksa üniversitemi okdudun arkadaşım?
Ayni sorulari tekrarliyorsun forumda bir cok konu acildi bu tarz seyler uzerine. Bu ulkede ayni anda calisip okumanin bir imkani yok!. Egerki sadece calismak icin geliyorsan haftada 60 saat calisarak gecinebilirsin, ha olmaz dersen master yapip egitim kaliteni yukseltebilir vede yillik £18.000 civarindan baslayan is bulabilirsin. Ama sudan cikmis bir balik gibi gelirsen, aynen geri donersin, bu ulkede tutunmak cok zordur.
Benim durumum farkli, bircok aile bireyim bu ulkede zaten benim maddi bir giderim yok uni parasi haric, ekstra kazandigim para ise bana kaliyor oda zaten yola ve aylik harcamalarima gidiyor(£400)...
anladm pek farkı yok istda özel üniveriste okumayla ingilterede okumann aşağı yukarı aynı gelicem bende bakalm nolcak görrüz ozaman. Kendi masraflarmı çıkarsm yeter zaten işallah bunu yapabilrm.