Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 29.05.2010   #1
istanblue
Üye

Yazılar: 47
Question Eşim - Vize sorunu

Öncelikle bu sitenin sağladığı yarar için kurucularına çok teşşekür ederim.

Benim sorunuma gelince, ben iskocyada eylül ayında yüksek lisansa başlayacağım.
Rusyada yaşan aynı zamanda rus olan bir niaşanlım var 3 senedir birlikteyiz.
Ben ingiltereye gitmeden önce evlenmeyi düşünüyoruz, eğer bu mümkün olmaz ise ben ordayken bir şekilde evleneceğiz.

Benim kafama takılan sorular bu aşamadan sonra başlıyor,
1- eşim ben orda oldugum için vize alabilirmi
2- eğer vize alırsa, bu sadece orda konaklama vizesimi olucak, çalşamazmı??
3- vizeye başvuruken kendi hesabındamı para göstericek benim hesabımdamı( cünkü vizeye moskovada basvuracagı icin türk bankalarının belgesini kabul etmeme gibi durum soz konusu olurmu)
4- okuldan sonra 2 sene çalışma izni oldugu sürede oda benle kalıp çalışabilirmi

arkdaşlar durumum böyle yardımcı olursanızr çok sevinirim

16 Şubat 2010:Puana dayalı öğrenci başvuruları için yeni kurallar Birleşik Krallık’ta öğrenim görebilmek için Tier 4 kategorisinde vize alacak öğrencilerin daha sıkı koşulları yerine getirmesi gerekecektir. Bu yeni düzenlemeler çerçevesinde lisans altı bir öğrenim programında olan öğrencilerin Birleşik Krallık’taki çalışma izinleri sınırlandırılmış olup beraberlerindeki aile bireylerinin çalışma izinleri bütünüyle kaldırılmıştır.

ben yüksek lisans yapacağım için çalışabilirmi??? bu çok önemli benim için

Konu istanblue tarafından (29.05.2010 Saat 15:03 ) değiştirilmiştir.
istanblue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2010   #2
reckless05
Çaylak Üye

Yazılar: 17
istanblue kardeş ben sana sorduğun konu hakkında bilgi veremicemde yalnız sana şunu söylim yabancı bir bayanla evlenicekmişsin rus bir bayanla etrafındaki insanlardan muhakkak karşı çıkan vardır sen boşver bunları takma onları bu ülkenin sen ve benim gibi insanlara ihtiyacı var yobaz olmayan
reckless05 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2010   #3
istanblue
Üye

Alıntı:
reckless05´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
istanblue kardeş ben sana sorduğun konu hakkında bilgi veremicemde yalnız sana şunu söylim yabancı bir bayanla evlenicekmişsin rus bir bayanla etrafındaki insanlardan muhakkak karşı çıkan vardır sen boşver bunları takma onları bu ülkenin sen ve benim gibi insanlara ihtiyacı var yobaz olmayan
Sağolasın desteğin için, toplumumuzda bir ön yargı olduğu aşikar ama bu bütün toplumlarda var, insan olması önemli benim için çevremdeki insanlarda sağolsuunlar hep desteklediler beni.
Alt 29.05.2010   #4
taner
Çaylak Üye

Yazılar: 4
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/st...udents/family/

yukaridaki linkten detayli bilgi edinebilirsin.

Iki sene once ben Londra'da evlendim Japon ile. Evlendigimiz zaman onun ogrenci vizesi vardi, ben ise Bulgaristan gocmeni oldugumdan vize gerekmiyo. Benim uzerimden es vizesine basvurdu ve 5 sene calisma/oturma izni verdiler. Ki benim bile calisma iznim yok hala, kendi firmami kurdum, kontraktor olarak calisiyorum. Istesem isci olarak calisamiyorum ben ama esimin tam calisma izni var. Buyuk ihtimalle senin esine de calisma izni verirler.
taner isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2010   #5
asklepios
Kıdemli Üye

