Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 08.09.2009   #1
sceptical
Çaylak Üye

Yazılar: 6
Arrow Evlilik vizesi

Selam herkese, daha once yanıtlandıgından emin degilim forumda o yuzden eger tekrar oluyorsa kusura bakmayın.. ben 3 yıl Ingiltere'de au-pair ve work permit ile bulundum.. work permit'imi daha fazla uzatamadım, home office bazı gerekceler gosterip izin vermedi.. su an yaklasık 2 aydır Türkiye'deyim..Ingiliz vatandası olan erkek arkadasımla Ingiltere'de kendi aramızda nişanlanmıstık ve bu yıl Subat ayında Turkiye'de evlenmeyi planlıyoruz.. sorum su: nikah islemlerinden sonra benim vize alıp Ingiltere'ye gitmem ne kadar sure alır? ve bunun icin ne gibi sartlar yerine getirmeliyim? ayrıca erkek arkadasım bu ayın sonunda Turkiye'ye geliyor ve getirecegi belgelerini Istanbul'daki British Consulate'a goturmeyi ve islemleri baslatmayı dusunuyoruz.. Turkiye'deki yapılması gereken islemler hakkında bilgi sahibi olan arkadaslar yardımcı olabilirlerse cok sevinirim.. simdiden cok tesekkurler..
sceptical isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.09.2009   #2
mathilda
Highgate Cemetery'de yatıyor...

Yazılar: 106
hayirli olsun. keske bu isi ingilterede halletseydin cunku cok daha kolay oluyor.
simdi, http://yeni.kadikoy.bel.tr/altsayfa.jsp?pid=269 adresinden ogrendigime gore:

6.Yabancı uyruklu ise Türkiye'de bağlı bulunduğu konsolosluktan alınarak Vilayet Hukuk İşlerine onaylatılmış bekarlık belgesi,İstanbul'da konsolosluğu bulunmayan yabancılar için Ankara'da bulunan Büyükelçiliklerinden alınan bekarlık belgelerinin Dışişleri Bakanlığı'nca onaylatılması gerekmektedir.

skeptical, bence bu isi tersinden halletmek mumkun yani enistemizin bekar yada dul oldugunu kanitlayan bir belgenin londra baskonsoloslugu tarafindan onaylanmasi. boylelikle turkiyeye gelir gelmez gun alirsiniz. bu isi bir arastirsin.

geri kalan islemler de bildigin turk evlilik islemleri, hangi nufus mudurlugune sorsan yanitlar.

evlendikten sonra, yine konsolosluga gitmeniz gerekecek cunku vizeye basvurmak icin marriage certificate almaniz lazim cunku konsolosluk aile cuzdanini tanimayacak.

gelelim vize basvurusu icin gerekli belgelere.. eniste bey council tax bill, payslip gibi ne var ne yoksa hepsini getirsin. fotograflariniz, sevgililer gunu kartlariniz vs vs hepsini toplayin. evinin tapusu, araba ruhsatinin kopyasi, eger ingilteredeyken beraber yasadiysaniz ayni adrese gelen resmi mektuplar vs gerekir. bir de tabi ki eniste nin herhangi bir devlet yardimi almamasi, full time calismasi ve mumkunse senin adina birkac bin poundluk banka hesabi olsa fena olmaz.. ben evlilik vizesine home office ile basvurdum onlar uzun suruyor baya, 4 aya yakin surdu. konsolosluk nasil calisiyor bilemem.. yolun acik mutlulugunuz bol olsun x

edit: eniste bey, registry office den aldigi bekarlik belgesini suradaki yerde onaylattirip turkiyeye getirmeli:

TASDİK İŞLEMLERİ

1. İngiltere resmi/özel kurumları tarafından düzenlenmiş olan form, mektup, fatura, anlaşma, fiyat listesi, vekaletname, sağlık raporu gibi belgelerin Türkiye'de geçerliliğini sağlamak üzere, Başkonsolosluğumuzda da tasdik edilebilmesi için, öncelikle İngiltere Dişişleri Bakanlığı veya mahalli bir ticaret odası veya Türk & İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası tarafından tasdik edilmiş olması gerekmektedir.

2. Tasdik işlemi için gereken harç miktarı her bir imzanın tasdiki için £9'dur. Ancak, İngiltere'den Türkiye'ye ihraç edilecek olan ihraç mallarının faturaları için ek bir harç ödenmesi gerekmektedir. Bu harcın hesabı aşağıdaki şekilde yapılmaktadır.

Fatura üzerindeki toplam bedel (£) x 0.0018 x 1.25 (küsürat tam sayıya tamamlanmaktadır).

