İngiltere'ye geliyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 06.08.2010   #1
hasanil
Çaylak Üye

Yazılar: 2
Ehiyet Hakkında Yardım

Daha önce açılmış bu tarz bi konu ama çok eski olduğu için tekrar açmak istedim
İngiltereye gideceğim öğrenci olarak ve ehliyet almak istiyorum ne yapmam lazım? gitmeden Türkiyede yapmam gereken bişey varmı? Not: Türkiyede ehliyetim var.

Şimdiden çok teşekkürler
hasanil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2010   #2
tarikbellikli
Kıdemli Üye

Yazılar: 118
Turkieye"den yapman gereken birsey yok kardes...
Yada getirmen gereken..
once 50 pound veriyorsun acemi ehliyeti aliyorsun daha sonraki surecte direksiyon dersleri alarak ehliyeti almalisin... ))
Bende dusunuyorum almayi fakat sunu soyleyim gordugum kadariyla burda ehliyet almak Turkieye"den Ingiltere"ye vize almaktan daha zor .. ))
tarikbellikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.08.2010   #3
muratkara
Çaylak Üye

Yazılar: 23
ne yaptin kardes ya ehliyet almasi kadar kolay birsey yok turkiyede daha zor en azindan burda motor parcalarini sormuyorlar 50 soru 14 tanede video izliyorsun calisan alir o kadar buyutmeyin vizeyide ehliyetide cok buyutuyorlar eger kagitlarin duzgun ve saglamsa alirsin ehliyete gelince ben 1 hafta ehliyet kidabini okudum 50 sorudan 47 sine dogru cevap verdim video kilibe gelince ayni basari allaha emanet hersey gonlunuzce olsun
muratkara isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.08.2010   #4
aras
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
Olay motor parçalarını bilmek veya öğrenmek değil... Türkiyeye zor diyosun da Türkiyede ehliyet almak zor değil, sınavı geçmek zor. Önüne gelene ehliyet dağıtıyolar bilmem anlatabildim mi...

İngilterede ise kurallar farklı ve nezaket sınırları önemli. Ben Türkiyede birine yol vermeden kavşakta yanlayarak dönerim ama burada değil yanlamak, yayaya yol vermezsen yadırganırsın.

Burada 10 yıllık şoför olup ingiteredeki sınava 10 kez giren adam tanıyorum ben.

Motor parçalarını ezberlemeyi tercih ederim...

Buarada.... Ehliyetsiz araba kullanamazmıyız İngilterede? Türk ehliyetimizi göstererek? sonuçta üzerinde ingilizce de yazıyor...
aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.08.2010   #5
haika
Üye

Yazılar: 46
biraz pahalıya patlar

Alıntı:
aras´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Olay motor parçalarını bilmek veya öğrenmek değil... Türkiyeye zor diyosun da Türkiyede ehliyet almak zor değil, sınavı geçmek zor. Önüne gelene ehliyet dağıtıyolar bilmem anlatabildim mi...

İngilterede ise kurallar farklı ve nezaket sınırları önemli. Ben Türkiyede birine yol vermeden kavşakta yanlayarak dönerim ama burada değil yanlamak, yayaya yol vermezsen yadırganırsın.

Burada 10 yıllık şoför olup ingiteredeki sınava 10 kez giren adam tanıyorum ben.

Motor parçalarını ezberlemeyi tercih ederim...

Buarada.... Ehliyetsiz araba kullanamazmıyız İngilterede? Türk ehliyetimizi göstererek? sonuçta üzerinde ingilizce de yazıyor...
Arkadaşım türk ehliyetinizle iingiltere giris tarıhınde sonra 1 yıl ehlıyet kullanabılırısnız .Kesınlıkle ehlıyetsız araba kullanmayınız.aksı takrırde tutuklanırısnız para cezası alırısnız ve son olarak sıcılınıze ıslenır.
en kolay yon 50 pound verıp acemı ehlıyetı alıp sonrasında dreksıyon derslerı almakburada kurallar cok degısık.
haika isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.08.2010   #6
aras
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
kurallarin degisik oldugunu biliyorum suan bournemouthdayim toplam 4-5 aydir ingilterede yasiyorum... fakat turk ehliyetimiz olursa ceza almiyomuyuz bunu soruyorum...

yani hapis ve para cezasi ne icin? hic ehliyet olmamasi durumunda mi? yoksa turk ehliyetiyle yakalaninca mi ceza? giris tarihini gostermek icin de heralde pasaportu da tasimamiz gerekiyor.

ha buarada 50 poundluk odeme sonrasi L harfini yapistiriyoruz galiba arabaya. new driver misali?
aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.08.2010   #7
haika
Üye

Yazılar: 46
sıgorta cok pahalı

Alıntı:
aras´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kurallarin degisik oldugunu biliyorum suan bournemouthdayim toplam 4-5 aydir ingilterede yasiyorum... fakat turk ehliyetimiz olursa ceza almiyomuyuz bunu soruyorum...

yani hapis ve para cezasi ne icin? hic ehliyet olmamasi durumunda mi? yoksa turk ehliyetiyle yakalaninca mi ceza? giris tarihini gostermek icin de heralde pasaportu da tasimamiz gerekiyor.

ha buarada 50 poundluk odeme sonrasi L harfini yapistiriyoruz galiba arabaya. new driver misali?
eyer turk ehlıyetı ıle araba kullanmak ıstıyorsanıngıltere ye gırıs yaptıktan sadece bır yıl kullnabılırsınız(ama araba sıgortası cok pahalıdır) .trafıkte ne yanlıs yaptıgınla alkalı ceza nın nıtelılıgı.yanında pasaport tasımana gerek yok tabıkı isen ıngıltere gelırsen butun bılgılerın almadılarmı sadece telefonla senın butun ıletısım bılgılerıne ulasabılırler.50 pound odeyıp ogrencı ehlıyetı alabılırsın ama arabayı yanlıs basına kullanmazsın yanında on koltukta 21 yasından buyuk 3 yıllık full ehlıyetı olan bırısı olamk zorunda .eyer olamzsa basına her ıs gelebılır.son olarak ıngıltere araba almak cok kolay ama arabanın gıderlerını karsılamak cok pahalıdır..
ornek 2000 model mersedes 1000 cıvarındadır.
senelık 200_300 pond yol vergısı
1000_3000 pond araba sıgortası
0_3000 pond araba muaynesı
eyer bunlarda bırısı bıle eksık olupta araba kullanırsan tutuklanırsın ve para cezası alırsın en kotusu sınrdısı edılırsın..
bır daha dusun araba ısını
haika isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.08.2010   #8
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
www.direct.gov.uk direk sayfasindan bak ne istiyorlarmisehliyet icin.

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring...le/DG_10012524
yol vergiside burada yazar.

http://www.dft.gov.uk/dvla/vehicles.aspx arabanin hakkinda bilgi almak icin buraya bak.

Araba fiyatlari icinde www.autotrader.co.uk

sigorta icin alternatifin cok ama dikkat et en basitini sec. http://www.gocompare.com/car-insurance/ veya benzeri siteden karsilastirma yapabilirsin.

birde www.dsa.gov.uk adresinden ehliyet sinavi icin randevu alabilirsiniz.

gibi sana birsuru web sitesi ve temiz bilgi verebilirim. hersey buralarda yazar.

Konu sirlan tarafından (18.08.2010 Saat 08:27 ) değiştirilmiştir.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil