bu aralar uygun cunku cok kolay is de bulabilirsin. (ingilizce durumuna bagli tabii). eger hic ingilizcen yoksa sakin gelme. seviyeni en az intermediate yap. ondan sonra gel. en az yedi aylik bir kursa kayit ol. calisma izni alabilmek icin. 7 ay yeter sonra burda uzatirsin. cunku burda turkiyeden odedigin fiyatin yarisini odiyeceksin.
hocam burda iş bulmak çok kolay diyorsun ama bu bulacağımız işler genelde türklerin yanında mı oluyor yoksa yabancıların yanında da bulmak kolay mı ve eğer böyle bir türk işyerinde çalışacak olursakta ingilizceyi geliştirmek açısından bunun bize ne kadar bir yararı olur ? ayrıcada 20 saat limitini aşmak konusunda işverenler esnek mi oluyor? kusura bakma bu kadar soru sordum ama yazılarından okuduğum kadarıyla baya deneyimlisin
canim kardesim londra da kimse seni 20 saat calistirmaz. geri kalan zamanda kim calisacak yeni biri mi ? ikincisi cok kolay demiyorum sana. eger her turlu iste calisirim diyosan kolay. yoksa benim gibi is secen bir adamsan zorlanirsin tabi. genelde turklerin yaninda calismiyosun arkadasim. cunku turkler yabanciya saatine 5.5 verirken sana 4 veriyo sende bunu goruyosun bir daha onlarlar calismiyosun. ingilizce ogrenmeye gelince de calismak ingilizceni cok fazla gelistimez cunku senin calisacagin yerde senin gibi insanlar calisacak. ama ne olur is yerinde kullandigin butun malzemelerin ingilizcesini ogrenirsin. bu arada ben demiyorum sana turklerden uzak dur. turklerle calismamani oneriyorum sadece. cunku niye buraya gelince goruceksin. burda sana sadece senin milletinden elemanlar yardimci olur. baska kimse seni kollamaz. bunu da sakin unutma. o yuzden cok politik olmak lazim.
Calibri arkadasimizin yazdiklarina katiliyorum. Bazen forumlarda illede Turklerden uzak durun gibi yorumlar yapilmakta. Size yardim edecek birileri varsa oda Turklerdir.
Kac tane Ingiliz su siteye girip sizin sorularinizi cevaplamak icin zaman harcar kendinize sorun bence. Kebapcilarda calisan insanlarin cogusu zaten Turkceyi dahi normal olarak konusabilen insanlar deyiller fakat onemli olan onlarin ne konustuklari deyil, ne kadar deyerli insanlar olduklaridir.
Buraya Ingilizceye ogrenmeye gelen bir insan, haftada 15 saat Ingilizce dersleri alip ve milyonlarca insanin arasinda 6 ay icerisinde Ingilizce ogrenemiyorsa o calistigi insanlarin hatasi degil, kendisinin hatasi ve tembelliyi yuzundendir.
Buraya gelmeden once, kendinizi bu gibi konular hakkinda endiselendirmek yerine, Turkiyede elinizden geldiyi kadar gramer ogrenip buraya geldikten sonra gramer ogrenmek icin kesinlikle zaman harcamamaya calisin. Ingiltereye en azindan insanlarla anlasabilecek kadar Ingilizcenin olmadan gelirseniz hayal kirikligina ugrarsiniz.