Faturaya ek olarak tasdik edilmesi istenen belgelerden normal tasdik harcı da alınmaktadır.

3. Ödemeler "postal order" veya şirket adına düzenlenmiş çek ile yapılmalıdır.

4. Tasdiği istenen belgelerden bir nüshasının Başkonsolosluğumuzda muhafaza edilmesi gerektiğinden, tasdik için getirilen belgeler iki nüsha olarak (veya fotokopisi ile birlikte) Başkonsolosluğumuza getirilmelidir.Tasdiki istenilen belgenin işlemleri 1 tam iş günü sonra tamamlanarak iade edilmektedir.

5. Tasdik edilmesi istenen belgeler posta ile de Başkonsolosluğumuza gönderilebilir. Bu durumda, tasdiki istenen belge ile birlikte, belge(ler)in fotokopisi, harç bedeli kadar postal order veya şirket adına tanzim edilmiş çek ve üzerinde gönderilecek adres yazılı, pul yapıştırılmış "recorded" zarf eklenmesi gerekmektedir.

Başkonsolosluğumuzun adresi ve çalışma saatleri hakkında bilgi için burayı tıklayınız.
İngiltere Dişişleri Bakanlığı

The Legalisation Office
Norfolk House (West)
237 Silbury Boulevard
Milton Keynes MK9 2AH

Tel: 01908 285 111
Fax: 01908 295 122
Email: [email]legalisationoffice@fco.gov[/email].k
Website: www.fco.gov.uk/legalisation

Turk & İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası
Turkish & British Chamber of Commerce and Industry (TBCCI)
2nd Floor, Bury House, 33 Bury Street,
St James's, London, SW1Y 6UA, Tel:020 7321 0999
http://www.tbcci.org

Konu mathilda tarafından (08.09.2009 Saat 20:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: konsolosluk sitesine baktim:
mathilda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2009   #3
sceptical
Çaylak Üye

Cok tesekkur ederim canım verdigin ayrıntılı cevap icin.. bu ay sonunda erkek arkadasım Turkiyeye geliyor ve eger certificate of no impediment'i getirebilirse Turkiyedeki konsolosluga gidip islemleri baslatıcaz.. bu belge icin basvurmakta biraz gec kaldı, verilmesi sanırım 3 hafta alıyormus.. ben ileride mesajlarımla senin basını yine agrıtıcam, eh bu islerde tecrubeli olmak zor cok tesekkur ediyorum, sana da mutluluklar xx
Alt 11.09.2009   #4
Dj_
Çaylak Üye

Yazılar: 1
İngiltere Vizesi Ve Evlilik

Arkadaslar benimde yaklasik 3 Senedir Bir Kiz Arkadasim Bulunuyor.Aslen Turk Ama İngiterede Dogmus We Orda Büyümüs Ayni ZAmanda Da Oranin Vatandasi Cift Vatandasligi War We Su Anda Ingilterede Avukat...Biz Ewlenmeyi Düsünüyoruz Kasim Ayinda Buraya Gelmeyi Düsünüyor..Fakat NErden BAslicagimizi Bilmiyoruz Turkiyedemi Ewleniez Türkiyede Ewlensek Neler GErekli Nerelere Gidicez WE Neler Hazirlicaz...Turkiyede Ewlendigimizde Vize Almam Dahami Kolay Olur Olmazsa NAsil Alinmali Yoksa Evlilik Vizesi Alip İngiterede EWlenmem Dahami SAglikli We SAglam Olur ??Ewlilik Vizesinide Almam İcin Neler GErekli HAngi Samalar ..Hic Bir Bilgim Yok B Konu Hakkinda Eger Bilgisi Olan Arkadaslar Detayli Bir Bilgi Werip Aydinlatirlarsa Minnettar Olurum...Simdiden Tsk Ler...
Dj_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2009   #5
saytac
Üye

Yazılar: 40
nerede evlenmeli

Merhaba DJ, ben de nerede evlenmeli sorusuna uzun zaman harcadım ve ingiltere'de evlendim ancak TR'de evlenmeyi öneririm işlem süresi ve maliyeti açısından. Başımdan geçenleri blog'umda yazıyorum detay bilgi için oraya da bakabilirsin. http://www.ingiltereyeyerlesmek.blogspot.com/

Biraz açarsam konuyu ingiltere'de evlenmek için TR'de nişanlı vizesi alıyorsun 1500tl civarı bir para verip 2-3 ay bekliyorsun sonra İngiltere'de register office'de evleniyorsun bunun da belli bir bekleme süresi ve maliyeti var. Daha sonra evlenince Home Office'e eş vizesi (leave to remain) için başvuruyorsun gene 1500 tl civarı veriyorsun ya 2-3 ay bekliyorsun ya da biraz daha para verip VIP servis denen 1 günde sonuçlanan servisten faydalanıyorsun. (süreç: nişanlı vizesi-evlilik-eş vizesi)

TR'de yapsan bu işleri ne oluyor evlenmek daha kolay bir de ikiniz Türk vatandaşısınız. Evleniyorsun, sonra eş vizesine başvuruyorsun (spouse visa, leave to remain) 2-3 ay bekliyor 1.500 TL civarı para veriyorsun ve 2 adımda bitiyor işlem. İngiltere'de 3 adım var 2 vize bir evlilik. (TR'de süreç:evlilik-eş vizesi)

kolay gelsin
saytac isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2009   #6
saytac
Üye

Alıntı:
sceptical´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cok tesekkur ederim canım verdigin ayrıntılı cevap icin.. bu ay sonunda erkek arkadasım Turkiyeye geliyor ve eger certificate of no impediment'i getirebilirse Turkiyedeki konsolosluga gidip islemleri baslatıcaz.. bu belge icin basvurmakta biraz gec kaldı, verilmesi sanırım 3 hafta alıyormus.. ben ileride mesajlarımla senin basını yine agrıtıcam, eh bu islerde tecrubeli olmak zor cok tesekkur ediyorum, sana da mutluluklar xx
merhaba, benim bildiğim non impediment gelince, notere çevirtip, nikah dairesine başvuruyorsunuz, nikah günü alıyorsunuz, fotoğraf, kan testi vb işlemleri yapıyorsunuz ve evleniyorsunuz. konsolosluk ne aşamada devreye giriyor anlamadım?
Alt 12.09.2009   #7
sceptical
Çaylak Üye

merhaba, bu certificate of no impediment'i konsolosluga goturdugumuzde onlar tasdik işlemlerini yapmıyorlar mı? Ingiltere konsoloslugunun web sitesine baktım ama sadece bazı belgeler yazmıslar, sonrası hakkında pek bi bilgi yok.. off kafam karıstı
Alt 12.09.2009   #8
saytac
Üye

Alıntı:
merhaba, bu certificate of no impediment'i konsolosluga goturdugumuzde onlar tasdik işlemlerini yapmıyorlar mı? Ingiltere konsoloslugunun web sitesine baktım ama sadece bazı belgeler yazmıslar, sonrası hakkında pek bi bilgi yok.. off kafam karıstı
en iyisi başvuru yapacağın nikah dairesi ile konuşmak hem konsolosluğa ulaşmaktan daha kolay, yabancı ile evlilikte neler istiyorsanız diye sorarsan tüm maddeleri söylerler sana.
kolay gelsin
Alt 12.09.2009   #9
ozzy48
Kıdemli Üye

Yazılar: 210
arkadaslar ben bu saydıgınız islemleri gecen hafta halletim ve kasım icin gun aldım.size asamaları tek tek yazıyorum ankara icin.once nisanlınız local nufus mudurlugune gidip medeni durum belgesi ve full dogum belgesi alacak bu islem 3 hafta suruyor/21 gun Turkiyeye geldikten.sonra nisanlınızı alıp elcilige gidiyorsunuz bu belgeler ve sizin pasaportunuzu veriyorsunuz 20 dakkada bu evrakları turkceye cevirip size 160tl alıyolar daha sonra bu belgeyi dısisleri bakanlıgında(c blok) onaylatıyosunuz.bundan sonrası biraz zahmetli dusundugunuz belediyenin web sitesinden gerekli evrakları ve saglık raporu icin gitmeniz gereken anasaglık ocaklarını ogrenin(diyerleri kabul olmuyor).istenen evraklar nisanlınızın medeni durum belgesi.yeminli tercumesi yapılmıs pasaport ve vesikalık.sizin vesikalıklar,nufus cuzdanı ornegi(nufustan) ve her ikinizin kan ornegi verdiginize dair belge.bunları alıp belediye evlendirme memurluguna gidiyosunuz.gereken evrakları dolduruyosunuz ve size evlilik basvuru belgesinin 2 kopyasını veriyolar ve bunları noterden onaylatmanı istiyorlar.kosturma burada baslıyor cunku ankarada bu isi sadece kızılaydaki bir kac noter yapıyor ama malesef tam bir para tuzagı cunku cevrilmis belgeleri size tekrar kendi tercumanlarına cevirtiriyolar ve ne tesaduf bunlar da bir alt ve ust katta.nalet olsun yeter isim gorulsun diye malesef islerinizi yurutmek icin dislerinizi sıkıyorsuz.bu kadar kosturmacadan sonra nisanlınız hala sizi bırakmadıysa buradaki burokrasiyi cozmeye calıstıgındandır.sonuda bu belgeleri evlendirme memuruna verip gun alyorsunuz bu islemler yaklasık 600-650 tl kadar bir para tutuyor
ozzy48 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2009   #10
fcuk
Çaylak Üye