Yazılar: 156
Alıntı:
taner´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Iki sene once ben Londra'da evlendim Japon ile. Evlendigimiz zaman onun ogrenci vizesi vardi, ben ise Bulgaristan gocmeni oldugumdan vize gerekmiyo. Benim uzerimden es vizesine basvurdu ve 5 sene calisma/oturma izni verdiler. Ki benim bile calisma iznim yok hala, kendi firmami kurdum, kontraktor olarak calisiyorum. Istesem isci olarak calisamiyorum ben ama esimin tam calisma izni var. Buyuk ihtimalle senin esine de calisma izni verirler.
Sizin durumunuzla ile arkadasin durumu tamamen farkli yalniz.Siz avrupa birligi vatandasisiniz arkadas degil ve ogrenci vizesi ile ingiltere'ye geliyor.

Ayrica esinize sponsor olma gibi bir durumunuz soz konusu olamaz,cunku Uk de kalici olarak yasama hakkiniz yokken.Partner vizelerinde iki cinsiyetten biri digerine sponsor olur nisanli veya yerlesim visalarinda.

En mantiklisi esiniz olacak kisininde ogrenci visasi ile ulkeye girmesi ve calisma izninide bu sekilde almasi.Tabii zaman ilerledikce sizin Uk de kalici olup olmayacaginiza gore stratejileriniz degisir..Bol sans
asklepios isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2010   #6
istanblue
Üye

Alıntı:
asklepios´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizin durumunuzla ile arkadasin durumu tamamen farkli yalniz.Siz avrupa birligi vatandasisiniz arkadas degil ve ogrenci vizesi ile ingiltere'ye geliyor.

Ayrica esinize sponsor olma gibi bir durumunuz soz konusu olamaz,cunku Uk de kalici olarak yasama hakkiniz yokken.Partner vizelerinde iki cinsiyetten biri digerine sponsor olur nisanli veya yerlesim visalarinda.

En mantiklisi esiniz olacak kisininde ogrenci visasi ile ulkeye girmesi ve calisma izninide bu sekilde almasi.Tabii zaman ilerledikce sizin Uk de kalici olup olmayacaginiza gore stratejileriniz degisir..Bol sans
ogrenci eşlerine vize verildigini biliyorum fakat çalışma izinleri varmı yokmu onu bilmiyorum benim sorunumda o zaten
Alt 29.05.2010   #7
istanblue
Üye

Alıntı:
taner´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

evet siz EU vatandası oldugunuz için sizin acısınızdan kolay gelişen bir süreç olmus ama benim durumum biraz farklı
Alt 29.05.2010   #8
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
Oncelikle Esim RUS bununlada gurur duyuyorum. Senin sorunun biraz karisik. Oncelikle evlenme islemini nerede yapacaksiniz Rusyada mi Turkiyedemi.

Buradan baslamak istedim yaklasik 7 sene once bende ayni surecten gectim.

Eger Rusyada evlenir iseniz.
1- Senin bir takim evraklari Tr den hazirlaman ve Rusyada ZAGS adi verilen kurumdan gun alip evlenmen ve Evlilik belgesini Apustil yaptirman gerek Surec minimum 4 ay.

2- Esin senin soy adini tasiyan Uluslar arasi pasaport almasi eger cep harcligi verirseniz cok kisa surede eger vermezseniz 2 yada 6 ay. Cunku once kendi ulkesinin pasportunu almali arkasindan uluslar arasi pasaport almali.

3- Bu yeni pasaport ile birlikte vize islemlerine basvurmali Unutmadan ben ilk UK vizemi Rusyada almistim orada daha fazla inceliyorlar. Esimle beraber almistik. Firma davetiyesi ile. 10 gunde vize gelmisti Visit - C adi idi simdi degisti.

4- Evlilik belgesini noterden Turkceye cevittirip birkac evrakla birlikte Eger Rusyada isen konsolosluga eger TR de isen Nufus mudurlugune teslim etmelisin. Bu da bir surec ki senin Kutugune kaydi yapilsin.

5- Eger sen UK ye Work permit ile gidiyor isen esin senin Work permitin uzerinden Istanbuldan cok ama cok rahat vize alir.

Eger TR den yapacaksan

1- Esin bir suru kagit kurek hazirlayacak onlari tercume ettirecek yabancilar subesinden oturum alacaksiniz ve evlilik islemi yapacaksiniz.

2- Evlendiniz diye esine kesinlikle ama kesinlikle senin uzerinden TR de kalici oturum yada vatandaslik verilmez. her sene yabancilar subesine gidip oturum kaydini yenileyerek yada girislerde vize alarak 3 yil gecirmelisiniz. 3 yilin sonunda TR vatandasligi basvurusu yapabilir.

Gelelim Ingiltereye;

Sen evlilik islemlerini Ingilterede yapabilirsin ama yine ikiniz adinada bir suru evrak gerekecek. Cunku Sen Turksun ve Turk konsolosluguna evlilik bildirgesi yapmalisin ki kutuk islemin gerceklessin. Esin Rus ayni sekilde onunda kendi konsolosluguna bildirmesi gerekmekte.

Esinin Moskovada vize almasi icin somut kagitlar gostermeli ki bunu esin Moskovadaki Ukvisa servisine rahatlikla sorabilir ve onlar soylerler.
Sorularinizin cevabini sadece esin alabilir cunku senin alacagin cevaplar sadece Turk ogrenciler icin gecerli.

her ulkeye uygulama farklidir. Singapur ve malezya vatandasina direk 5 yil yerlesim vizesi verirlerken Turk vatandasina sadece 2 yil verirler.

Rus vatandaslarinin paralarini kacirmak icin en cok tercih ettikleri ulke ingiltere oldugu icin cok fazla incelenmekteler.

Bu islerin icinde olan biri olarak bunlari soyleyebilirim.

Simdiden mutluluklar.

Konu sirlan tarafından (29.05.2010 Saat 20:45 ) değiştirilmiştir.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2010   #9
istanblue
Üye

Alıntı:
sirlan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Oncelikle Esim RUS bununlada gurur duyuyorum. Senin sorunun biraz karisik. Oncelikle evlenme islemini nerede yapacaksiniz Rusyada mi Turkiyedemi.

Buradan baslamak istedim yaklasik 7 sene once bende ayni surecten gectim.

Eger Rusyada evlenir iseniz.
1- Senin bir takim evraklari Tr den hazirlaman ve Rusyada ZAGS adi verilen kurumdan gun alip evlenmen ve Evlilik belgesini Apustil yaptirman gerek Surec minimum 4 ay.

2- Esin senin soy adini tasiyan Uluslar arasi pasaport almasi eger cep harcligi verirseniz cok kisa surede eger vermezseniz 2 yada 6 ay. Cunku once kendi ulkesinin pasportunu almali arkasindan uluslar arasi pasaport almali.

3- Bu yeni pasaport ile birlikte vize islemlerine basvurmali Unutmadan ben ilk UK vizemi Rusyada almistim orada daha fazla inceliyorlar. Esimle beraber almistik. Firma davetiyesi ile. 10 gunde vize gelmisti Visit - C adi idi simdi degisti.

4- Evlilik belgesini noterden Turkceye cevittirip birkac evrakla birlikte Eger Rusyada isen konsolosluga eger TR de isen Nufus mudurlugune teslim etmelisin. Bu da bir surec ki senin Kutugune kaydi yapilsin.

5- Eger sen UK ye Work permit ile gidiyor isen esin senin Work permitin uzerinden Istanbuldan cok ama cok rahat vize alir.

Eger TR den yapacaksan

1- Esin bir suru kagit kurek hazirlayacak onlari tercume ettirecek yabancilar subesinden oturum alacaksiniz ve evlilik islemi yapacaksiniz.

2- Evlendiniz diye esine kesinlikle ama kesinlikle senin uzerinden TR de kalici oturum yada vatandaslik verilmez. her sene yabancilar subesine gidip oturum kaydini yenileyerek yada girislerde vize alarak 3 yil gecirmelisiniz. 3 yilin sonunda TR vatandasligi basvurusu yapabilir.

Gelelim Ingiltereye;

Sen evlilik islemlerini Ingilterede yapabilirsin ama yine ikiniz adinada bir suru evrak gerekecek. Cunku Sen Turksun ve Turk konsolosluguna evlilik bildirgesi yapmalisin ki kutuk islemin gerceklessin. Esin Rus ayni sekilde onunda kendi konsolosluguna bildirmesi gerekmekte.

Esinin Moskovada vize almasi icin somut kagitlar gostermeli ki bunu esin Moskovadaki Ukvisa servisine rahatlikla sorabilir ve onlar soylerler.
Sorularinizin cevabini sadece esin alabilir cunku senin alacagin cevaplar sadece Turk ogrenciler icin gecerli.

her ulkeye uygulama farklidir. Singapur ve malezya vatandasina direk 5 yil yerlesim vizesi verirlerken Turk vatandasina sadece 2 yil verirler.

Rus vatandaslarinin paralarini kacirmak icin en cok tercih ettikleri ulke ingiltere oldugu icin cok fazla incelenmekteler.

Bu islerin icinde olan biri olarak bunlari soyleyebilirim.

Simdiden mutluluklar.
Senin bana önerdiğin en iyi yol sence hangisi, sence nerde evleneyim? Bide soyle bişey var zaten benim üzerimden kendisi vize alabiliyor ama sorun onun orda çalışıp çalışamaması???

Ayrıca ilgin ve alakan içinde çok teşşekür ederim,
Türkiyedeki ruslara karşı olan bakış açısınıda kınıyorum hangi forumda bu konudan bişey bahsetsem, rus eşi olan herkes rahatsızlık duyuyor bu bakış açısı yüzünden.

Umarım ülkemizdeki bu ön yargılar gider, en çok ticaretimizin oldugu ekmek yedigimiz yada yedirdigimiz ülkeye daha sıcak olamalıyız bence. elin abd lisine saygı duydugumuz kadar onlara saygı duysak, hersey çözülcek.
Alt 29.05.2010   #10
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
Politika yapmak istemem polemige gerek yok. Rusya ile ticaret konusuna gelince o konuyu foruma hic tasima.

Bir gercek daha su ana kadar bu forumda esimin Rus oldugunu bircok defalar yineledim. ama kimseden bir tepki almadim. Bu da bana buradaki insanlarin egitim ve kultur seviyelerin kalitesini gostermekte. tamam bazen bazi olaylar oluyor ama bu da olmazsa olmaz kuraldir.

Ingilterede yasarkende esimin Rus olmasi dolayisi ile Turk yada Ingiliz hicbir arkadasimizdan negatif bir etki yada alay almadim ve duymadim. Hatta bazen bunun sakasini bile Yav nasil olduda bir Turkle bir Rus birlikte yasamak icin Ingiltereyi secti diye bir cok kereler soruldu ve hikayemizi sonuna kadar da dikkatle dinlediler.

Su anda 39 yasindayim cok ulke gordum cok insan tanidim. Isim geregi cok gezen bir insanim. Turkiyede sadece Ruslara degil her ulke vatandasina garip bir sekilde bakiliyor. Benim arkadaslarimin arasinda esi Kazak olan da var Pakistanli olanda var Israilli olanda var Amerikali olanda var Ukraynali olanda var Nijeryalida, var da var yazmakla bitiremem.

Senin sorunun cozumu sadece ve sadece esinin direk Moskovadaki Ukvisa servisini aramasi yada oraya gitmesi cunku esinin Rus olmasi nedeni ile buradan calisma konusunda saglikli bilgi alamazsin. Her ulke vatandasina farkli bir yontem uygulanmakta bunu unutma.

Benim esimin vizesini Istanbuldan aldik. Benim vizem Work permit iki gunde vizelerimiz cikti. Senin durumun ogrenci olman. Masterdan sonra iki yil calisma iznin var. bu dogru esine de vize alabilme imkanin var ama esinin Rusyadan vize almasi icin senin Rusyada evlenip direk evlilik kagidini alip esinin pasaportunu degistirmesi gerekmekte. bu en onemli olay. eger Tr de evlenir iseniz bu is cok ama cok uzar.

Esinin bir dunya evrak almasi alinan bu evraklarin Rus konsolosluguna onaylatilmasi ve Rus kayitlarina gecmesi evlilik kagidini almasi, pasaportunu degistirmesi ve vize icin Moskovadan basvuru yapmasi. Surec kac ay alir bilemem.

Evlenmen konusunda sadece Rusyada evlen derim cunku esinin kagit kurek islerini yapabilmesi acisindan en rahat yontem bu. Senin acindan alacagin iki adet belge var. Vukuatli nufus cuzdani belgesi, Pasaportunun rusca noter tasdiki. Sonraki adimlar cok kolay ama ZAGS da hangi gune evlilik verirler onu soylemem zor bazen iki ay sonrasina gun veriyorlar.

Esininde bekarlik belgesi ve dogum belgesi ile pasportu fazla bir seye gerek yok onun icin. Senin bekarlik belgen vukuatli nufus kagidindir.

Evlendiginiz anda size bir kagit verirler evlilik belgesi adinda hemen Tukceye cevirtip noter den onaylatirsiniz ve esinin pasaport fotokopisi ile konsolosluga verirsiniz. 10 gun icerisinde TR de kutugune gecis yaparlar.

Esinde bu arada ic pasportunu degistirip senin soyadini alir ve evlilik damgasini yeni pasaportuna vurdurur yeni uluslar arasi pasaportunu alir vize islemine yapar.

Unutmadan yineliyorum, Esinin Moskovadaki Ukvize servisini aramasi en dogru bilgi kaynagina ulasmasidir.

Bir yontemde su olabilir Riski var, Rusyada evlenip TR den vize almaniz. ama garanti verirler diye bir konu yok cunku evlilginize inanmalari icin 3 yil birlikte yasamaniz gerekmekte. Cunku o kadar cok sahte evlilik olayi var ki anlatilamaz. En cok sahte evliliklerde tercih edilen ulkelerin basinda Azerbaycan ve Ukrayna vatandaslari ile yapilan evlikler gelmekte. O yuzden Istanbulu onermem.

Saygi konusunda eger karsi tarafa saygi duymak istiyorsan once kendine saygi duymalisin.

Su anda isim geregi 2 hazirana kadar Istanbuldayim ve Turk olarak degil firmamin temsilcisi olarak buradayim ve firmama duydugum saygidan dolayi tum emniyet kurallarini yerine getirmekteyim. ve buda burada tepki almama yol acmakta. Adam sahaya baretsiz ayaginda normal makosen ayakkabi (kendisi koordinator) beni goruyor is elbisem baretim gozlugum eldivenlerim. Sonra donuyor nerde lan sizin baretiniz diye saha seflerini muhendislerini azarliyor sen once kendine bak. Bu bana sadece sunu soyler Sonradan Gorme. ben bu adami firmamin verdigi yetki ile ezerim. ve ben adami ezmeye basliyorum

Diger bir istanbul santiyesi ben yine ayni kilik ta koordinator baretli guvenlik yelekli guvenlik ayakkabili ve sahada calisan tum muhendisler ve isciler de ayni sekilde ve adama saygi duyuyorsun. sevkle calismayi goruyorsun. Iste saygi. sende her turlu soruyu cevapliyor isi cok rahat organize ediyorsun.

Konu sirlan tarafından (29.05.2010 Saat 21:53 ) değiştirilmiştir.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil