Arkadaslar merhaba
Ben bu sene bayagi bir yere basvuru yaptim , cok uzun bir surec hakkaten sop,gre, toefl referans mektuplarini hazirlamak falan.
ABD 'ye ingiltereye yada diger avrupa ulkelerine basvuru yapan arkadaslarin gelen sonuclari kendi skorlari ve universiteleri ile beraber iceren bir forum olsa sanirim cok yardimci olur, mesela hintlierin edulix diyebir siteleri var burdan herkes kendi okul , not ortalamsi , gre toefl skorlarini verdikten sonra hangi universitelerden red hangilerinden kabul geldigini gosteren bir database olusturmuslar .
Neyse , ben Bilkent Elektrik ve Elektronik muh mezunuyum(Burslu).
Ortalamam 2.80 , toefl 96 , gre de 780/410 , referanslarda top 25 olacak sekilde sanirim
Bu skorlarla amerikadan
Iowa state (MSc)
Northeastern (MSc) universitlerinden red aldim ,
University of Florida ve University of Delaware den yanit bekliyorum ama
sanirim onlarda red gelir , abd'de iyi bir univertsitede master icin benim sahip oldugum ortalama yetersiz malesef ortalamasi 3.30 'un alti olan arkadaslara tavsiyem , yayin bildiri gibi basarilariniz yoksa abd'de ilk 70 icindeki okullara basvurmayin demek olacak.Sunu da belirtmek isterim not ortalamaniz gercekten cok onemli , okuldan ziyade not ortalamasi onemli.
Ingilereden benim anladigim parayi odeyeceksen heryerde okuyabilirsin , ben University of Leeds ve Surreye basvurdum , elektronik masteri icin adamlar 2 haftada geri donus yapti , basvuruda ne toefl gonderdim ne transkript ne diploma ornegi , internetten belgeleri upload yaptim oldu bitt cok komik ) Amerika icin yiginla belge ozel referans mektubu,onayli diploma ornegi kapali transkript , niyet mektubu...
Zannediyorum ingiltere master isini direk para kapisi olarark goruyor , burs olayi master icin cok cok sinirli amerika gibi degil , 3.45 ortalamali arkadasim university of floridadan burs aldi , ama ingiltere 5 kurus burs vermedi.
Yukardaki ingiliz universitlerine tamamen rankingleri iyi diye basvurdum hic bir fikrim yok ingilterede hangi universite iyi egitim verir ,times online electrical engineering siralamasinda ozellikle surrey 4 uncu gozukuyor ama ne kadar dogru bilemicem , edinburg birmingham gibi universitlerin daha iyi olmasi lazim heralde ama bilemiyorum her universite biz soyle iyiyiz boyle iyiyiz diyor tabi.
Bakiyorum, aman yap burda masteri gec diyorum hatta MBA falan yap diyorum savunmada bir sirkete girdim yok is bitmiyor kafa beyin icine ediyorlar muhendislik sikintili bir is hakketen ozellikle savunma cok agir,cok teknik is var ve yetismiyor , bir sirkette 2000 uzeride muhendis olurda projeler nasil 1 sene hatta 2 sene gecikir gerci burda ozel durumlar var ama onlari kurcalamayim simdi.
Ingilterede Elektronik masteri yapan arkadaslar varsa tavsiyelerini duymak isterim , memnunlar mi , cikinca orda "muhendis olarak " is imkanlari var mi?
Ben cikamadim isin icinden )