Yazılar: 29
Alıntı:
Selam herkese, daha once yanıtlandıgından emin degilim forumda o yuzden eger tekrar oluyorsa kusura bakmayın.. ben 3 yıl Ingiltere'de au-pair ve work permit ile bulundum.. work permit'imi daha fazla uzatamadım, home office bazı gerekceler gosterip izin vermedi.. su an yaklasık 2 aydır Türkiye'deyim..Ingiliz vatandası olan erkek arkadasımla Ingiltere'de kendi aramızda nişanlanmıstık ve bu yıl Subat ayında Turkiye'de evlenmeyi planlıyoruz.. sorum su: nikah islemlerinden sonra benim vize alıp Ingiltere'ye gitmem ne kadar sure alır? ve bunun icin ne gibi sartlar yerine getirmeliyim? ayrıca erkek arkadasım bu ayın sonunda Turkiye'ye geliyor ve getirecegi belgelerini Istanbul'daki British Consulate'a goturmeyi ve islemleri baslatmayı dusunuyoruz.. Turkiye'deki yapılması gereken islemler hakkında bilgi sahibi olan arkadaslar yardımcı olabilirlerse cok sevinirim.. simdiden cok tesekkurler..
selam,
önce evleneceğin erkek arkadaşın ingiltereden gelirken bekarlık belgesi getirecek(certificate of none ımpediment) bu belge ve erkek arkadaşınınla istanbul beyoğlundaki ingiliz konsolosluğuna gideceksiniz erkek arkadaşının pasaportu yanında olması gerekli ...bu belgeyi tasdiklettireceksiniz ......vede türkçeye çevirteceksiniz zaten onlar söylüyor konsoloslukta ne yapmanız gerektiğini....daha sonra istanbul valiliğinden onaylatacaksın valilik ve konsolosluk birbirne çok yakın taksiyle 10 dakika sürüyor iki işlemi aynı gün halledebilirsin....daha sonra evlenmeyi düşündüğün nikah dairesinden yurtdışından birisiyle evlenmek istediğini belirt sana madde made neler gerektiğini yazan bir kağıt verecekler...nikah dairesinin bu kağıtta belirttiği sağlık ocağından sağlık raporu alacaksın ...

sağlık raporu için herhangi bi hastanye git evlenmek için kan testi olcaz dediğin zaman sizi yönlendircekler ...ikinizde kan vereceksiniz ertesi gün bu testin sonucunu alıp yine aynı sağlık ocağında onaylatacaksınız ve verem savaş derneğinden (sağlık ocağı sizi yönlendirir)burdan verem testi olacaksınız göğüs tömografisi çekilecek sonucunu aynı gün içerisinde alabilirsiniz ...bu sonucuda sağlık ocağına götürüp onaylattıracaksın ve sonuçlar temizse sağlık raporu alacaksın........

1_ certificate of non ımpedıment

konsoloslukta onaylattın ve türkçeye çevirttin
bu belgeleri valilikte onaylattın
sağlık raporu aldın
6 şar adet vesikalık fotoğraf her ikinizin
4 tl değerinde posta pulu
muhtarından ikametgah belgesi

ve bu belgeleri evlendirme dairesine erkek arkadaşınla beraber gidip gün alıyorsunuz....

evlendikten sonra evlilik vizesi için form alıyorsun WBC dan şişlide ermeni mezarlığının arkasında zaten buraya gidip durumu izah ettikten sonra sana gerekli formu verirler doldurursun tabi başvuruyu evlendikten hemen sonra yapacaksanız erkek arkadaşın türkiyeye gelirken finansal durumunu gösterir belgeleri getirecek banka hesaplarını gösteren belgeler getirecek sana davtiye mektubu getirecek ilişkinizi kanıtlayıcı belgeler getirecek varsa ikinizin adına telefon faturalı kira kontratları vs.... fotoğraflarınız.....başvuru ücreti yanılmıyorsam 1500 tl sanırım 12 hafta sonunda sonuç belli oluyor...şimdiden bol şans ....

Konu fcuk tarafından (15.09.2009 Saat 04:58 ) değiştirilmiştir.
fcuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil